(WW 8) – Occulte symbolen in Bedrijf`s Logos (Deel.2): Aanbidding van Saturnus

English version Click Here

Occulte symbolen in Bedrijf`s Logos (Deel.2): Aanbidding van Saturnus

(Vrij vertaald René Voogt)

Je weet het waarschijnlijk niet, maar de hele wereld aanbid al duizenden jaren lang Saturnus. De cultus is nooit gestopt en haar riten zijn nog steeds aanwezig tot aan deze dag. Saturnus, ook wel de “Lord of the Rings” genaamd, is de reden waarom we ringen uitwisselen bij bruiloften of halo`s op de hoofden van Godvruchtige mensen plaatsen. Dit artikel belicht de attributen van de God Saturnus en de vereeuwiging van zijn cultus door middel van de bedrijfslogo’s.

Sinds de oudheid, keken de wijzen naar de sterren, ze bewonderden hun hemelse gloed en rekende hen Goddelijke krachten aan, op basis van hun effecten op de mens. Vóór de zondvloed, werd Saturnus door de mensheid beschouwd als oppergod en heerser van de koningen. Occulte onderzoekers bevestigen dat Saturnus het koninkrijk van Atlantis regeerde en de Goddelijke voorvader werd van alle aardse aartsvaders en koningen. De cultus is bestendigt door talrijke Goden in de Oudheid:

“Chronos, of Saturnus, Dionysos, Hyperion, Atlas, Hercules, werden alle in verband gebracht met ‘een groot continent Saturnus; ‘zij waren de koningen, die heersten over landen aan de westelijke kusten van de Middellandse Zee, Afrika en Spanje”.
Baldwin, Prehistoric Nations

In de Egyptische mythologie wordt Isis beschouwd als de oudste dochter van Saturnus:

“Ik ben Isis, koningin van dit land. Ik werd geïnstrueerd door Mercurius. Niemand kan de wetten vernietigen die ik heb opgericht. Ik ben de oudste dochter van Saturnus, de Oudste van de Goden”.

Saturnus in Semitische beschavingen

Semitische beschavingen refereerden naar de God Saturnus als “El”. De oppergod werd vertegenwoordigd door een zwarte kubus. Voorbeelden van de kubus vinden we over de hele wereld terug.

Zal wel deel uitmaken van Apple’s winkel die 24 / 7 open is

Manhattan, New York

Denemarken

Australië

De Kabaa werd duizenden jaren aanbeden vóór de komst van de islam

Deze zwarte kubus is een overblijfsel van de oude verering van El. Misschien hebben de Joden en Moslims wel meer gemeen dan dat ze denken …

Oude Hebreeën vertegenwoordigden Saturnus met de zespuntige ster, die later de “Ster van David” werd (en ook vele andere esoterische betekenissen heeft). Het symbool vind je nog steeds terug op de vlag van Israël.

Veel esoterische onderzoekers bevestigen dat de naam Is-Ra-El (Israel) een combinatie is van de namen van de Oude Heidense Goden Isis, Ra en El.

Saturnus in westerse beschavingen

De Grieken en de Romeinen vereerden Saturnus tevens als een wrede Godheid. Hier volgt een korte samenvatting van de mythologie van Saturnus in de westerse wereld:

“Met de afzetting van zijn vader, werd Saturnus de heerser van het heelal voor onbekende tijden en hij het regeerde met zijn zus, Ops, die ook zijn vrouw werd. Er werd voorspeld dat Saturnus op een dag de macht zou verliezen, zodra één van zijn kinderen hem zou afzetten. Om te voorkomen dat dit gebeurde, zou Saturnus elke keer dat Ops van een kind beviel het onmiddellijk verslinden. Toen haar zesde kind, Jupiter (Zeus), geboren werd, had Ops hem temperamentvol weggestuurd naar het eiland Kreta. Ze wikkelde vervolgens een steen in zijn wikkels. Haar bedrog was compleet toen Saturnus het verslond, al denkende dat het zijn kind was. Toen Jupiter volwassen geworden was, verzekerde hij de taak van “beker drager” voor zijn vader. Met de hulp van Gaia, zijn grootmoeder, voedde Jupiter zijn vader een drankje dat ervoor zorgde dat Jupiter de vijf broers en zussen, Vesta (Hestia), Ceres (Demeter), Juno (Hera), Pluto (Hades) en Neptunus (Poseidon) weer uit zou spugen”.
-Wikipedia, Saturnus (mythologie)

Saturnus verslindt één van zijn kinderen. van Peter Paul Rubens

Saturnus had altijd al een negatieve, zo niet een kwade betekenis. In de Oudheid, werd hij “De Grote verderfelijke” genoemd, wat het tegengestelde van Jupiter was, “De Grote weldadige”. Saturnus staat esoterisch in verband met de tekortkomingen, dood en verval van de mens. Zijn Griekse naam was “Kronos”, de heerser van de tijd, de tijd is de voornaamste factor die onvermijdelijk leidt tot de dood van stervelingen. Traditionele representaties van de “Grim Reaper” (Dood) stammen af van de attributen van de God Saturnus, die de sikkel hield waarmee hij zijn vader had gedood.

“Voor de ingewijde, duidt het skelet van de dood die een Zeis/Sikkel vasthoud tussen zijn knokige vingers, op Saturnus (Kronos), de vader van de Goden, die de Zeis/Sikkel draagt waarmee hij zijn eigen vader verminkte”.

Saturnus en Satan

Saturnus werd ook in verband gebracht met Satan en dit, om diverse redenen. Ten eerste, beweren veel auteurs dat het woord  Satan afgeleid is van het woord Saturnus. Ten tweede, wordt Saturnus geassocieerd met de kleur zwart net zoals Satan. Ten derde, is Saturnus de verste planeet vanaf de Zon, waarbij de laatste in verband wordt gebracht met het beginsel van goede. (Merk op dat Pluto nooit als een planeet beschouwd werd). Saturnus is zodoende het hemellichaam dat het minste blootgesteld wordt aan het Goddelijke licht van de Zon en wordt dus in verband gebracht met de kou van het beginsel van het Kwaad. En ten slotte, als de “grote God Pan”, de gehoornde God, die Saturnus vertegenwoordigd in het Oude Heidendom. Dit schepsel van half-mens en half-geit wordt als de voorvader van onze moderne afbeeldingen van Satan beschouwd.

“Pan was een gemengd wezen, het bovenste gedeelte (met uitzondering van zijn horens) was in de vorm van een mens, en het onderste deel in de vorm van een geit. (…) De Panfluit van Pan duiden op de natuurlijke harmonie van de sferen, en de God zelf is een symbool van Saturnus, omdat deze planeet zich zetelde in Steenbok, waarvan het symbool een geit is”.
Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages

Dus Pan werd afgebeeld met horens wat te wijten was aan het feit dat het Saturnus vertegenwoordigde, de heerser van het huis van Capricorn, waarvan het symbool een geit is:

Steenbok – symbool van de Geit opkomend uit het lichaam van een vis

Pan was de controlerende geest van de lagere werelden. Hij werd afgeschilderd als, dwalend door de bossen, met z`n penis rechtop, dronken en wellustig, al stoeiend met nimfen en leidde zo zijn weg door het wild. We zouden kunnen zeggen dat hij de lagere natuur van de mens regeerde, de dierlijke zijde, niet veel anders dan Satan.

Ondanks de erkenning van zijn associatie met het Kwaad, vinden geheime genootschappen de verering van Saturnus nodig om verlichting te verschaffen. Het is de noodzakelijke tegenhanger van het beginsel van het goede. Maçonnieke auteurs associëren Saturnus duidelijk met Satan:

Saturnus is het tegenovergestelde van Jupiter, zijn symbool is het kruis boven het teken van Luna . Hij is Satan, de verleider, of liever de baldakijn. Het is zijn functie om de weerbarstige passies in de primitieve mens te tuchtigen en te temmen”.
-J.S. Ward, Freemasonry and the Ancient Gods

Het meest extreme voorbeeld van een geheim genootschap dat de kwade principes van Saturnus aanbid, is waarschijnlijk de “Fraternitas Saturni”. Deze occulte organisatie is in Duitsland gevestigd en belichaamt openlijk de verborgen kant van het aanbidden van Saturnus.

“De Fraternitas Saturni (FS), het Broederschap van Saturnus, werd bekend onder de Engels lezers door fragmentarische beschrijvingen die wijzen op de sensationele, magische aspecten van sex als het werk van deze loge of anders op haar donkere, meer satanische zijde. Dit is begrijpelijk in het licht van het feit dat de FS de meest onbeschaamde Luciferiaanse organisatie is (of was) in de moderne westerse occulte opleving, en de uitvoering van seksueel occultisme is misschien wel het meest gedetailleerde van een dergelijke loge. De FS representeert een unieke mix van astrologische kosmologie, neo-gnostische demonologie, seksueel occultisme, en organisatorische principes van de Vrijmetselarij. Deze grootse synthese was oorspronkelijk de visie van één man, die voor lange tijd de Grootmeester van de FS was, Gregor A. Gregorius”.
-Stephen E. Bloemen, Fire & Ice: The History, Structure, and Rituals of Germany`s Most Influential Modern Magical Order: The Brotherhood of Saturn

Saturnus in bedrijfslogo’s

 

Velen conglomeraten maken gebruik van de gelijkenis van Saturnus in hun logo’s en bestendigen dus de aanbidding ervan, en maken hun symboliek overal zichtbaar.

Het Boeing Logo

De naam zegt het helemaal

De Swoosh vertegenwoordigt eigenlijk de buitenste ring van Saturnus

Dus ongeveer 60% van degene die deze pagina bekijken hebben een Symbool van Saturnus direct in hun browser?

Wat heeft “Nortel Networks” te maken met Saturnus? Absoluut niets, maar Saturnus wordt wel vertegenwoordigd in het logo

De drievoudige A houd ook van Saturnus

Zijaanzicht van Saturnus

Koppel de aarde en laat het lijken op Saturnus

Dit vertegenwoordigt ook een slang die de aarde omcirkeld, de blauwe planeet

Ter afsluiting

Dit artikel presenteerde enkele manieren waarop de mensheid door de eeuwen heen Saturnus representeert. De grote hoeveelheid symbolen die geassocieerd worden met deze duistere Godheid onderstrepen enkel maar het belang ervan in de menselijke geschiedenis. De komst van de monotheïstische religies van het Christendom, Jodendom en de Islam beperkten de aanbidding van Saturnus tot de occulte cirkels. Zoals we hier zagen, is de “Lord of the Rings” nog steeds wijd en zijd vertegenwoordigt in de populaire cultuur, maar wordt alleen door hen herkent die ogen hebben om te zien en oren hebben om te horen.

Wees Waakzaam.

Originele artikel:
http://dprogram.net/2009/05/27/occult-symbols-in-corporate-logos-pt-2-saturn-worship/

Klik hier voor de andere delen uit de serie:
12345 6 7 910 11

Dit bericht is geplaatst in Wees Waakzaam met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op (WW 8) – Occulte symbolen in Bedrijf`s Logos (Deel.2): Aanbidding van Saturnus

  1. Het is maar goed dat die planeten bewust of onbewust worden herdacht, bedacht.
    Enkele jaren terug heeft Jupiter de aarde nog van een wisse dood gered door drie of vier meteorieten op te vangen als goalkeeper.

  2. Pingback: BOINNK!!! | Zéér interessante wetenswaardigheden!! T.a.v. het feit hoe wij als volk, als consument, als kijker, als burger als….enz. enz., worden gemanipuleerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *