(WW 3) De vervlakking van een complete samenleving: Deel 3 Hoe men de effecten ervan keert

English version Click Here

De vervlakking van een complete samenleving: Deel 3

Hoe men de effecten ervan keert

(Vrij vertaald René Voogt)

De eerste twee delen van deze serie beschreef de negatieve effecten die meerdere dagelijks verbruikte chemische stoffen hebben op het menselijk lichaam en de hersenen. In dit derde en laatste deel wordt ingegaan op een aantal natuurlijke manieren om de hersenen gezond te kunnen houden en geeft tips om je lichaam te ontdoen van opgehoopte gevaarlijke stoffen. Met andere woorden, hoe vechten we terug tegen de vervlakking van de samenleving!

In de delen I en II van deze serie werden bepaalde giftige stoffen geïdentificeerd welke we terug vinden in onze gemeenschappelijke voedingsmiddelen en medicijnen en er werden een aantal effecten beschreven die ze hebben op het menselijk brein. De voornaamste boosdoeners die we bespraken waren aspartaam, kwik, fluoride en fructose siroop (HFCS). Of deze stoffen nu het zenuwstelsel verstoren, het cognitief functioneren verminderen, het beoordelingsvermogen beïnvloeden, of van invloed zijn op het geheugen, het netto resultaat is de algemene vervlakking van de samenleving.

Niet alles is pracht en praal, echter. De natuur, met zijn prachtige neiging om het evenwicht te herstellen, geeft ons mensen de kracht om bijna elke verdrukking die we ontwikkelen te behandelen. Oude genezers geloofden zelfs dat de natuur de mensen hielp ontdekken hoe ze hun ziekte op een subtiele en mysterieuze manieren konden genezen:

“De plant kan ook als waardig worden beschouwd omdat zijn gemalen bladeren, bloemblaadjes, stengels of wortels geëxtraheerd kunnen worden tot een helende balsem, of tot drugs die van invloed kunnen zijn op de aard en de intelligentie van de mens – zoals de papaver en oude kruiden uit de profetieën. De plant kan ook als effectief beschouwd worden bij het genezen van vele ziekten, omdat de vruchten, bladeren, bloemblaadjes, of wortels een gelijkenis dragen in vorm en kleur met delen of organen van het menselijk lichaam. Zo werden bijvoorbeeld de gedistilleerde sappen van bepaalde soorten varens, als het harige mos dat op eiken groeit, en de Dispelpluis waarvan gezegd wordt dat ze de kracht hebben het haar te laten groeien; een tandheelkundige, die je tanden hersteld, word van gezegd dat hij de tandpijn geneest; en de palma Christi plant (De wonderboom, Ricinus communis), vanwege zijn vorm, genas alle aandoeningen aan de handen”.
– Manly P. Hall, geheime leringen van alle leeftijden

Dus, na het verblijven in de verschrikkelijke wereld van giftige chemicaliën en corrupte ambtenaren, is de enige passende manier om deze serie artikelen af te sluiten, is doormiddel van alle natuurlijke manieren die de gezondheid kunnen herstellen – te onderzoeken.

Stop de vergiftiging

Waarschuwing: Dit artikel bevat tips om op natuurlijke wijze het lichaam te ontgiften. Mocht u behoefte hebben aan een zwaardere ontgiftigt kuur, raadpleeg dan aub een professional.

De eerste stap in het bevrijden van je lichaam van giftige stoffen is, heel logisch, door te stoppen met het innemen van het gif. Het klinkt zeer eenvoudig, maar deze stap is waarschijnlijk de moeilijkste, omdat veel gifstoffen te vinden zijn in alledaagse voedingsmiddelen en zelfs in het kraanwater. Een verhoogde waakzaamheid is nodig in het dagelijks leven, en soms zullen er een aantal vervelende maatregelen genomen moeten worden om de gifstoffen buiten uw lichaam te kunnen houden. Niettemin, als je eenmaal echt voelt dat je lichaam en geest beginnen te genezen, zul je trots zijn op al je inspanningen.

Voordat we verder kijken naar de manieren om specifieke gifstoffen te vermijden, zijn hier enkele algemene richtlijnen die elke gezondheids-bewuste persoon ten alle tijden dient toe te passing: Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en kunstmatige dranken. In plaats daarvan ga op zoek naar biologische en lokaal geteelde producten of, nog beter, kweek uw eigen groenten, fruit en kruiden. Door dit te doen, vermijd u automatisch vele schadelijke stoffen, met inbegrip van MSG, HFCS, pesticiden, natriumfluoride en kwik. U bespaart daarbij ook nog eens geld, en dat is altijd leuk. Bij het kopen van boodschappen, lees dan altijd de etiketten, en zoals ze zeggen, als je het niet kunt lezen, laat het staan, niet eten.

Hier zijn enkele specifieke manieren om de gevaarlijkste gifstoffen te voorkomen:

Het vermijden van Fluoride

Er zijn twee soorten fluoride: calciumfluoride en natriumfluoride. Calciumfluoride zit van nature in de water bronnen, terwijl natriumfluoride een synthetisch afvalproduct is van de nucleaire, aluminium, fosfaat en de kunstmest industrie. Raad eens welk type te vinden is in ons water? Precies, de smerige. Reguliere water filters, zoals Brita verrichten goed werk bij het reduceren van de smaak van metalen en chemicaliën in ons water, maar het filtert niet de fluoride eruit. Het zuiveren van  drinkwater via omgekeerde osmose is de meest effectieve manier om natriumfluoride uit het water te verwijderen.

Standaard omgekeerd osmose-systeem

Een aantal verwerkte voedingsmiddelen bevatten ook hoge concentraties aan natrium fluoride, waaronder instant thee, druivensap producten en soja melk voor baby’s, dus nogmaals, vermijd bewerkte voedingsmiddelen. En schakel ook over op een fluoride-vrije tandpasta (of probeer op z`n minst niet om de 0,93 dollar cent kostende Colgate die je gekocht hebt bij de Super in te slikken).

Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en magnesium helpen een fluoride vergiftiging te voorkomen, omdat ze helpen voorkomen dat het gif zich kan verbinden met het lichaam.

“Magnesium is een zeer belangrijk mineraal dat bij velen van ons zal ontbreken. Naast het feit dat het zo belangrijk is voor het metabolisme en de synthese van voedingsstoffen in je cellen, remt het ook de opname van fluoride in je cellen! Samen met magnesium, lijkt calcium te helpen de fluoride te onttrekken uit de buurt van je botten en tanden, waardoor het lichaam deze toxines zal elimineren. Dus tijdens inspanningen om te ontgiften van fluoride, is het essentieel dat het een gezonde aanvullende dosis absorbeerbare calcium / magnesium als onderdeel van het proces bevatten”.
– Paul Fassa, Hoe is Fluoride te ontgiften uit je lichaam

Het vermijden van Kwik

Ten eerste, als u of uw kinderen gevaccineerd worden, vraag dan altijd om een Thimerosal-vrije injectie. Ten tweede, vermijd vis en zeevruchten met hoge kwikconcentraties; vissen met hoge concentraties kwik zijn: marlijn, slijmkop, haai, zwaardvis, blauwe tegelvis en tonijn (witte tonijn en geelvintonijn). Sommige vissen hebben lage hoeveelheden kwik, waardoor ze veiliger te consumeren zijn, waaronder: ansjovis, meerval, clam (soort mossel), krab, garnalen, bot, zalm, sardine, tilapia en forel. Als vuistregel telt, dat grotere vissen meer kwik bevatten, omdat ze kleinere vissen eten en daarbij al hun kwik absorberen, en ze leven langer, waardoor het kwik zich verder kan opbouwen.

Zoals te zien is in deel II van deze serie, zijn een aantal voedingsmiddelen die HFCS bevatten ook verontreinigd met kwik. Hier een grafiek gepubliceerd door de EPA:

Het vermijden van Aspartaam

Lees altijd de etiketten en vermijd “suiker-vrije” producten. Aspartaam wordt aangetroffen in frisdranken, vrij te verkrijgen medicatie & voorgeschreven medicijnen (zeer vaak vermeld, onder “inactieve bestanddelen”), vitamine & kruiden supplementen, yoghurt, snoep, pepermuntjes, granen, suiker-vrije-kauwgom, cacao mixen , koffie dranken, instant ontbijt, gelatine desserts, bevroren desserts, sap dranken, laxeermiddelen, melkdranken, tafel zoetstoffen, thee, instant thee en koffie.

Het vermijden van HFCS

Lees de etiketten en als je high fructose siroop leest op de lijst met ingrediënten, zeg tegen het product “oh nee jij niet!”, buig je vingers en zet het terug op de plank. Negeer de verwarde blikken van de andere klanten.

We zullen nu eens kijken naar een aantal natuurlijke manieren om het lichaam te ontgiften van schadelijke stoffen.

Koriander

De standaard procedure voor het verwijderen van zware metalen uit het lichaam wordt “Chelatie” genoemd. Het wordt volbracht door het toedienen van een chelaatvormer – meestal met dimercaptosuccinic zuur (DMSA) – dat zich bindt aan de zware metalen in het lichaam en veroorzaakt dat ze op natuurlijke wijze worden uitgespoeld. Dit soort behandeling vergt veel inspanning, heeft veel bijwerkingen en mag alleen worden uitgevoerd onder medisch toezicht.

Als u echter van mening bent het lichaam te bevrijden van een harde stof met een andere harde stof zou dat op zelfvernietigend kunnen uitlopen, ben ik bang voor. Gelukkig zijn er kruiden en specerijen die van nature fungeren als chelaatvormers: Koriander is daar een geweldig middel voor.

De meest gebruikte en geliefde kruiden en specerijen worden wereldwijd gewonnen uit dezelfde plant, Coriandrum sativum. De bladeren van deze plant worden vaak aangeduid als cilantro (koriander), terwijl de zaden meestal gewoon korianderzaad worden genoemd. Anders dan het spectaculair lekker maken van elk gerecht, heeft het kruid ook de unieke eigenschap om kwik te neutraliseren.

“Dit keukenkruid is in staat om kwik, cadmium, lood en aluminium uit zowel botten en het centrale zenuwstelsel te mobiliseren. Het is waarschijnlijk het enige effectieve middel in het mobiliseren van kwik dat opgeslagen is in de intracellulaire ruimte (verbonden aan de mitochondriën, tubuline, liposomen (huidvet) enz), en in de kern van de cel (herstellen van DNA-schade door kwik)”.
– Dietrich Klinghardt, MD, PhD, Chelatietherapie: Hoe kwik, lood, en andere metalen te verwijderen

Studies suggereren echter dat koriander enkel maar het probleem verplaatst naar andere delen van het lichaam en moet het dus gebruikt worden met een ander middel om het ontgift proces te voltooien.

Chlorella: een neveneffect van Koriander

Om de functies voor het ontgiften van het lichaam voor te bereiden en te activeren, staat chlorella erom bekend zich te binden aan alle bekende toxische metalen en giftige stoffen waardoor de stoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Dit geeft chlorella uit koriander zijn perfecte bijwerking.

“Omdat koriander meer gifstoffen los maakt dan uit het lichaam kunnen worden afgevoerd, kan het bindweefsel overbelast raken (waar de zenuwen verblijven) met metalen, die eerder opgeslagen waren op andere veiligere schuilplaatsen.

Dit proces heet her-vergiftiging. Het kan makkelijk vermeden worden door het gelijktijdig toedienen van een intestinaal gif-absorberend middel. Onze definitieve keuze valt op het algen organisme chlorella. Een recente studie bij dieren toonden een snelle verwijdering van aluminium uit het skelet, superieur aan alle andere bekende ontgift middelen.

Koriander zorgt ervoor dat de galblaas gal dumpt – dat de uitgescheiden gifstoffen bevat – in de dunne darm. Het vrijkomen van de gal gebeurd op een natuurlijke wijze als we aan het eten zijn en wordt vermeert door de koriander. Als er geen chlorella wordt ingenomen, worden de meeste neurotoxische stoffen her-geabsorbeerd op hun weg naar beneden naar de dunne darm door de overvloedige zenuwuiteinden van het enterisch zenuwstelsel “
– Ibid

Knoflook

We weten niet zeker of knoflook daadwerkelijk vampiers verjaagt, maar we kunnen er zeker van zijn dat het gifstoffen uit het lichaam verjaagt.

“Knoflook bevat talrijke componenten, waaronder de meest waardevolle sulph-hydryl groepen, die kwik, cadmium en lood oxideren wat maakt dat deze metalen in water oplosbaar zijn. (…) Knoflook bevat ook het belangrijkste mineraal, dat beschermt tegen kwik toxiciteit, bioactieve selenium”.
– Ibid

Dus, knoflook verslaat kwik en lood en het helpt het lichaam de metalen af te voeren uit het lichaam. Misschien is een slechte adem wel de beste manier op weg naar een goede gezondheid.

Kurkuma (Curcuma)

Deze plant uit de gember familie wordt veel gebruikt in Zuidoost-Azië als een kruid maar de schoonmaak capaciteiten ervan staan al eeuwen bekend. Kurkuma is verankerd in de Ayurvedische geneeskunde als de koning onder de specerijen. Het bittere kruid helpt de lever te reinigen, het zuivert het bloed, en bevordert een goede spijsvertering en de uitscheiding van het afval. Het bezit krachtige anti-inflammatoire eigenschappen, maar geen onaangename bijwerking van anti-inflammatoire geneesmiddelen. Het wordt gebruikt voor reiniging van de huid, kleurverbetering en het bewaren van voedsel.

Curcuma verhoogt de productie van drie enzymen — aryl-koowaterstof-hydroxylase, glutathion-S-transferase, and UDP-glucuronyl-transferase. Dit zijn drie chemische ‘messen’ die potentieel schadelijke substanties afbreken in de lever. Curcuma biedt vergelijkbare bescherming aan mensen die medicijnen nemen als methotrexate en andere vormen van chemotherapie die worden gemetaboliseerd door de lever, of daar doorheen wordt geloodst.
– James A. Dukes, Ph D., Dr Duke’s Essentiële Kruiden

Wetenschappelijke studies hebben onlangs ontdekt dat het mengen van zwarte peper met kurkuma exponentieel zijn helende eigenschappen op het lichaam verhoogd. Geen wonder dat in de traditionele Zuid-Aziatische recepten deze twee kruiden vaak gecombineerd worden. Dus laat je niet tegenhouden … vermaal gerust wat zwarte peper tussen de tumeric (curcuma) door.

Omega-3

Het is geen geheim dat het verbruiken van vetzuren die we vinden in vis vele gezonde voordelen met zich meebrengt. De zuren verrichten wonderen voor onze hersenen. In feite, is Omega-3 letterlijk brandstof voor onze hersenen, wat helpt om haar kerntaken te handhaven. Ons belangrijkste orgaan is zeer afhankelijk van eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), twee lange-keten omega-3 vetzuren die ons lichaam niet kan aanmaken. De enige manier om deze zuren binnen te krijgen is via de voeding.

“De meeste gezondheidswerkers geloven dat DHA de vetzuur is die het belangrijkste is voor een gezonde structuur en ontwikkeling van de hersenen als ook voor het gezichtsvermogen, dus is het essentieel dat er voldoende DHA in de voeding zit tijdens de zwangerschap en in de eerste jaren van het leven van een kind. EPA aan de andere kant, is van essentieel belang voor een gezonde werking van de hersenen op een dagelijkse basis, wat natuurlijk betekent dat je heel je leven een constante aanvoer van EPA nodig hebt”.
– David McEnvoy, Waarom visolie is Hersen Brandstof

Hier volgen enkele feiten over Omega-3, wat van bijzonder belang is in het kader van deze artikelen:

* Uit onderzoek door de Universiteit van West-Australië bleek dat vrouwen die visolie supplementen hadden gebruikt tijdens het laatste deel van hun zwangerschap baby`s kregen met een betere hand-oog-coördinatie, het waren betere sprekers en konden meer begrijpen op de leeftijd van twee en een half dan de baby’s, waarvan de moeders in plaats daarvan olijfolie werd gegeven.

* Uit een studie door de Universiteit van Aberdeen, onder leiding van professor Lawrence Whalley, bleek dat visolie helpt om de hersenen sneller te laten werken, verhoogt de IQ-scores en vertraagt het verouderingsproces.

* Het Durham onderzoek geleid door dr. Madeleine Portwood hebben ontdekt dat visolie het gedrag, concentratie en het leren in de klas consistent verbeterd.

 

* Onderzoeker Natalie Sinn uit Australië vond dat visolie veel effectiever is dan Ritalin tegen ADHD klachten.

* Hibbeln et al.. keek naar voeding in 22 landen en vond een significante associatie tussen de lage consumptie van vis en de post-natale depressies.

* Dr Malcolm Peet vond dat ethyl-EPA, een sterk geconcentreerde vorm van omega-3, depressies dramatisch terug dringt.

Visolie speelt ook een belangrijke rol in het bevrijden van de hersenen van ongewenste stoffen:

“De complexe vetzuren EPA en DHA in visolie maken de rode en witte bloedcellen flexibeler en daardoor verbeterd het de microcirculatie van de hersenen, het hart en andere weefsels. Alle ontgift procedures zijn afhankelijk van een goede doorbloeding en een optimale zuurstof levering. EPA en DHA beschermen de hersenen tegen virale infecties en zijn nodig voor de ontwikkeling van de intelligentie en het gezichtsvermogen. De meest vitale cel voor ontgiften is de peroxisoom. Deze kleine structuren zijn ook verantwoordelijk voor het specifieke doel dat elke cel heeft.

In de pijnappelklier wordt melatonine geproduceerd in de peroxisoom, in de neuronen dopamine en norepinefrine, enz. Het is hier, waar kwik en andere giftige metalen zich hechten aan een cel waarmee de cel wordt uitschakelt en voorkomen wordt dat de cel zijn werk kan doen”.
– Dietrich Klinghardt, MD, PhD, Chelatietherapie: Hoe kwik, lood, en andere metalen te verwijderen

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat zijn de beste bronnen voor visolie? Het consumeren van grote hoeveelheden vis zou de logische keuze zijn, echter weten we dat veel soorten een hoog kwikgehalte bevatten, dus als we dat doen leidt het misschien wel tot verdere schade aan de hersenen. Om deze reden, zijn Omega-3-supplementen waarschijnlijk de beste manier om het lichaam goed gevuld te houden met EPA en DHA.

Bij het selecteren van een Omega-3 supplement, moet u ervoor zorgen dat ze moleculair gedistilleerd zijn en een hoog gehalte van zowel DHA en EPA bevatten, maar vooral DHA. Moleculaire distillatie is een speciaal proces dat alle gifstoffen uit de olie verwijdert (met inbegrip van kwik), waardoor verzekerd wordt dat het veilig is voor menselijke consumptie. Vermijd laagwaardige producten. Ze bevatten vaak lagere waarden aan vetzuren en bevatten andere oliën en conserveermiddelen.

Definitieve advies: Slaap, Zweet en Stimuleren

* Voldoende slaap is essentieel om het lichaam en de hersenen in een goede conditie te houden. De andere kant, een slaaptekort belemmert iemands vermogen om te denken, om te gaan met stress, het behoud van een gezond immuunsysteem en het matigt iemands emoties.

* Regelmatige lichaamsbeweging is van cruciaal belang voor het ontgiften. Het staat de evacuatie van gifstoffen toe via de huid terwijl het ook de algehele stofwisseling verbeterd.

* Stimuleer je hersenen: lees, denk, mediteer en blijf jezelf voortdurend uitdagen.

Ter afsluiting

Dit artikel onderzocht de manieren om schadelijke stoffen te vermijden die we aantreffen in alledaagse producten en keek naar een handjevol alle daagse natuurlijke manieren om het lichaam te bevrijden uit hun giftige greep. Naast het verstrekken van de benodigde voedingsstoffen die door het lichaam worden gebruikt om giftige stoffen te evacueren, helpen de natuurlijke stoffen die beschreven werden in dit artikel ook bij het handhaven van de algemene gezondheid. De regelmatige consumptie van koriander, knoflook, kurkuma en Omega-3 versterkt het immuunsysteem, verbetert het rationele denken en vergroot de geheugen capaciteit. De wonderlijke eigenschappen van deze eenvoudige ingrediënten worden nu pas (langzaam) gedocumenteerd door de wetenschap, maar ze worden al eeuwen gebruikt door culturen over de hele wereld.

Er wordt van ons verwacht om aandoeningen, veroorzaakt door kunstmatige producten, te behandelen met andere kunstmatige producten, die op hun beurt weer kunnen leiden tot andere kwalen die we dan ook weer moeten behandelen. Dus Pas na het doorbreken van deze vicieuze cirkel kunnen we het eigendomsrecht van onze hersenen terug winnen en ons volledige potentieel bereiken. Dus, vandaag begint een nieuwe start: laat die op smaak gemaakte gefabriceerde Rotzooi liggen … en verander je leven vandaag nog.

Blijf Waakzaam.

Originele artikel:
http://vigilantcitizen.com/?p=4210

Klik hier voor de andere delen uit de serie:
12 45 6 78910 11

Noot Vertaler: Ik hoop dat uw wenkbrauwen menige keer gefronst hebben bij het lezen van dit artikel – Dat zegt namelijk dat u er anders tegenaan keek dan hetgeen hier gesteld werd. Lieve lezer we doen onze uiterste best om uw aandacht te trekken, maar aldaar houdt het op – meer kunnen wij niet doen. De rest is AAN U!

Het enige dat ik nu nog kan doen is u attent maken op de site van verontruste moeders, een site in het leven geroepen om dit soort misstanden onder de loep te nemen, maar dat niet alleen, ze komen ook met oplossingen. Sinds al een geruime tijd geven de initiatief nemers van verontruste moeders lezingen door heel het land. Ik kan u alleen maar adviseren om daar eens een keertje heen te gaan – u zult er geen spijt van krijgen.

Op hun site`s veel meer informatie en de agenda waar en wanneer ze te vinden zijn.

Klik op één van de twee banner`s

Dit bericht is geplaatst in Wees Waakzaam met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op (WW 3) De vervlakking van een complete samenleving: Deel 3 Hoe men de effecten ervan keert

  1. Pingback: BOINNK!!! | Zéér interessante wetenswaardigheden!! T.a.v. het feit hoe wij als volk, als consument, als kijker, als burger als….enz. enz., worden gemanipuleerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *