Drinkt u nog steeds Coca Cola? – De ongezonde effecten van cola

Drinkt u nog steeds Coca Cola?

embedded by Embedded Video

Still drinking coca cola? Watch this!

embedded by Embedded Video

Coca-Cola + Mentos = Death!?

embedded by Embedded Video

Pork and Coke ( SHOCKING! )

embedded by Embedded Video

En Ja – Ook Coca Cola spot zelfs met het geloof!!:

embedded by Embedded Video

De ongezonde effecten van cola

Dat cola niet gezond is, is wel algemeen bekend. Maar hoe slecht is cola nou eigenlijk?

Fosforzuur
Het drinken van twee glazen cola per dag geeft twee keer zoveel kans op nierinsufficiëntie (onvoldoende nierwerking). De gevaren van cola liggen dus niet alleen in het hoge suikergehalte, maar ook in de hoeveelheid fosforzuur die het bevat. Een hoge hoeveelheid fosforzuur zou de werking van de nieren aantasten en het ontstaan van nierstenen bevorderen. Om dit fenomeen te illustreren hebben Amerikaanse onderzoekers 500 mensen gezocht bij wie recent nierinsufficiëntie was ontdekt. Er werd gevraagd naar hun eetgewoonten en hun drankgebruik. Deze gegevens werden vervolgens vergeleken met die van een controlegroep. De onderzoekers stelden vast dat het risico op nierinsufficiëntie vanaf twee glazen cola verdubbelt, iets wat overigens ook geldt voor cola light. Bij de andere frisdranken werd geen enkele aanwijzing gevonden, wat het vermoeden versterkt dat de klachten wel degelijk worden veroorzaakt door fosforzuur.

Botten
Coca-cola is ook een ramp voor het skelet en bovendien weinig aan te raden tijdens inspanningen. Dat blijkt uit de studie van een onderzoeksteam uit Massachusetts. De auteurs toonden via een zeer grondige retrospectieve voedingsenquête aan dat er een zeer duidelijk verband bestaat tussen de consumptie van cola en de kans op botbreuken. De “hoofdschuldige” zou het fosforzuur zijn dat wordt toegevoegd om cola zijn typische pittige smaak te geven. Fosfor bevordert echter sterk het calciumverlies in de urine. Dat maakt dat, wie één blikje cola nuttigt per dag, drie keer meer risico loopt op een breuk.

Suiker
Cola staat er vooral bekend om dat er veel suiker in zou zitten, wat diabetes veroorzaakt en mensen dik maakt. In 1 blikje cola (0,33l) zit ongeveer 35 gram suiker.

Calorieën
Coca-Cola bevat 42 kilocalorieën (175,6 kJ) per 100 mL. Dat is ongeveer 95 kcal voor een groot glas (225 mL) en 63 kcal voor een klein glas (150 mL). Per 100 mL bevat Coca-Cola 10,6 g suiker.

Coca-Cola Light bevat 0.2 kcal per 100 mL.

pH-waarde
Coca-Cola is zeer zuur, met een pH-waarde van ongeveer 2,8. Door de toevoeging van veel suiker wordt dit voor de menselijke smaak gemaskeerd. Bij diarree wordt in ontwikkelingslanden soms cola gegeven zonder koolzuur. De cola bevat alle noodzakelijke elektrolyten en suikers om de patiënt te behandelen. Normaal gesproken wordt hiervoor een oplossing ORS gegeven, maar in arme landen is dit minder beschikbaar dan cola. ORS heeft bijna dezelfde samenstelling als cola zonder koolzuur.

Coca-Cola weetjes
– Er zit vier tot zes keer meer cafeïne in koffie dan in cola.
– Cola bestaat voor 99% uit water en suiker.
– In 1996 zette Coca-Cola het grootste reclame-evenement ooit op, in de schaduw van het eigen hoofdkwartier bovendien. De Olympische Spelen werden terecht omgedoopt tot de Coca-Cola Games. Het bedrijf verwezenlijkte dat jaar een recordverkoop van meer dan 18 miljard dollar. De marktwaarde van Coca-Cola steeg met liefst 40%.

Coca-Cola Light
Voor alle mensen die gezond willen doen is er Coca-Cola Light (Coca-Cola Zero, Pepsi Max etc.). Wat is het verschil hieraan? De suikers zijn vervangen door aspartaam: een zoetstof. De andere slechte effecten van cola blijven echter wel. Er is ook veel op internet te lezen dat aspartaam erg ongezond is, echter is dit nog nooit bewezen, behalve als er heel erg grote hoeveelheden worden ingenomen (4 liter cola of 133 zoetjes).

Recentelijk zijn er veel onderzoeken naar gedaan en sommige geven toch aan dat aspartaam erg ongezond is. Lees hier meer.

Cafeïne
Cola bevat ongeveer 8-12 mg cafeïne per 100 ml. Dit is stukken minder dan koffie of thee.

Conclusie
We willen niet direct zeggen dat niemand meer cola moet gaan drinken. Er zitten gewoon veel slechte stoffen in cola, dus ons advies is om het met mate te drinken. Het blijft natuurlijk de lekkerste frisdrank die er is!

Zie ook:
Coca Cola bevatte oorspronkelijk cocaïne.
In thee zit meer cafeïne dan cola.
Voor het maken van 1 liter cola is ruim 2,5 liter water odig.
Wat is het verschil tussen Coca Cola Light & Zero?

Bronnen:
http://www.e-gezondheid.be/nl/tijdschrift_gezondheid/sport_gezondheid/Coca_cola_ontmaskerd-13015-898-art.htm
http://nl.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola
http://www.vivat.be/00-00.asp?articleID=975

Originele artikel:
http://www.meesterbrein.com/view.php/de-ongezonde-effecten-van-cola.html

——————————————————————————–

Cola is slecht voor de nieren

Het drinken van twee glazen cola per dag geeft twee keer zoveel kans op nierinsufficiëntie (onvoldoende nierwerking). De gevaren van cola liggen dus niet alleen in het hoge suikergehalte, maar ook in de hoeveelheid fosforzuur die het bevat. Cola wordt nog altijd door heel veel mensen gedronken, ondanks de vele kritiek die er op bestaat. De meest geleverde kritiek betreft het hoge suikergehalte in cola, dat gewichtstoename en diabetes bevordert.

Cola en fosforzuur

Er is dus nog een ander gevaar, namelijk het fosforzuur dat in cola zit en de drank zijn zurige smaak geeft. Bij de andere soorten frisdranken maakt men daarvoor gebruik van citroenzuur. Een hoge hoeveelheid fosforzuur zou de werking van de nieren aantasten en het ontstaan van nierstenen bevorderen. Om dit fenomeen te illustreren hebben Amerikaanse onderzoekers 500 mensen gezocht bij wie recent nierinsufficiëntie was ontdekt. Er werd gevraagd naar hun eetgewoonten en hun drankgebruik. Deze gegevens werden vervolgens vergeleken met die van een controlegroep. De onderzoekers stelden vast dat het risico op nierinsufficiëntie vanaf twee glazen cola verdubbelt, iets wat overigens ook geldt voor cola light. Bij de andere frisdranken werd geen enkele aanwijzing gevonden, wat het vermoeden versterkt dat de klachten wel degelijk worden veroorzaakt door fosforzuur.

Nierinsufficiëntie en fosforzuur

Nierinsufficiëntie is een ziekte die veel voorkomt. Tienduizenden Nederlanders zouden deze ziekte hebben, sommigen zelfs zonder het te weten. De aandoening is moeilijk vroegtijdig op te sporen, omdat ze erg verraderlijk is. Ze ontwikkelt zich sluipend en onopgemerkt gedurende vele jaren, tot er een onomkeerbare nierinsufficiëntie optreedt. Het is dus belangrijk om je te laten onderzoeken (een simpele bloed- en/of urinetest) als je veel cola drinkt.

Cola bij nieraandoeningen

Nu al wordt aan mensen met een nierziekte aangeraden om geen cola en andere levensmiddelen die fosforzuur bevatten, zoals vlees, te eten of drinken. Maar het kan zeker nuttig zijn om deze raadgeving uit te breiden naar andere doelgroepen. In afwachting van de resultaten van andere onderzoeken, zouden mensen met een risico op een nierziekte er goed aan doen om voorzichtig te zijn met cola en het zeker niet elke dag te drinken. In het algemeen zou iedereen die elke dag cola drinkt, met zijn huisarts moeten overleggen of er reden is voor een onderzoek naar nierinsufficiëntie.

Aantal calorieën in cola

Coca-Cola bevat 42 kilocalorieën (175,6 kJ) per 100 mL. Dat is ongeveer 95 kcal voor een groot glas (225 mL) en 63 kcal voor een klein glas (150 mL). Per 100 mL bevat Coca-Cola 10,6 g suiker.

Coca-Cola Light bevat 0.2 kcal per 100 mL.

Originele artikel:
http://www.lekker-in-je-vel.nl/artikelen/cola_suiker_nieren.html

————————————————————————————

Coca-Cola schikt in benzeen-affaire

ATLANTA – Coca-Cola heeft de samenstelling van de frisdranken Vault Zero en Fanta Pineapple in Amerika veranderd. Het bedrijf wil hiermee een rechtszaak voorkomen omdat de drankjes mogelijk kankerverwekkend benzeen bevatten.

Het in frisdranken veel gebruikte conserveringsmiddel natriumbenzoaat (E211) kan onder bepaalde omstandigheden (zoals hitte of licht) reageren met ascorbinezuur (vitamine C) of citroenzuur. Het wordt dan afgebroken om benzeen te vormen. Benzeen is een bekend carcinogeen.

Lang bekend
Volgens Foodproductiondaily weten de Amerikaanse frisdrankenindustrie en voedselveiligheidsfunctionarissen al 15 jaar van deze reactie, maar worden de gevonden hoeveelheden niet als risico gezien voor de voedselveiligheid.

Bedenkingen tegen de aanwezigheid van benzeen in frisdranken werden vorig jaar openbaar na onderzoek van Beveragedaily en Amerikaans advocaat Ross Getman.

Coca-Cola, die de beschuldiging nog steeds ontkent, zegt in het schikkingsdocument dat de ingrediëntensamenstelling van zowel Vault Zero als Fanta Pineapple in september al zijn veranderd. In ruil voor de schikking werden de claims nu ingetrokken.

PepsiCo
Het concern volgt andere frisdrankconcerns die eveneens de receptuur van hun frisdranken veranderd hebben. Concurrent PepsiCo is nog steeds in afwachting van een gerelateerde rechtszaak.

Coca-Cola geeft nu aan dat het geen Vault Zero en Fanta Pineapple meer verkoopt met zowel natriumbenzoaat als ascorbinezuur erin. Bovendien zullen mensen die zowel benzeen als een van de producten intikken, naar een speciale melding op de Coca-Cola website worden geleid.

Tijdens onafhankelijke testen en onderzoeken van de Food and Drug Administration (FDA) en voedselveiligheidsinstanties werd vorig jaar nog steeds benzeen aangetroffen in enkele frisdranken. Ook hier was de hoogte niet gevaarlijk maar toch werd wel aangeraden de receptuur te veranderen.

Eieren
Nu ook Coca-Cola eieren voor zijn geld koos, zal de discussie waarom de combinatie van deze ingrediënten nog steeds gebruikt wordt, weer oplaaien.

De frisdrankenindustrie stelt dat natriumbenzoaat tevens goedkoop en effectief bacteriën doodt en dat dit opweegt tegen verwaarloosbare risico’s op het ontstaan van benzeen.

Lees ook:
Benzeen: producenten in VS treffen schikking (30 augustus 2006)

Benzeenophef  ‘storm in een glas fris’ (4 april 2006)

VWA: Europees onderzoek naar benzeen in frisdrank (9 maart 2006)

Zie ook:
E-nummers overzicht

Originele artikel:
http://www.evmi.nl/nieuws/voedselveiligheid-kwaliteit/3692/coca-cola-schikt-in-benzeen-affaire.html

————————————————————————————–

Glas Coca Cola met aspartaam en acesulfaam-K?

STOP DIRECT MET DRINKEN LIGHT-FRISDRANKEN

Na onze eerdere stukken over de kunstmatige zoetstof aspartaam en de wijze waarop dit middel door de MSM (met name NRC Handelsblad) wordt gepushed, zijn we eens wat nader onderzoek gaan doen. De bevindingen zijn alarmerend. Extreem alarmerend.

Naast aspartaam blijkt er nog een kunstmatige zoetstof te bestaan die mogelijk nog veel gevaarlijker is: acesulfaam-K (wie bedenkt zo’n naam?) ook wel aangeduid met het E-nummer 950. Deze stof wordt met name toegevoegd aan light-producten zoals frisdranken en staat vermeld op het etiket van Coca Cola Light. Vrijwel altijd wordt deze stof gebruikt in combinatie met aspartaam, waarom is niet bekend. Acesulfaam-K is 200x zoeter dan gewone suiker. Over deze stof is vrijwel niets bekend!

Wat we vinden stemt echter niet vrolijk. Op Engelstalige websites wordt gewaarschuwd voor improper testing en voor de aanwezigheid van het kankerverwekkende  methyleen chloride in de stof. Long-term exposure to methylene chloride can cause headaches, depression, nausea, mental confusion, liver effects, kidney effects, visual disturbances, and cancer in humans. There has been a great deal of opposition to the use of acesulfame K without further testing, but at this time, the FDA has not required that these tests be done zo lezen we op medicine.netLet wel: deze stof komt dus nog eens bovenop het ook aanwezige aspartaam! De Nederlandse wikipedia wil echter van enig probleem niets weten: bij normaal gebruik zijn geen bijwerkingen bekend. Wacht effe: in de stof is een uiterst gevaarlijk bestanddeel opgenomen en er hebben verder geen tests plaatsgevonden? En dan lezen we ‘geen bijwerkingen bekend?’

Het meest alarmerende zit ‘m in de combinatie van gebrek aan informatie en het zwijgen van de media. We kunnen rustig zeggen dat er een taboe heerst op kritiek op kunstmatige zoetstoffen en dat is bizar en onacceptabel. Nog erger wordt het als we constateren dat sommige media zoals NRC Handelsblad zelfs propaganda maken voor de stoffen! Dit lezen we op de site aspartaam.nl: Hoe komt het dat onze medische wetenschap nauwelijks van de gevaren van aspartaam en smaakversterkers op de hoogt schijnt te zijn? Als je naar de dokter gaat en hem vraagt of het mogelijk is dat aspartaam en smaakversterkers de oorzaak van je klachten kunnen zijn, dan denkt hij van niet en stuurt je door naar het ziekenhuis. Hij heeft het te druk en schrijft zelf geregeld medicijnen voor met aspartaam, zelfs aan pas geboren baby’s. Terwijl er een wettelijk verbod is op het geven van smaakversterkers aan baby’s i.v.m. het ontstaan van hersenoedeem! Misschien vindt de neuroloog van het ziekenhuis de vraag maar raar, geeft een ontwijkend antwoord en weet mogelijk zelfs helemaal niet van het bestaan van deze stoffen af.

Maar het wordt allemaal nog erger. Uit een rapport van de Voedsel- en Warenautoriteit over het gebruik van kunstmatige zoetstoffen in Nederland van december 2004 blijkt dat het vooral (zeer) jonge kinderen zijn die deze stoffen binnenkrijgen via light-frisdranken, melkprodukten a la Yogo Yogo en tandpasta. De effecten op kinderen zijn altijd veel sterker dan op volwassenen. Zelfs dit rapport van De Staat constateert dan de zogeheten ADI (acceptabele dagelijkse inname) in veel gevallen wordt overschreden. Let wel: dat deze ADI veilig is, is nergens op gebaseerd want er is immers geen onderzoek gedaan! En dan wordt zelfs deze fancy-ADI nog overschreden! Over de schadelijkheid van de stoffen zwijgt dit rapport vrijwel volledig, maar we lezen wel het volgende:

-Er blijkt in de Warenwet te zijn opgenomen dat kinderen tot hun zesde jaar tegen deze stoffen dienen te worden ‘beschermd’. Dat gebeurt niet, zo wordt geconstateerd.

-Het ‘regelmatig overschrijden van de ADI’ kan volgens het rapport ‘een gezondheidsrisico opleveren’.

-E s sprake van de ‘toxische effecten’ van de stoffen

Hoe is het mogelijk dat in dit rapport geen aparte paragraaf is opgenomen over de mogelijke bijwerkingen van deze stoffen? Waarom wordt er niet streng opgetreden bij overtreding van de Warenwet?

De conclusie moet in elk geval luiden dat we met opzet worden vergiftigd door een misdadige lobby van voedselproducenten en media. Mensen die hier iets aan willen doen worden op zijn best belachelijk gemaakt op op zijn slechtst gedemoniseerd. Een andere vraag is of het aspartaam-offensief als wapen van de NWO bewust wordt ingezet om ons kapot te maken dan wel uit te roeien.

Auteur: Micha Kat

Originele artikel:
http://www.argusoog.org/2010/11/glas-coca-cola-met-aspartaam-en-acesulfaam-k/

——————————————————————————-

Cocacolonization

Cocacolonization (alternatief coca-kolonisatie) is een termijn die naar verwijst globalisering of culturele kolonisatie. Het is a portmanteau van de naam van multinationaal frisdrank maker Coca-Cola en het woord kolonisatie.

De termijn wordt gebruikt om één van beiden te impliceren:

Het is mogelijk om de termijn te gebruiken benignly. Het is gebruikt pejoratively om te vergelijken globalisering aan Westernization of Amerikanisering.

Inhoud

De jaren van de koude Oorlog

Bij het verklaren van de rol van Coca-Cola als universele invloed van de „Amerikaanse manier“ op Koude Oorlog periode, de staten van geleerdenRichard Kuisel, „misschien wordt geen commercieel product grondiger geïdentificeerdd met de Verenigde Staten… De coca-cola snel werd een universele drank “.[2] De gevaren van cocacolonization werden opgeroepen door Frans pers daarna Wereldoorlog II.[2] Een typische koude oorlogsgrap verklaarde dat volgend de maan die, de USSR de V.S. door het maanrood te schilderen inhaalde landt, terwijl de V.S. die door terug te gaan en te schrijven wraak worden genomen Coca-Cola in wit op de rode achtergrond.

Zie ook

Verwijzingen

  1. ^ Melnick, Merrill J.; Steven J. Jackson (September 2002). De „Amerikaans-Stijl van de globalisering en de Selectie van het Idool van de Verwijzing“. Internationaal Overzicht voor de Sociologie van Sport 37 (3–4): 429–448. ISSN 1012–6902.
  2. ^ a B Richard F. Kuisel, „Coca-Cola en de Koude Oorlog: De Franse Amerikanisering van het Gezicht, 1948-1953“, Franse Historische Studies 17 (1) (Spring, 1991), blz. 96-116.

Verdere lezing

  • Wagnleitner, Reinhold (1994). Coca-kolonisatie en de Koude Oorlog. Chapel Heuvel: Universiteit van De Pers van Noord-Carolina. ISBN 0807844551.
  • Flusty, Steven (2004). DE-coca-kolonisatie. New York: Routledge. ISBN 0415945372.

Originele artikel:
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Cocacolonization

Dit bericht is geplaatst in De gevaren van:, Gezondheid. Bookmark de permalink.

2 reacties op Drinkt u nog steeds Coca Cola? – De ongezonde effecten van cola

  1. Ishetgezond schreef:

    Misschien is dit ook interessant voor de lezers van dit artikel:
    Is cola ongezond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *