Film Diana’s dood in de ban?! UPDATE: ONDERZOEK HEROPEND!!

Film Diana’s dood in de ban?! UPDATE: ONDERZOEK HEROPEND!!

Het inmiddels wereldberoemde briefje, waarvan het bestaan in 2003 al werd gemeld door de ‘Daily Mirror’. Dit briefje zou zijn verduisterd en deze zaak wil een Franse rechter nu tot op de bodem uitgezocht hebben! DE ZAAK IS FEITELIJK HEROPEND!

Dit handgeschreven briefje van Diana, zal centraal komen te staan in een web van intriges. Ze schreef het 10 maanden voor haar dood:

‘Ik zit hier in Oktober aan mijn bureau,
verlangend naar iemand die me een knuffel kan geven
en me aanmoedigt om sterk te blijven, mijn hoofd omhoog houdt. 
Deze specifieke fase in mijn leven is de meest gevaarlijke.
‘X’ (weggestreepte naam) is bezig om een ongeluk met mijn auto te plannen
–weigerende remmen en serieuze verwondingen,
teneinde het pad te effenen voor Charles om te trouwen’

 

Onderzoek naar de dood van prinses Diana HEROPEND!

London, 22 Juli 2011 / diverse bronnen

Naar verluidt heeft een Franse rechtbank het onderzoek heropend naar de dood van Prinses Diana. Deze rechtbank is van plan om 2 oud-toppolitie-functionarissen te verhoren, die verdacht worden van het achterhouden van ‘cruciaal bewijs’, inzake het verschrikkelijke auto-ongeluk in 1997, waarbij Diana, haar verloofde Dodi Al-Fayed en de bestuurder van de auto, Henry Paul, om het leven kwamen. Bodyguard Trevor Rees Jones overleefde als enige de crash, waarschijnlijk omdat hij de enige was die vastgesnoerd zat in veiligheidsgordels; hij kon na maanden revalidatie, weer zijn leven oppakken.

Grote krantenkoppen berichten over de heropening van het onderzoek.. Een ‘bliksemafleider’ voor de benauwde positie waar het Murdoch-imperium zich in bevindt…?

De Franse rechter Gerard Caddeo wil de voormalig politiechef van Scotland Yard Lord Condon en zijn ex-assistent, commisaris van de Metropolitan Police, Sir David Veness verhoren. Hij wil weten waarom beide heren het bestaan van een cruciaal briefje hebben verdonkeremaand, waarin Prinses Diana een aanslag op haar leven voorspelt, aldus de krant ‘Daily Express’.

Politiecommissaris David Veness, in 2005 geridderd tot Sir David Veness

Het verwijderen of verduisteren van bewijsmateriaal, dat bij ‘zou kunnen dragen aan het ontsluieren van een misdaad’ is strafbaar, op straffe van 3 tot 5 jaar gevangenisstraf. Het briefje in kwestie zou zijn overhandigd door Diana’s advocaat, Mishcon, aan de beide Britse ‘heren’, een paar maanden ná het ongeluk in de autotunnel in Parijs.

Het begeleidende schrijven van Diana’s advocaat bevatte deze zin: “Er zullen pogingen in het werk gesteld worden, om in ieder geval van haar af te komen, in een auto-ongeluk door het falen van het remsysteem.. of in ieder geval met het doel haar dusdanig te verwonden of beschadigen, dat ze ontoerekeningsvatbaar verklaard zou kunnen worden”…!

Lord Condon, verdonkeremaande het handgeschreven briefje van prinses Diana, dat nu op tafel moet komen! 

Het is onwaarschijnlijk, maar het bleek dat het meer dan 3 jaar heeft geduurd, voordat bleek dat het betreffende briefje was verdwenen in de kluis van Lord Condon, nota bene in zijn bureau bij Scotland Yard. Maar toen Lord Condon aftrad als baas van de Metropolitan Police, bleek ook zijn opvolger het bestaan van de notitie te (blijven) verzwijgen..
Bronnen in de buurt van de rechter vermelden dat:  ‘Iedereen vermoedde dat met het beëindigen van het Britse onderzoek, de naspeuringen naar de oorzaak van de dood van Diana en Dodi, gesloten waren. Maar door deze beslissing van rechter Gerard Caddeo ligt het onderzoek weer ver open. Caddeo is van plan deze kwestie tot op de bodem van de zaak te onderzoeken. Hij wil weten wat er gebeurd is met het briefje dat Diana’s advocaat aan de politie heeft overhandigd.

Scotland Yard tenslotte, liet via een zegsman weten, verder geen commentaar te willen leveren op het besluit van de Franse rechter.

Film over Diana’s dood in de ban?!

© WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers 2011 

Regisseur Keith Allen heeft wellicht baat bij het in de ban doen, van zijn film, door de Engelse rechters.

Een explosieve film die beweert dat prinses Diana vermoord zou zijn op orders van het Britse establisement, wordt verbannen in Engeland. Een uiterst vreemde situatie, want feitelijke persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting, zijn hier dus volop in het geding. Waar gaat het allemaal over?

Tenzij de makers van de film ‘Unlawful Killing’ maar liefst 87 scenes uit deze, aan duidelijkheid niets te wensen film overlaten, mag deze film niet legaal worden uitgezonden in de UK. De regisseur van de film, Keith Allen, zal zijn film nu gaan vertonen in Ierland, in het plaatsje Galway, dat buiten de wettelijke jurisdictie ligt van Engeland. Hij staat erop dat het Britse publiek het recht heeft om de volledige versie te zien van deze 1,5 uur durende film

“Een film die gemaakt is in Groot Britannië , maar daar niet getoond mag worden? Dat is nog nooit voorgekomen”, aldus Allen. “Maar net als zoveel zaken rondom haar dood is het script hieromtrent al geschreven”.

Keith Allen begon met zijn film, in Oktober 2007, tijdens het begin van het 6-maanden durende onderzoek naar de dood van prinses Diana. De film, die met zo’n 2,5 miljoen pond werd gefinancierd door  Mohammed Al Fayed, dient ertoe -naar La Fayet’s zeggen- dat de gedachtenis aan dit brute ongeluk, niet in de vergetelheid raakt.
De zoon van deze voormalig eigenaar van het luxe warenhuis  ‘Harrods’, Dodi, stierf op 42 jarige leeftijd, tegelijk met Diana in dit verschrikkelijke auto-ongeluk. Keith Allen ontzenuwt met kracht alle geruchten, als zou Al Fayed invloed hebben gehad op de totstandkoming van de film.

Hij verklaart: “Vóórdat ik Al Fayed had ontmoet, geloofde ik deels de karikaturen die de media van deze man hadden gemaakt, als zou hij een idioot zijn, volledig doorgedraaid, nadat zijn zoon de dood had gevonden, waarbij hij de Britse Koninklijke familie ervan beschuldigde, dat zij de crash in Parijs in 1997 in scène zouden hebben gezet.
Maar in plaats van deze gek, ontmoette ik een man die volledig bij zinnen was, rustig maar wel gefrustreerd, omdat Engeland het verdomde om een onderzoek te houden, naar de dood van zijn zoon. Toen voelde ik aan mijn water, dat er iets anders aan de hand moest zijn”.

Toen ontmoette Allen de advocaat Michael Mansfield, die later Al Fayed zou vertegenwoordigen tijdens het ‘Diana-onderzoek’. “Deze man overtuigde mij, dat er op zijn zachtst gezegd, verdachte omstandigheden rondom deze crash waren en tekenen van een doofpotzaak”. + Keith Allen voegt daaraan toe: “Mijn film zou een minachting betekenen van de rechtbank. Ik twijfel in de film openlijk aan de lijkschouwer, de heer ‘Lord Justice Scott Baker’, die een eed van trouw heeft gezworen aan de koningin, maar wel in de hoogste rechtbank plaats zit, terwijl daar een zaak wordt behandeld, die onpartijdig een oordeel moet geven over zaken, waarbij de monarchie betrokken is..

Maar ik heb hem ook herhaaldelijk gevraagd, waarom deze meneer Scott Baker, geen leden van het Engelse koninklijk huis heeft ondervraagd. Daarop kwam, zoals wellicht te verwachten viel.., telkens geen antwoord! 

Het briefje dat Diana schreef aan haar butler en vertrouweling Paul Burrell. De naam van ‘een zeker lid van het Engelse koninklijk huis’ is afgedekt..

En ook het briefje waarin prinses Diana laat weten dat ze Prins Charles ervan beschuldigd dat hij een auto-ongeluk aan het plannen was, is nooit openbaar gemaakt door de Metropolitan Police aan het publiek of aan de pers. Ook niet aan de Franse politie, die deze zaak maar liefst 6 jaar lang onderzocht.”

De onderzoeksjury wees uiteindelijk een mogelijke beschuldiging van ‘onwettelijke moord’ van de hand. Maar hierdoor werd de weerstand in de pers alleen maar groter. Vooral bij de pers, die al jarenlang onder vuur lag, als zouden zij de oorzaak zijn geweest van het fatale ongeluk van Diana en Dody La Fayet.
Het was de Daily Express, die de officiële versie van het auto-ongeluk ter discussie stelde, als zou de dronken chauffeur van La Fayet de veroorzaker zijn geweest van het ongeluk.

Keith Allen: “Ik ben ervan overtuigd dat het officiële onderzoek een schaamteloze dekmantel was voor het Britse establishement. Dit soort gedrag is continue aan de gang in Engeland. Belangrijke zaken worden voor een periode van 50 jaar of langer in de wachtkamer gezet. In Engeland zijn we geobsedeerd door ‘geheimhouding’.

Hier twee delen met een preview van deze film met verschillende commentaren.

embedded by Embedded Video

embedded by Embedded Video

Originele artikel:
http://www.wanttoknow.nl/overige/media/film-over-dianas-dood-in-de-ban/

embedded by Embedded Video

embedded by Embedded Video

Dit bericht is geplaatst in Prinses Diana - Prins William met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Film Diana’s dood in de ban?! UPDATE: ONDERZOEK HEROPEND!!

  1. Maurintius schreef:

    The documentaire rond de dood van prinses Diana ‘Unlawful Killing’ is deze eigenlijk al uit? Het lijkt erop dat ik deze nergens kan vinden. De 2 vernoemde delen op youtube, die vind ik ook maar de hele docu?

    Grtz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *