Sinistere Plaatsen 6 – Het Regering`s Gebouw van Manitoba

Sinistere Plaatsen – Het Regering`s Gebouw van Manitoba

(Vrij vertaald René Voogt)

De vertegenwoordigers van de bevolking van Manitoba nemen hun wetgevingen aan in een wel heel prachtig gebouw, maar weinig mensen realiseren zich echter dat het volledig gebaseerd is op occulte en maçonnieke principes. De grote hoeveelheid details in deze recreatie van Salomo’s tempel openbaard het belang van geheime genootschappen en hermetische filosofieën van de hedendaagse democratieën. Dit artikel, geschreven door medewerker Harm One, verkent de talrijke occulte symbolen in dit openbare gebouw. Reacties in het ZWART zijn toegevoegd door Vigiliant.

Er is geen tekort aan de Gotische elementen in de Noord-Amerikaanse architectuur, sterker nog, in verschillende steden vind je in een aantal gebouwen een overvloed van neo-klassieke en esoterische ontwerpen uit verschillende periodes. Maar, Winnipeg, in Manitoba, is de thuisbasis van een zeer uniek architectonisch voorbeeld met maçonnieke termen, voor het oog verborgen. Slechts een paar kilometer verwijderd van het exacte geografische middelpunt van Noord-Amerika, werd het regeringsgebouw van Manitoba (MLB) afgewerkt met Tyndall kalksteen, compleet met mariene fossielen. Het is gelegen aan een 30 hectare groot park, aan de rand van het centrum van Winnipeg.

Winnipeg in het geografische centrum van Noord-Amerika

Het is alleen al vanaf de buitenkant een heel spektakel om het te bekijken, maar bij het onderzoeken van het interieur ontdekt men dat het ontwerp bestaat uit een integratie van de Christelijke, Griekse, Egyptische, Babylonische en Joodse beeldwerken, gecombineerd op een alchemistische manier met de oudste magische traditie van hermetisme. Hoewel we jarenlang geen aandacht hebben besteed aan het gebouw zelf, hield de hoge druk-verlichting rond MLB ons bezig als kleine kinderen om de verlichting te misbruiken; wanneer je lang genoeg in het licht staart wordt je kleurrijke kijk op de wereld gereduceerd tot een vreemd, paars psychedelisch effect, een adolescente activiteit die bekend staat als “purple hazing”. We wisten maar weinig af van wat dit gebouw daadwerkelijk vertegenwoordigd, het leek in onze ogen voor het grootste gedeelte dood. Pas in 2006 werd de mate van maçonnieke invloed van MLB bekend en werd het mainstream nieuws, de vrije Pers van Winnipeg en anderen hielden uitgebreide en exclusieve reportages, waarbij de talloze duistere symbolen werden belicht, terwijl het gelijkertijd werd gepropagandeerd als een zeer positief en goed bedoeld project voor het “vieren van de wedergeboorte”. De toewijding en het tonen van de macht met betrekking tot het hermetische, is wat ik overweeg als de belangrijkste symboliek in MLB.

De “Gouden Jongen”. Hermes is van het grootste belang voor
maçonnieke leerlingen, omdat hij de auteur was van de maçonnieke
initiatie rituelen, die geleend zijn van de mysteriën en in het leven
geroepen door Hermes. Bijna alle maçonnieke symbolen zijn
hermetisch van karakter.

Salomo’s tempel – de drie heilige Kamers

Wat is het interessantste aspect van de MLB? Ongetwijfeld is dat het feit dat het gebouw evenredig is aan de oorspronkelijke Tempel van Salomo, aldus onderzoeker Frank Albo (FA) van de Universiteit van Winnipeg. De onderzoeker bestudeerde de metingen en de details van MLB en geconcludeerd dat alle verhoudingen zorgvuldig bewaard zijn gebleven. De oorspronkelijke Tempel van Salomo werd gebouwd in de 10e eeuw v. Chr., en werd uiteindelijk tot een ruïnes gebracht door de Babyloniërs in 586 v.Chr. Een tweede tempel zou vier honderd jaar later worden gebouwd op dezelfde locatie als de eerste, in Jeruzalem, op de hoogst gelegen grond van de heilige stad. Het was het centrum van aanbidding, en een algemene ontmoetingsplaats voor het Joodse volk van Jeruzalem. Het origineel werd ontworpen door Hiram Abiff, die de plannen presenteerde aan koning Salomo. Historisch gezien, vrijmetselaars plaatsen de Tempel van Salomo in een zeer hoog aanzien; zijn plaatst in de spirituele hiërarchie, en als initiatie theater van overweging. Bij het binnenkomen van MLB vanaf de voorzijde komt u in een grote zaal die een perfect vierkant vormt, waarvan alle zijde 66,6 meter lang zijn. Volgens Albo, is 666 een verwijzing naar het occulte werk “De Occulta Philosophia” door Cornelius Agrippa. Terwijl het getal 666 meestal geassocieerd wordt met het beest uit Openbaring 13, zijn er verschillende mogelijke betekenissen. Het meest relevant aan MLB is volgens de media, de relatie met de zon en de kracht van het leven; dit vindt men terug door het optellen van de nummers 1 tot en met 36 tot aan 666. De gewichtigheid van het nummer 36 (heeft iets te maken met) het aantal sterrenbeelden geleid door de zon.

Terug naar de zaal, u wordt eerst begroet door twee levensgrote standbeelden van bizons, met ingewikkelde details, met de bedoeling de beschermende magie van stieren in oude tempels te vangen, er word van oudsher geloofd dat ze kwaad afweren.

Twee bizons en 3 x 13 treden (13 is een heilig maçonnieke nummer)

Je loopt langs de twee pijlers van de vrijmetselarij en betreed zo de Tempel van Salomo

Precies tussen de stieren vindt u de grote trap, voorzien van 3 vluchten van elk 13 treden, vervaardigt van bruin geaderd Italiaans marmer.

Door de trap op te lopen betreed u het niveau direct onder de Gouden Jongen, de kamer met het koepel plafond waar zich een kringvormig altaar en een geometrisch wiel bevinden, omgeven door een mozaïek marmeren afscheiding. Een achtpuntige ster afgebeeld in het midden van de onderste ruimte onder het altaar, bekend als de “Poel van de Zwarte Ster”. De ster was ook een symbool van de Babylonische godin Ishtar, welke direct uitgelijnd is met het standbeeld van Hermes.

Rotonde recht onder de Gouden Jongen

Men dient precies op de ster te gaan staan om tot het bovengelegen altaar te spreken waarbij de stem vervormt te horen zal zijn, door een vertraging in de harmonie op een hoogst verbazende en huiveringwekkende wijze waardoor een perfecte 5e harmonie wordt gecreëerd. Dit gebied van MLB werd ook ontworpen in overeenstemming met een offer kamer, waar de goden van de onderwereld hun macht ontvingen doormiddel van een offer, de vertrokken zielen, onder leiding van Hermes, naar de onderwereld. Kennelijk is het geaderde marmer in de buurt van de ster bedoeld te zijn als metafoor voor het bloed van een “offer slachtoffer” volgens Frank. En dit alles in een kamer die perfect gecentreerd ligt onder de bovenste koepel, waar de Gouden Jongen bovenop zit en richting het noorden kijkt.

Poel van de Zwarte Ster, gelegen onder de rotonde

We bewegen ons door de hal naar een andere kamer bekend als de Luitenant Gouverneur receptie kamer ofwel wat het Heiligste der Heiligen zou moeten zijn in Solomons Tempel. Nog meer vertegenwoordigingen van Hermes vind je in deze kamer, en dat niet alleen, want als je de gebruikte maçonnieke afmetingen omzet naar andere eenheden, krijg je dezelfde afmetingen, zoals ze vermeld worden in het eerste boek der Koningen, in de Bijbel. Net boven deze kamer, aan de buitenkant, is een replica van de “Ark van het Verbond” gebeeldhouwd in een centraal gelegen gebied, in steen, en ook in verhouding tot de Bijbelse Ark van het Verbond, die gehouden werd in de tempel.

De Luitenant Gouverneur receptie kamer

Blauwe gordijnen, vergelijkbaar met de blauwe sluier die de Ark van het Verbond bedekte in de Tempel van Salomo

De Ark van het Verbond van MLB, met er bovenop het Heiligste der Heiligen (De Luitenant Gouverneur receptie kamer)


Bovenop de oude kerk renaissance vind u nog steeds de Gouden Jongen op het hoogste punt van het gebouw, en misschien wel het belangrijkste aspect van dit alles: een glanzende, zeer indrukwekkende 17 voet hoog (5 meter) bronzen beeld bekleed met echt goud. De Gouden Jongen is een metafoor voor Hermes Trismigestus, de vader van de alchemie, de occulte filosofie die de wijsheid van het licht leerde, staat sierlijk op één voet met een fakkel in de ene en koren in de andere hand. Op de koepel gehesen in 1919, hij kijkt richting het noorden, richting het zo beruchte Noordelijk Einde van Winnipeg. ’S Nachts schijnt het standbeeld net zo vel als wanneer de zon erop schijnt. In spirituele zin, draagt de alchemistische symboliek in MLB hetzelfde gewicht zoals de alchemie die vaak gebruikt werd om met meer dan alleen met woorden te communiceren. Het is een verbond van tegenstellingen en nog veel meer.

Op de hoofd toren waar de koepel zich bevind, zijn 4 groepen van elk 3 beelden van levensgrote figuren, elk vertegenwoordigd hetzij aarde, wind, vuur en water, of ze kunnen gezien worden als wetenschap, landbouw, kunst en industrie. Niet alleen worden de vier elementen vertegenwoordigd in de vorm van deze levensgrote groepen, want volgens Frank Albo, heeft de gouden jongen de leiding over de 4 elementen in het kader hen te “verenigen” en ze te “transmuteren in goud”, een andere belangrijk proces van de alchemie.

Standbeeld van de landbouw – representeert de aarde, één van de vier elementen van de alchemie

Egyptische motieven

De MLB vangt ook de diepere en donkerdere magie van Egypte; twee grote sfinxen begenadigen het dak van de hoofd toren, één kijkt er richting de opkomende zon, terwijl de andere kijkt in de richting van de ondergaande zon, verborgen voor het zicht, en op ware grootte. De sfinxen dragen ook hiërogliefen met zich mee die vertaald de naam Thoetmoses III weergeven. Hij is bekend onder metselaars omdat de Egyptenaren de nauwkeurigste magiërs waren waarvan hun afkomst opgeëist wordt door de Rozenkruisers. In hetzelfde gebied van MLB, maken hiërogliefen ook verwijzingen naar de zonnegod Re, met een hiëroglief dat zich vertaalt laat lezen als: “De eeuwige manifestatie van de zonnegod Re, de goede God die het leven geeft”. Dit soort inscripties verwacht je eigenlijk eerder op de muren van tempels en oude graven, en niet verborgen op het dak van een overheidsgebouw.

Secundaire kenmerken

Opsomming van de belangrijkste secundaire kenmerken die zich bevinden in MLB: je hebt de twee grote sfinxen op het dak (die voorzien zijn van inscripties van de Zone God Ra), meerdere paren levensgrote bizon`s, het hoofd van Medusa, schedels van Vee en andere bezwerende ontwerpen met inbegrip van leeuwenkoppen, diverse lampen en lampjes (symbolisch van aard), waarvan er zich één bevind in de rotonde welke Jezus vertegenwoordigt, met twaalf lichtjes omgeven rond een centraal licht, overal goud kleurige pedalen, mannelijke en vrouwelijke gezichten bedoeld om de nakomelingen van Hermes en Aphrodite (Hermaphroditos) te symboliseren, een muurschildering van de boom van het leven in de wetgevende kamer van Augustus Tack, beeldhouwwerk van Georges Gardet (standbeeld van Mozes die de Tien Geboden houd, en Solon uit het oude Athene), sculpturen van de Piccirilli broers, gemaakt door Albert Hodge, astronomische thema’s waaronder het opnieuw vast stellen van de processie van de equinoxen door middel van een optische illusie in het heiligdom. Bepaalde constructie data`s voor de bouw werden gepland op dagen dat de planeten met elkaar in afstemming waren. In de parkachtige omgeving rond het gebouw, zijn vele bundels licht, met elk 3 perfecte ronde bollen in elke bundel.

Medusa, tegenover Athena

Bucranium – vertegenwoordigt een offer Oss (rund)

Mozes met hoorns …?

Vertegenwoordigt dit Jezus en de twaalf discipelen of de Zon met de twaalf tekens van de Zodiak? Hoe dan ook, het totale aantal lampen is 13, het heilige maçonnieke nummer.

Een muurschildering die WO1 uitbeeld als de passie van Christus. Het centrale figuur, met ontbloot bovenlijf, vertegenwoordigt Jezus Christus, maar het vertegenwoordigt ook een vrijmetselaar die ingewijd wordt in het Broederschap.

Een maçonnieke ingewijde met ontbloot bovenlijf

Er staan ook diverse monumentale beelden op het landgoed, waaronder Louis Riel, die richting het zuiden, van het gebouw af kijkt, aan de zuid zijde. Aan de overkant vind je een monument van de koningin, die naar het noorden kijkt, en tal van andere figuren rondom de tuin.

Eén argument acht het hypocriet dat de uitvoer van politiek plaatsvindt in een replica van een zeer kerkelijke tempel maar is een argument dat gemaakt dient te worden, of er nu een bekrachtiging of zelfs interesse is vanuit de mainstream of het algemene publiek is een andere vraagstuk. Buiten dat we nu de architectonische details van de MLB geleerd hebben, kan men zich alleen maar voorstellen dat het speciaal ontworpen werd voor beoefenaars van de occulte kunsten die op een eeuwige zoektocht zijn naar kennis, om misschien zelf ooit de voorspellingskunst te bereiken door middel van de fysieke en spirituele zuivering van schoonheid met behulp van experimentele verbeelding, de vereniging van tegenstellingen, en seksuele magie. Ongeacht al deze mogelijkheden is het moeilijk om niet te spreken van een moreel verheffende ervaring, bij het bewandelen van de hallen en trappen van MLB, zijn de effecten van de ontwerpen onvolprezen en spiritueel van aard, wat de items in de hallen op u uit stralen; de elegante meubels en beeldhouwwerken, het decoratieve decor / materialen, verschillende patronen, de klaarblijkelijke nauwkeurigheid van de metingen, de hiërogliefen en schilderijen, enz. Zoals ook het geval was met de originele tempels in Jeruzalem, een gevoel van spirituele verlossing is iets wat je ongetwijfeld voelt door het hele gebouw heen, wat ik zelf gezien en gevoeld heb.

De architecten en hun motieven

Frank Simon is bekend als de primair betrokken architect, een man die zwaar beïnvloed werd door leden van een vrijmetselaarsloge genaamd “Simple Hearts of the Polar Star”, dat onder de vleugels van het Grote Oriënt Frankrijk valt. Simon had oorspronkelijk een wedstrijd gewonnen die uitgegeven werd door de overheid van Manitoba in 1911, maar een schaduw figuur Septimus Warwick genaamd kreeg het daadwerkelijke krediet om in Europa te mogen werken aan tekeningen voor het gebouw. Het lijkt er dan ook op dat Simon een voorman is geweest voor zijn maçonnieke broers. In de geest van Simon, zou de uitvoering van de geometrie in het gebouw steunen op een goddelijk wonder, en hoewel het gebouw nooit voltooid werd als gevolg van financiële problemen en vertragingen door de Eerste Wereldoorlog, liggen de esoterische motieven zo in conflict met de Christelijke aspecten dat het zorgt voor een ontegensprekelijk overtreffend en een subliem staaltje van architectuur. Met betrekking tot waarom het gebouw gebouwd werd, citeerde Simon: “Mannen en vrouwen kunnen niet gelukkig zijn, of het beste uit zich halen in een alle daagse, lelijke, niet inspirerende omgeving”. Met behulp van de “gulden snede” methode, die teruggaat tot Vitruvius, bereikten Simon en zijn team een perfectie in de geometrische detaillering, met een gevoel van schoonheid, dat niet te ontkennen valt. Volgens Albo, die geen twijfel heeft bij de diepe begrippen van de kenmerken verwikkeld bij de conceptie van het gebouw, was het Simon`s bedoeling om met de MLB, een subliminaal effect te produceren door de architectuur, “dat de mensen aan zou zetten op zoek te gaan naar deugden zoals geloof, hoop, moraal en liefdadigheid”. Maar als dat waar is, kunnen we gerust veronderstellen dat er kwade motieven aanwezig zijn in de geest van de mens die zich mengen onder de positieve? Experimentele verbeelding en dit soort symbolische magie uitgevoerd door Simon heeft alles te maken met het succesvol zijn, jezelf kennen, en het vinden van een hoger pad. Maar kan ook worden gebruikt voor het kwaad, voodoo alsmede offerende middelen. Als leerling van Frank Albo, verzamelde ik veel informatie gedurende mijn tijd op de universiteit, maar eindigde met meer vragen dan antwoorden. Als het gaat om de mogelijke motieven voor de bouw van MLB, kan een fantasierijk persoon verschillende sinistere conclusies trekken op basis van kerkelijke verbanden en werkelijke feiten. Winnipeg is een zeer maçonnieke stad, en is dat nog steeds actief in dit verband. Het wordt ook beschreven als een plaats met een hoog gehalte aan psychische energie. De bedenker van Sherlock Holmes Conan Doyle zei ooit over Winnipeg “Ik kwam weg met de conclusie dat Winnipeg zeer hoog staat onder de plaatsen die we bezocht hebben voor psychische mogelijkheden”. Doyle woonde in Winnipeg een zitting bij, bij een huis waar een aantal meester-metselaars zich gebruikelijk verzamelen om de doden op te roepen.

Ter afsluiting

De pure schoonheid en grootsheid van MLB is zeker ontzagwekkend. Het staat in perfecte contrast met de moderne trend van anonieme en steriele gebouwen, uitsluitend ontworpen voor praktische doeleinden. Na het analyseren van de symbolen, kan men echter twijfels hebben bij de spirituele betekenis van het gebouw. De zijkanten van de grote zaal hebben een afmeting van precies 66,6 meter, 666 is het nummer van beest van de Openbaring en het aantal dat vaak geassocieerd wordt met Satan. De Poel van de Zwarte Ster bevat de achtpuntige ster van Ishar, de Babylonische Godin van seks, vruchtbaarheid, liefde en oorlog. Haar cultus omvatte heilige prostitutie en Zij werd beschouwd als de ‘courtisane van de goden “.  Ishtar is ook een representatie van Venus, die aangeduid wordt als de Morgenster – de andere naam van Lucifer. Een ander interessant symbool is het standbeeld van Mozes met de hoorns op zijn voorhoofd. Michelangelo portretteerde op een soortgelijke wijze Mozes op de kerk van S. Pietro, wat een grote controverse veroorzaakte. Terwijl de ontheiligde verteld wordt dat de horens gewoon het gevolg van een verkeerde vertaling van de Bijbel waren, wordt hun ware betekenis geopenbaard aan occultisten:

“Dus met horens, befaamde Michelangelo Mozes als de man van macht en met een rang veel groter dan de wetgever van een lokale stam. Met hoorns groette hij hem niet alleen als iemand die stond in de aanwezigheid van God, die zich realiseerde, dat hij één was geworden met, zijn eigen goddelijkheid, maar veel edeler, geworden tot een vervuld man, die was teruggekeerd – wat sommige niet zullen. Maar weinige keren terug, de berg af, om de mensheid te onderwijzen en te leiden”.
-Eloise Hart, Theosophical University Press

Dus de gehoornde Mozes vertegenwoordigt de mens, die goddelijkheid verkregen heeft door zijn eigen middelen, doormiddel van de beheersing van de wetenschappen en magie, spirituele verworvenheid en kennis, een concept dat omarmd wordt door de Luciferiaanse leer. Bovendien, de symbolische voorstelling van Jezus Christus als een maçonnieke ingewijde weerspiegelt het esoterische concept van Christus als de “geperfectioneerde man”. Met andere woorden, occultisten geloven dat ieder zelf Christus kan worden, door te gaan door de sferen van de mysteriën. Ten slotte, de hoofden van de talrijke gesneden Ram koppen binnen en buiten het gebouw doen nogal denken aan de gehoornde afbeelding van Baphomet.

Al deze vreemde kenmerken leiden ons tot de vraag: wie bestuurd onze democratieën en wat is hun ware mikpunt van aanbidding?

Gerelateerde video:

embedded by Embedded Video

Originele artikel:
http://vigilantcitizen.com/?p=625

Klik hier voor andere delen uit de reeks Sinistere plaatsen:

1234567891011121314Extra1Extra2

——————————————————————————————–

English Version

Please visit the original artikel:

http://vigilantcitizen.com/?p=625

Dit bericht is geplaatst in Sinistere Plaatsen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *