Shaken Baby Syndrome – Kindermishandeling of vaccinatieschade ?

Welkom in de omgekeerde wereld

Shaken Baby Syndrome – Kindermishandeling of vaccinatieschade ?

Geachte medemens,

Hier een perfect voorbeeld van hoe de zaken vandaag de dag omgedraaid worden, en de schuld zomaar bij u in de schoenen gelegd (kan) worden. Dit zijn van die prachtige voorbeelden waarom de alternatieve media zich verplicht voelt om diep en vaak langdradig door te gaan over de misstanden in de farmaceutische industrie die u als proefkonijn gebruiken, en het wettelijk zo hebben weten te regelen dat u geen poot heeft om op te staan, mocht er iets verkeerd gaan. Wij roepen al geruime tijd tegen al die dovemansoren om ons heen dat jullie vrijheid en rechten onder jullie voeten weggegraven wordt. Hier volgt nu een stuk waar u maar eens goed over na moet denken, het zou U morgen zomaar kunnen gebeuren. En als u niets af weet van hetgeen hier beschreven wordt – GAAT U NAT.

En goed ook,

als u de pech heeft – wordt het moord of doodslag !

hetuurvandewaarheid

***

Voorlichtingsfilm tegen baby-schudden

 

Huilende baby Ellen Brans

Binnenkort krijgen alle kersverse ouders in Nederland kort na de bevalling een voorlichtings-dvd te zien over het Shaken Baby Syndroom. Onder begeleiding van een kraamverzorgende zullen beide ouders de film bekijken. Onderzoeksinstituut TNO en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) willen op deze manier het aantal shaken baby’s in ons land halveren.

Veertig baby’s

Jaarlijks worden naar schatting 40 baby’s in het ziekenhuis opgenomen met ernstig hersenletsel als gevolg van schudden. Veel jonge ouders beseffen niet dat het schudden van een baby dramatische gevolgen kan hebben. Baby’s kunnen blijvend hersenletsel oplopen en meervoudig gehandicapt raken, of zelfs overlijden. Uit Nederlands onderzoek bleek enkele jaren geleden dat 6 procent van de ouders wel eens een baby schudt, slaat of smoort met een kussen als het kind niet wil ophouden met huilen. In de grote steden is dat zelfs 13 procent. Uit onderzoek uitgevoerd in het WKZ, maar ook uit buitenlandse studies, blijkt dat de dader vaak een man is. In 70 procent van de gevallen is het de biologische vader of de vriend van de moeder die de baby schudt of slaat. Recente gerechterlijke uitspraken bevestigen dit beeld.

Halvering

In Canada en de Verenigde Staten hebben gerichte voorlichtingsfilms over het Shaken Baby Syndroom geleid tot een halvering van het aantal geschudde kinderen. De dvd van TNO zal deze maand voor het eerst door de kraamzorg in de regio Tilburg worden gebruikt. Daarna volgt de rest van het land. Bovendien krijgen ouders met een huilbaby gerichte adviezen waardoor het huilen binnen een week met 40% afneemt.

In Nieuwsuur vanavond een reportage.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de maker Judith Pennarts (Judith.Pennarts@Nieuwsuur.nl).

Originele artikel:
http://nieuwsuur.nl/onderwerp/219307-voorlichtingsfilm-tegen-babyschudden.html

—————————————————————

Kindermishandeling of vaccinatieschade ?

Zie studierapport in het Nederlands (link in tekst hieronder) met als eindconclusie :

Met deze simpele laboratoriumtesten hoeft geen enkele ouder ooit nog de beperkte, door emoties ingegeven Pavlov-reactie van een arts te accepteren, wanneer deze zonder naar de ouders te luisteren, hen direct van kindermishandeling beschuldigt.

Goed luisteren, en meten wat er aan de hand is, dàt is de wetenschappelijke en rationele benadering die ouders van artsen mogen eisen !

Volgend kritisch schrijven is gestuurd naar de programmamaker van de voorlichtingsfilm tegen “baby-schudden”.

 

Geachte mevrouw Pennarts,

In de aankondiging van uw reportage over het Shaken Baby Syndrome in Nieuwsuur van 16 februari jl. werden we uitgenodigd met vragen en/of opmerkingen u daarover te mailen. De aankondiging zelf leek mij wat eenzijdig belicht, maar ik ben er toch voor gaan zitten om deze aflevering van Nieuwsuur te kunnen zien.

Helaas werd mijn vrees voor een eenzijdig belichte reportage bevestigd.

Het hele internet staat vol met internationale onderzoeksresultaten die de OORZAAK van deze tragische plotseling optredende overlijdensgevallen beschrijven. Het verdriet waarmee veel liefhebbende ouders van deze baby’s van het ene op het andere moment  te maken krijgen en vervolgens ook nog geconfronteerd worden met arrestaties en onschuldige veroordelingen, is onbeschrijfelijk.
Dit aspect van uw reportage kreeg geen enkele aandacht. Slechts symptoombestrijding als “voorlichting” aan toekomstige ouders werd genoemd om het SBS met de helft van het aantal slachtoffers te kunnen verminderen.

Heeft u er, met het maken van deze reportage, niet over nagedacht wat de oorzaak van dit SBS zou kunnen zijn? Heeft u er niet bij stilgestaan hoe deze reportage zou overkomen op de ouders van de plotseling aan het SBS overleden kindje? Ouders die hun overleden kind op een misdadige manier wordt afgenomen, omdat zij -ten onrechte- ervan worden beschuldigd door “te heftig schudden” hun eigen baby te hebben vermoord?
Naast het trauma van het verliezen van een kind is het justitiële vervolg daarvan nauwelijks  te verwerken. Ouders zullen dit levenslang met zich meedragen, want zo’n valse beschuldiging bovenop het tragische verlies van een kind IS niet te verwerken.

Naast een advies met symptoombestrijdende voorlichting is het minstens zo belangrijk om in een goede reportage de wenselijkheid over opleiding en herscholing van artsen en verpleegkundigen op te nemen.  Uw reportage ging over een halve waarheid. Dat is voor mij hetzelfde als een leugen. Als ik programmamaker zou zijn en ik zou achteraf pas vernemen dat het hartverscheurend huilen van een baby een oorzaak kan hebben en het schudden van zo’n baby niets met de doodsoorzaak te maken hoeft te hebben, zou ik me DOOD SCHAMEN. Ook zonder schudden kunnen baby’s “blijvend hersenletsel oplopen en meervoudig gehandicapt raken, of zelfs overlijden.”

Om inzicht te krijgen in de vele internationale onderzoeken die er in verband met de oorzaak van het SBS zijn gedaan, stuur ik u graag onderstaand artikel van een zeer deskundig, onafhankelijk medisch research journalist. In het Nederlands, met verwijzingen naar vele studies die er wereldwijd naar de oorzaak van SBS zijn gedaan, en gepubliceerd :

klik hier – Kindermishandeling of vaccinatieschade

Na vaccinatie: schade aan een baby.
De schuld van de ouders?
Of de schuld van het Rijksvaccinatieprogramma?
Simpele bloedtests tonen het verschil.
Met vriendelijke groet,

Noor Dickmann

 

Dit bericht is geplaatst in De Leugen aan de macht, Het Einde van ons Beschikkingsrecht, Vaccinatie waanzin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Shaken Baby Syndrome – Kindermishandeling of vaccinatieschade ?

 1. Jan Sterenborg schreef:

  Helemaal mee eens. We hebben een aflevering gehad van de Engelse serie Judge John Deed (S05E05, One Angry Man) waarin deze problemeatiek mi. zeer grondig wordt besproken. Het is niet zo simpel als het lijkt dus wees voorzichtig met te snelle conclusies. Maar het schijnt in Nederland trendy te zijn een zaak snel te willen afhandelen kijk naar b.v. de vaststelling zelfmoord hetgeen betekent dossier sluiten en stoppen met onderzoek wel goedkoper maar of het de waarheid dient? In al dit soort gevallen lijkt het mij beter dat de zaak voor de onafhankelijke rechter gebracht wordt.

 2. Bijwerking van vaccins of mishandeling

  Jannes Koetsier, arts, stuurt in oktober van dit jaar een dringend verzoek om met spoed aandacht te schenken aan een door hem in detail beschreven mogelijk structureel en ernstig gezondheidszorgprobleem (Vaccinbijwerking of kindermishandeling ??), aan de volgende instanties : Inspectie Gezondheidszorg, Gezondheidsraad, RIVM, Lareb, Nederlandse vereniging kindergeneeskunde. Nederlands Huisarts Genootschap met een kopie aan Medisch Contact.

  Samenvatting : Analyse van medische dossiers van drie babys met hersen- en netvlies- bloedingen optredend na vaccinatie, maakt ITP (immuun of idiopatische trombocytopenie) t.g.v. vaccinatie of infectie zeer waarschijnlijk als bloedingsoorzaak. Vaccin-geïnduceerd vit-C tekort is een alternatieve verklaring. Ten onrechte wordt in dergelijke gevallen door artsen en instanties eenzijdig gefocust op kindermishandeling.

  Het drama voor de ouders van een overleden of hersenbeschadigd kind mag niet onnodig leiden tot een bijkomend justitieel drama wegens onterechte verdenking op kindermishandeling. De vergoeilijking dat de goeden onder de kwaden moeten lijden bij AMK-meldingen is hier tekort door de bocht. Dringende aanbevelingen voor betrokken instanties en collega artsen liggen voor de hand :
  1. Gericht informatie verzamelen.
  2. Richtlijn-aanpassing om onnodig extra trauma bij ouders te vermijden.

  Veel-zeggende reactie van de aangeschreven instanties :
  * RIVM, verantwoordelijk voor het RVP (Rijks Vaccinatie Programma) stuurde uitsluitend een ontvangst bevestiging.
  * Het Lareb liet weten dat ITP na vaccinatie inderdaad in zeldzame gevallen kan voorkomen.
  * IGZ (Inspectie Gezondheidszorg) stuurde een berichtje waarin voor vaccinbijwerking naar het Lareb werd verwezen.
  * Artsenblad Medisch Contact liet telefonisch weten mijn artikel niet te willen plaatsen of er anderszins aandacht aan te willen besteden. Er zou eerst meer wetenschappelijk onderzoek nodig zijn.
  * De NVK (Nederlandse Vereniging van Kinderartsen) liet weten op de hoogte te zijn van het feit dat ITP in zeldzame gevallen na vaccinatie voorkomt, maar ziet geen reden om haar beleid aan te passen.
  * Het Nederlands Huisarts Genootschap reageerde in het geheel niet, terwijl zeker oudere huisartsen bekend moeten zijn met zeldzame ernstige problemen na vaccinatie bij tevoren gezonde baby’s.
  * De Gezondheidsraad volstond met een automatische ontvangstbevestiging.

  EenVandaag besteedde hier afgelopen zaterdag wél uitgebreid aandacht aan. Verdacht worden van het ‘Shaken Baby Syndrome’, een zware vorm van kindermishandeling, terwijl je ervan overtuigd bent dat je je kind nooit kwaad hebt gedaan: het is het verhaal van Peter en Petula uit Vianen en Jan-Willem en Hilde uit Breda. De verdenking heeft grote gevolgen. Bij een gezin wordt de baby uit huis geplaatst, bij het andere wordt dat ternauwernood voorkomen. De ouders zijn in alle staten en laten het er niet bij zitten. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op een arts – Jannes Koetsier – die hen wijst op de mogelijkheden van vaccinatieschade. In EenVandaag het verhaal van de ouderstellen en deze arts. Ook Agnes Kant reageert, directeur van Lareb dat de bijwerkingen van medicijnen bijhoudt. : http://www.eenvandaag.nl/binnenland/48163/onterecht_beschuldigd_van_kindermishandeling_

  Website Jannes Koetsier : http://www.degezondepatient.nl/

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M22&ss=P2316&l=NL

 3. ‘Shaken-baby-syndroom’ de medische/gerechtelijke dwaling van de 21e eeuw?

  Inleiding

  De geschiedenis leert dat medische dwalingen hardnekkig kunnen zijn. Dat gold bijvoorbeeld lang geleden voor aderlaten, recenter voor het geloof in de heilzaamheid van softenon, en heel recent inzake de veiligheid van de Diana35-pil. Er zijn meer voorbeelden van concepten over ziektes en behandelingen die later fout bleken. Op dit moment is waarschijnlijk één van de meest schrijnende medische dwalingen het concept ‘shaken-baby-syndroom’ (‘SBS’).

  Het concept ‘SBS’

  Baby’s in de leeftijd van nul tot zes maanden krijgen heel soms plotseling een soort wegraking waarbij de ademhaling ook lijkt te stoppen. Als men dan bij de spoedopname in het ziekenhuis vaststelt dat er sprake is van één of meer van de volgende verschijnselen dan wordt al snel het etiket ‘SBS’ geplakt. Het gaat om deze verschijnselen: bloedingen rond de hersenen, in de ogen en in de huid, fracturen van ribben of bij groeischijven van andere botten. Als de bloedingen rond de hersenen te ernstig zijn, dan overlijden deze baby’s hieraan. Meestal zijn zowel de bloedingen als de fracturen van verschillende ouderdom. De symptomen van deze afwijkingen zijn bij baby’s in hun ziektegeschiedenis voor de ‘wegraking’ vaak niet eenvoudig te onderkennen zonder hulp van technisch onderzoek (bloed, Xfoto’s en scans).

  De medische veronderstelling is nu dat de baby deze letsels heeft opgelopen door heftig geschud te zijn. Uiteraard is dit nooit proefondervindelijk bewezen. Artsen waren immers nooit aanwezig bij een dergelijke veronderstelde mishandeling.

  Schrijnende gevolgen

  Lees verder:
  http://shakenbaby.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *