De Magische Lijn

English version click here

De Magische Lijn

Wat is er magisch aan het Magische Koninkrijk?
(Vrij vertaald René Voogt)

In 1921, maakte Alfred Watkins een wandeling over het platteland van Engeland. Hij kon het niet helpen, maar merkte op dat oude plekken op het platteland in lijn leken te liggen over verscheidene mijlen. Hij bedacht de theorie, dat deze plekken bepaalde banen in het landschap markeerden. Hij noemde deze “banen” leylijnen. Ley, of lea, is het Angelsaksische woord voor weide, gereinigde grond, of het bos.

Watkins volgde de lijnen met een kompas en fotografeerde ze zelfs. Het was monnikenwerk. Hij documenteerde alles in 1925, in zijn boek, “The Old Straight Track“, welke belachelijk werd gemaakt door zowel historici als archeologen. Leylijnen daarvan wordt geloofd (door Alfred, in ieder geval) dat het een planetaire grid-systeem is waardoor elektromagnetische energie langs een werveling (draaikolk) passeert. Er wordt verondersteld door een overwicht van aanwijzingen dat er een groot aantal vreemde gebeurtenissen plaatsvinden (hebben gevonden) langs deze leylijnen.

Bijvoorbeeld, een dergelijke leylijn bevind zich op de 33ste parallel, dat is 33 graden van de breedtegraad, die rond de hele wereld gaat. De vermeende beroemde UFO-crash in Roswell vond plaats op 33,104 graden noorderbreedte. En president John F. Kennedy werd in Dallas, Texas, vermoord op 32,78 graden breedtegraad. De meeste UFO-waarnemingen worden gedaan tussen de 30 en 40 graden noorderbreedte. Toeval? Waarom zouden er vreemde dingen gebeuren langs een vreemde lijn? Hell, Hollywood, Californië bevind zich op 34,08 graden breedtegraad. Het kan niet vreemder dan dat.

Er is nog een plek die op de 33e parallel valt, echt een bovennatuurlijke plaats. Sterker nog, op deze plek bevinden zich drie verschillende leylijnen die elkaar kruisen. Die plaats ligt in het hart van Anaheim, een kleine plaats, wat we hier in Californië graag Disneyland noemen. Dat klopt, “Het Magische Koninkrijk”, IS werkelijk een magisch koninkrijk. En precies op het snijpunt van deze drie lijnen, precies op de plek waar de lijnen elkaar kruisen, vinden we “Koning Arthur’s Carousel”.

Volgens enkele theorieën van de geomorphology, een draaiend apparaat of een energie bron die toegepast wordt op bepaalde punten op de aarde die de energie over de hele planeet zal sturen, wat met zekerheid leidt tot een bepaald effect in de omgeving. Dit kan zelfs een opening omvatten tussen dimensies, inclusief tijd zelf, of een andere dimensie van het fysieke bestaan. Zo, en daar heb je het. Disneyland IS de gelukkigste plek op aarde. Disneyland is blijkbaar, de Hemel. Zou dit de reden zijn waarom zoveel mensen zich aangetrokken voelen tot Disneyland, en waarom, terwijl je daar bent, je het gevoel hebt dat je je niet in de “echte” wereld bevind? Hey! Misschien zijn deze personages in kostuum, wel geen personages in kostuum! Misschien zijn ze wel het ‘echte werk”!

Deze hele openbaring leidt tot de vraag, natuurlijk. Wist Walt over deze leylijnen voordat hij Disneyland had gebouwd? Werd Disneyland ontworpen met deze leylijnen in het achterhoofd? Het lijkt op een ongelooflijk toeval dat het draaiende Carrousel van koning Arthur precies gelegen is op het kruispunt van de drie leylijnen. Misschien was dit een manier voor de magiërs (ontwikkelaars) om een elektromagnetisch veld te creëren dat Disneyland kon omringen waarbij een sfeer van gelukzaligheid en een bovennatuurlijk gevoel wordt gecreëerd. Voordat je al lachend de hele zaak afkraakt, overweeg dan dit: Het ultra-exclusieve prive-restaurant in de buurt van “The Pirates of the Caribbean” attractie in New Orleans Square heeft de naam “Club 33”.

Walt en Roy Disney raadpleegden het Stanford Research Institute, opgericht in 1946, en nu bekend als SRI International, over de bouw van Disneyland eerder in 1955. Dat is juist, Reverbians, Big Daddy en Disneyland zijn van dezelfde leeftijd. SRI is beroemd door haar verrichtingen in de Global Positionering Systemen (GPS) en radar systemen voor het weer. Zou dit bedrijf gebruik hebben gemaakt van onderzoek met betrekking tot geomorfologie en elektromagnetisme tijdens de werkzaamheden voor Disney? Het lijkt mij heel goed mogelijk, zo niet waarschijnlijk.

Natuurlijk, dit hele idee van leylijnen is een beetje … nee, een hele andere wereld. Ik weet zeker dat als we maar een beetje op zouden letten, dat we gemakkelijk een heleboel rare dingen zouden kunnen zien die gebeuren op een bepaalde breedtegraad over de hele wereld. Zoals hier, de breedtegraad voor Jeruzalem is 32,05. Maar dan, Lourdes, in Frankrijk, een plek met verbazingwekkende wonderbaarlijke genezingen, bevind zich op 43,01. En Stonehenge in Engeland, bevind zich op 51,4 graden noorderbreedte. Newgrange, in Ierland ligt op 53,08 graden breedtegraad. Het zouden misschien natuurlijk verschillende leylijnen kunnen zijn. Het is interessant om op te merken dat Stonehenge en Newgrange beide dicht bij dezelfde breedtegraad liggen.

Een ding is zeker, en ik weet zeker dat je het hiermee eens zult zijn, Disneyland is een Magisch Koninkrijk. Dit is iets wat staat, ongeacht deze leylijn theorie. Wanneer u in Disneyland bent, bent u gelukkig. De lucht is helder en mooi blauw. Maar ik kan u echt niet zeggen of dat nu te wijten is aan de magie van de aarde, of die van Walt. Ik vermoed dat Disney een magisch iets van zichzelf heeft.

Originele artikel:
http://voices.yahoo.com/the-magic-line-7118138.html?cat=16

Dit bericht is geplaatst in Leylijnen. Bookmark de permalink.

3 reacties op De Magische Lijn

 1. tjen schreef:

  Misschien aardig om weten is dat de locatie van zowel Washington DC als het pentagon werden bepaald ten tijde van en door Jefferson en Franklin, én ten opzichte van de positie van Rennes-le-Chateau…….Dat was uiteraard heel lang voor de tijd van de mysteries van Bérenger Sauniere. Ook werd de plaats wat ooit in de toekomst de ‘Trinity’ test site zou worden, toen vastgelegd……

 2. tjen schreef:

  Erg boeiende materie, grid en leylijnen. Er valt, zoals in het artikel vermeld, een hele andere wereld door te ontwaren. Hoewel het over kennis gaat die reeds vele duizenden jaren bestaat en gekend is, door slechts heel weinigen, is op een of andere manier het grote publiek er steeds ver van weggehouden gebleven. Jammer wel een beetje.

  Cort Lindahl; Thomas Jefferson and Alexander Von Humboldt Search for the Holy Grail and American Ley Lines

  http://www.youtube.com/watch?v=v83mHlzfZA4&feature=results_main&playnext=1&list=PL96E3E37A541B6085

  ‘’Think about any place or any people you have ever felt really uncomfortable about and why they might have this ‘power’.

  Of course if there were such a ley energy grid that could be used for the purposes of mutual energising by certain ‘beings’ as outlined here, it would be imperative that the knowledge of its existence be kept from ‘us’ at all costs.’’…..

  http://www.ley-man.co.uk/

  ‘’Our ancestors knew that ley lines, earth grids and vortexes were energy sourcesand centers that were to be considered holy.’’

  http://www.scribd.com/doc/6078610/London-Zion-2012-Book#outer_page_7

  Leylijnen;
  Krachtplaatsen en leylijnen werden in de tijd voordat het christendom in Europa zijn intrede deed als iets heiligs beschouwd. De natuurmens van vroeger zag een leylijn als een van levenskracht pulserende energiebaan van Moeder Aarde en krachtplaatsen als plekken waar de planeet ademhaalt. Hier ontstonden cultusplekken om contacten met de Andere Werelden, waaronder Elfenland, te onderhouden. Men trachtte de daar aanwezige etherische vortexenergie stoffelijk weer te geven, te versterken en te beteugelen door er spiraal- of ringvormige megalitische bouwsels bovenop te plaatsen.

  Richard Leviton is the author of Joseph’s Seed, the first volume of a trilogy about the relations between mythology, the megalithic landscape, and transformations in consciousness – under the general title of Looking for Arthur. He is also author of Fraser’s Angel, a visionary tale about the adventures of a young boy travelling in the angelic realms. Both titles are published in 1987.

  Since early 1984 Leviton has lived in Somerset, England, where he has researched firsthand the subjects of geomancy and geomythics. He is also Contributing Editor for East West magazine in Boston, Massachusetts.

  http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/antigravityworldgrid/ciencia_antigravityworldgrid06.htm

  http://www.belfort-group.eu/forum/topic/263?&page=1

 3. Pingback: BOINNK!!! | Het begrip LEY-LIJNEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *