(WW 7) – Occulte symbolen in Bedrijf`s Logos (1)

English version Click Here

Occulte symbolen in Bedrijf`s Logos (1)

(Vrij vertaald René Voogt)

Tijdens de 20e eeuw, werden stedelijke omgevingen overgenomen door bedrijfslogo’s. Studies hebben aangetoond dat een gemiddeld persoon wordt blootgesteld aan ongeveer duizend logo’s per dag. Weinig mensen denken echter na over de symbolische betekenis van deze marketing tools en hun occulte oorsprong. Dit artikel analyseert de esoterische oorsprong van een aantal zeer bekende bedrijfslogo’s.

Overdreven gebruik van Logo`s

 

 

Denk eens na over waar je logo op een gemiddelde dag tegen komt: ze zitten op huishoudelijke artikelen, op auto’s, op kleding, in de tv-reclames, op reclame borden, op insignes, tijdens sportevenementen en zelfs op deze pagina (sorry). Logo’s zijn één van de resultaten van uitgebreide studies (gefinancierd door Rockefeller`s “Chicago School”) in cognitieve wetenschappen, neuropsychologie en biologie. Deze studies vormen de kern van “marketing”, een zwaar gefinancierd gebied dat haar bevindingen volledig geheim houdt voor het grote publiek. Waarom zijn deze bevindingen zo geheim? Nou, als je zou weten hoe marketing werkt, dan zou u er niet meer voor vallen.

De enorme zichtbaarheid van bedrijfslogo’s is tevens een gelegenheid voor de elite om hun geloof en macht te presenteren. Op dezelfde manier als occulte symbolen aangebracht zijn op gebouwen en gebieden (zie het gedeelte: Sinister plaatsen voor voorbeelden), waar ze verborgen zitten voor het directe oog op de logo`s. We zullen nu de oorsprong en betekenis van de gebruikte symbolen in de logo’s onderzoeken. Dit artikel zal zich richten op de gevleugelde Zonne-schijf en de Vesica Piscis.

De gevleugelde Zonne-Schijf

Dit oude symbool wordt vaak geassocieerd met Egypte, hoewel het ook gebruikt werd door de Perzen en Assyriërs en ook door de verre culturen in Zuid-Amerika en Australië. Het bestaat uit een Zon orb geflankeerd door twee vleugels. De Egyptenaren beelden traditioneel twee slangen op de vleugels af, die de Godinnen representeerden die het “Hoge en het Lage” Egypte beschermen. Thomas Milton Stewart legt de mythologische betekenis uit:

“Horus, de uit de Maagd-Geboren verlosser van de Egyptenaren, kwam de wereld in om de vijanden van de grote God, Ra te vernietigen. Daarom veranderde Horus zichzelf in de vorm van de gevleugelde Zonne-schijf, en bracht met hem de Godinnen Nekhebet en Uatchit in de vorm van twee slangen. Na hun succesvolle oorlog tegen de vijanden van Ra, beval Horus Thoth, de God van geheime wijsheid, dat de gevleugelde Zonne-schijf met de staande slangen erop naar de heiligdommen van alle Goden van de landen van het Zuiden en Noorden moesten worden gebracht”.

 

 

De auteur gaat verder over de symboliek:

“De symbolische punten in voorgaande legende zijn zeer oud, want zij behoren tot de vroegste periode. De gevleugelde schijf, welke als hiëroglief betekent ‘om te worden – te zijn – te creëren “, en  is een onderdeel van de symbolische versiering van elke tempel, weergegeven boven elke poort en deur, en is een symbool van de vroegste expressie van het leven na de dood, dat onze dag heeft bereikt”.
-Thomas Milton Stewart, Symbolism of the Gods of the Egyptians and the Light they Throw on Freemasonry

Het symbool is een representatie van de beklimming van de ziel naar het Goddelijke, met de hulp van de Slang van wijsheid en kennis:

“En de betekenis van de gevleugelde Zonne-schijf is dit, – Het is het symbool van perfecte aspiratie naar het Goddelijke, van de zuivering van de lagere natuur, en van de laatste beklimming richting de eenheid met die Ene”.
-G.A. Gaskell, Egyptian Scriptures Interpreted Through the Language of Symbolism Present in All Inspired Writings

Egyptische mystici gebruikte de gevleugelde Zon voor rituele magie en aanroepingen:

“‘Typisch voor het element van lucht, bestaat dit uit een cirkel of Zonne-achtige disk omsloten door een paar vleugels. In rituele magie hangt het over het alter in oostelijke richting en wordt gebruikt wanneer er een beroep wordt gedaan op de bescherming en samenwerking van de sylfen”.
-Hope, Murry, Praktical Egyptian Magic

De gevleugelde Zon wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door groepen als de Vrijmetselaars, de Theosofen en de Rozenkruisers.

“De Gevleugelde Globe is bij uitstek het symbool van de Rozenkruiser, hoewel de Illuminati er aanspraak op mogen maken, en het kan worden toegegeven dat het van Egyptische afkomst is. De gevleugelde bol is het symbool van de volmaakte ziel die op  haar vlucht terug is naar de bron van haar creatie in de Elyzeese velden aan gene zijde”.
-Swinburne, Clymer, The Rosicrusians Thier Teachings

Dus dit oude mystieke en magische symbool vertegenwoordigt de volmaakte ziel die de ingangen voor millennia`s heeft gesierd en wordt nog steeds gebruikt voor hetzelfde doel. Hier wordt de gevleugelde zon gebruikt op gebouwen van de Rozenkruisers en de Vrijmetselaars:

Ingang van het Rozenkruisers Park

De gevleugelde Zon hangend boven de troon van de Achtbare Meester in de Egyptische zaal van een maçonnieke tempel

Aangezien de vleugels het vervoer zijn van de volmaakte ziel, wordt dit symbool Zeer Vaak gebruikt in de automobielindustrie.

De gevleugelde zon, maar met een alziend oog in plaats van de Zon

Het Bentley logo

Het Mini Cooper logo

Harley Davidson`s gevleugelde logo

Het Aston Martin-logo

Gestileerde gevleugelde Zonneschijf gebruikt als Chevrolet-logo

De Vesica Piscis

Dit oude symbool haar vorm, wordt gevormd door twee in elkaar grijpende cirkels en is onderdeel van de heilige geometrie. “Piscis”verwijst naar het feit dat het middelste gedeelte op een vis (piscies) lijkt. De mystieke betekenis ervan is altijd in nevelen gehuld gebleven, maar de meesten zijn het erover eens dat het bedoeld is om het vrouwelijke principe te vertegenwoordigen – de vulva van de Godin“.

“De Vesica Piscis, met de twee in elkaar grijpende cirkels, staat ook wel bekend als “de Yoni”. De naam “yoni” verwijst naar het middelste gedeelte van de in elkaar grijpende cirkels, en is afgeleid van het Sanskriet dat “goddelijke passage” betekent. Dat de yoni het vrouwelijke is, moet de yoni zodanig bekeken worden dat de Goddelijke passage een correlatie vormt tussen het mannelijk / vrouwelijk geslacht, de hereniging (Sex). Het is deze correlatie, en haar relatie tot de wedergeboorte en de regeneratie, dat een fundamentele waarheid blijft in de kern van de occulte structurele grondslag”.
John Yarker, The Arcane Schools

Het vroege Christendom representeerde vaak Christus in een Vesica Piscis, die de schoot van de Maagd en / of de poort naar de hemelse wereld representeert.

De vesica piscis heeft ook een belangrijke betekenis in de vrijmetselarij:

“De vesica is “een universeel exponent van architectuur of de vrijmetselarij, en de originele bron of de fontein waarvan haar tekens en symbolen zijn afgeleid – vormde het grote en blijvende geheim van onze oude broeders”.
-George Oliver, Discrepancies of Masonry

Albert G. Mackey bespreekt het gebruik van de vesica in het begin van de Vrijmetselarij:

“Als symbool, werd het vaak door de vrijmetselaars van de Middeleeuwen gebruikt als decoratie in een kerk. De zegels van alle hogescholen, abdijen en andere religieuze gemeenschappen, evenals de kerkelijke personen, werden steevast van deze vorm gemaakt. Vandaar dat, er in de verwijzing naar het religieuze karakter van de instelling, gesuggereerd werd dat de zegels van de vrijmetselaarsloges ook deze vorm moesten hebben, in plaats van de circulaire die men nu gebruikt”.
Albert G. Mackey, Encyclopedia of Freemasonry

We zien het typische gebruik van de vesica op een maçonnieke zegel:

Zegel van de Academia Loge

Waarschijnlijk vanwege de associatie met seksualiteit, wordt het vesica teken veel gebruikt door kleding bedrijven maar het wordt ook gebruikt door andere merken

Het Chanel Logo

Het Gucci Logo

Het DC Schoenen Logo

Het MasterCard-logo

Ter afsluiting

Dit is de eerste van een reeks artikelen over de occulte symbolen in logo’s. Ik ben niet begonnen met de meest voor de hand liggende of de meest schandalige, maar het zijn goede voorbeelden van de diepte van de esoterische symboliek die gebruikt wordt in de popcultuur. Wat is het nut van het invoegen van deze occulte symbolen in logo’s? Is het een arrogante vertoning van macht door de elite of is het een manier om de Mysterieuze Religies te vieren? Esoterische geleerden bevestigen dat de symbolen diep gaande magische effecten hebben op de massa:

“Het is bekend dat het onderbewuste, ofwel persoonlijk of collectief werkt door middel van foto’s en afbeeldingen, de spraak is maar een betrekkelijk recente ontwikkeling. […] Magie […] spreekt tot het onderbewustzijn van de mens door de archaïsche beelden van de symbolen en rituelen, en produceert daardoor die “veranderingen in het onderbewustzijn” waarnaar de tovenaar zoekt”.
– WE Butler, Magic; It`s Ritual, Power and Purpose

Gezien het feit dat de leden van de occulte genootschappen zoals de Vrijmetselaars, Magie en de kracht van de symbolen bestuderen, blijft er weinig twijfel over dat veel bedrijf`s logo’s deze oude kennis zullen toe passen. Sommige logo’s worden er zelfs van verdacht Grafische symbolen te bevatten, symbolen die op magische wijze geladen zijn, om het onderbewustzijn op bepaalde taken te richten. Met andere woorden, ze zijn sterker dan je denkt.

Blijf Waakzaam.

Originele artikel:
http://vigilantcitizen.com/vigilantreport/occult-symbols-in-corporate-logos-pt-1/

Klik hier voor de andere delen uit de serie:
12345 6 8910 11

Dit bericht is geplaatst in Wees Waakzaam met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op (WW 7) – Occulte symbolen in Bedrijf`s Logos (1)

 1. Julian schreef:

  Weet niet precies wat je bedoeld met “komt dit vaker voor”,
  maar moest meteen denken aan het alziend oog in Den Bosch.

 2. S Maas schreef:

  Hallo, ik zit met een ernstig probleem.
  Ben christen en was afgelopen zondag in de avonddienst van de baptisten, mijn man en ik werden overvallen door hevige zenuwen en hartklachtewn.
  We begrepen er niets van, dit was toch God s huis?
  Er was niets aanwijsbaars, niets wat er aan te merken viel, het leek goed en zuiver, en toch, de zenuwen gierden door ons lijf!
  We kregen het gemeenteblad mee, het logo: dat lijkt op het logo van de vrijmetselarij, hoe kan dat.
  Komt dit vaker voor?

  Zijn er chtroistenen die dit herkennen???
  Shalom: Sylvia

 3. Pingback: BOINNK!!! | Zéér interessante wetenswaardigheden!! T.a.v. het feit hoe wij als volk, als consument, als kijker, als burger als….enz. enz., worden gemanipuleerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *