Het mysterie van de Ley-Lijnen

 Click here for the English version

Het mysterie van de Ley-Lijnen

(Vrij vertaald René Voogt)

Uitgebreid netwerk.

Vele oude locaties zijn gebouwd langs een netwerk van ‘rechte lijnen’ die zich uitstrekken over tientallen – tot zelfs honderden mijlen.

Sommigen geloven dat ze bedoeld zijn om gebruik te kunnen maken van een mysterieuze Aardse-energie.

*****

Wat zijn Leylijnen?

Veel mensen hebben in ieder geval al wel iets gehoord over Ley-Lijnen zonder dat ze zich realiseren wat ze werkelijk zijn. Dus wat zijn Leylijnen?

Honderden verbonden locaties.

(Zie hoe Londen verdeeld werd in een 666 patroon)

Terwijl een volledig antwoord de omvang van de huidige kennis behoorlijk zal rekken, is de mysterieuze complexiteit van Ley-Lijnen een heel stuk makkelijker over te brengen. Simpel gezegd, betreft het hier ceremoniële locaties en culturele bezienswaardigheden die uitgelijnd zijn langs rechte lijnen, en zich uitstrekken over tientallen en soms zelfs over honderden mijlen.

Dit netwerk bestaande uit rechte lijnen vinden we terug over de gehele wereld, die in sommige gevallen ingewikkelde gespaakte cirkels bevatten, welke een “lijnen systeem” binnen een “lijn systeem” omvatten.

De naam is afkomstig uit Engeland.

Hoewel recht gevoerde uitlijningen al wel duizenden jaren terug gaan, werd de werkelijke naam “Ley Lijnen” voor het eerst in Engeland geïntroduceerd. Er werd vastgesteld dat veel plaatsen en dorpen, maar ook andere bezienswaardigheden, waarvan de namen eindigden met ley, allemaal langs dezelfde rechte lijnen terug te vinden waren. Letterlijk honderden aparte lijn systemen werden blootgelegd, waarvan bewezen is dat er geen toeval in het spel was over de manier waarop Oude volkeren hun monumenten erop plaatsten welke vaak ook met een verbazingwekkende harmonie met elkaar verbonden waren, tot zelfs over afstanden van honderden mijlen.

De verbinding met het Wembley Stadion.

In Engeland herbergen de Ley Lijnen ook moderne steden en plaatsen van belang, met inbegrip van dorpen, steden, kathedralen, kerken en zelfs de belangrijkste maatschappelijke activiteiten centra`s – die allemaal met elkaar verbonden zijn door de alomtegenwoordige “ley” aan het einde van hun naam. Misschien wel het meest bekende voorbeeld hiervan is het “Wembley Stadion” in Noord-Londen.

Al vele jaren voordat het roemloos gesloopt werd, hield deze ‘kathedraal van het Wereld Voetbal”, de verbeelding van voetbalfans van over de hele wereld in de ban. Wat echter minder bekend is, is dat Wembley waarvan de naam met “ley” eindigt, zelf het focus punt was van een groot aantal lijnen met inbegrip van dit mondiale voetbal centrum.

Het Franse Lijnen Netwerk

In Frankrijk ontdekten onderzoekers vele netwerken waarbij de belangrijkste kathedralen en bezienswaardigheden betrokken zijn. Sommigen hebben zelfs hun vorm in harmonie gesteld met een aantal van de belangrijkste sterrenbeelden met plaatsen die honderden mijlen uit elkaar liggen. Maar misschien wel het meest verbazingwekkende van het Franse lijnen netwerk is, dat één lijn zich centreert met het kleine dorpje Alaise dat zich bevind in de uitlopers van het Jura gebergte in Oost-Frankrijk.

Na een gewijde studie van Xavier Guichard werd ontdekt dat dit kleine Franse dorpje precies in het midden bleek te liggen van een lijn systeem dat uitstraalde naar tientallen plaatsen, dorpen en steden met een vergelijkbare naam en door vele aangrenzende buurlanden trok over afstanden waarbij vele duizenden vierkante mijl werden overbrugd. Maar misschien wel het meest verbazingwekkendste was, de realisatie dat deze lijnen hun oorsprong kennen van duizenden jaren geleden.

Veranderde kijk op de oudheid.

Voor velen verwijst, de geometrische perfectie van de leylijnen, en de grote afstanden, in samenhang met het verre verleden van hun ontstaan, naar een totaal andere kijk van onze Oude Wereld. Het toont met name aan dat de Oude beschavingen meester waren over een geodetische kennis waardoor ze in staat waren om nauwkeurig uitgelijnde locaties te kunnen bouwen, over zelfs honderden mijlen afstand.

Oude Griekse uitlijningen.

In zijn boek “Signs of the Gods” noemt auteur Erich von Däniken het bestaan van een ingewikkeld netwerk bestaande uit Oude Griekse plaatsen, die niet alleen verbonden zijn door rechte lijnen, maar ook in relatie tot de onderlinge afstanden van elkaar met betrekking tot de beroemde Gulden Snede. Hier volgen een aantal voorbeelden:

De afstand tussen Delphi en Thebe komen overeen met het langere segment van de gulden snede van de afstand tussen Delphi en Athene, namelijk 62 procent!

Delfi – Verblijfplaats van het beroemde Oracle.

De afstand van Sparta naar Olympia komt overeen met het langere segment van de gulden snede van de afstand van Sparta naar Athene, namelijk 62 procent!

De afstand van Epidaurus naar Sparta komt overeen met het langere segment van de gulden snede van de afstand van Epidaurus naar Olympia, namelijk 62 procent!

Overduidelijk verbaasd, vat Von Däniken zijn gevoelens op de volgende wijze samen:

“Dus hoe kunnen we deze wiskundige perfectie dan verklaren? Hoe kunnen we het combineren met de huidige norm van wiskundige kennis die we toeschrijven aan prehistorische volkeren? Hoe wisten zij exact op welk punt dat zij moesten bouwen? Aangezien de onderliggende verhoudingen alleen vanuit grote hoogte herkenbaar zijn, moeten we onszelf afvragen of ‘iemand’ een geometrisch netwerk van plaatsen over Hellas uit heeft gezet, waarbij vlagen in de grond werden gestoken waarop stond: Hier moet u beginnen om uw tempel te bouwen”.

De Nasca lijnen.

In een groot aantal gevallen is het bewijs van leylijnen alleen duidelijk wanneer ze in kaart werden gebracht op een kaart. Echter, is het volledige visuele bewijs voor deze oude netwerken nergens duidelijker zichtbaar dan in de markeringen van Nasca in de woestijn van Peru (Nasca Lines). Hier in deze dorre droge woestijn vinden we honderden lijn netwerken die tot nu toe een raadsel blijven in alle pogingen om het met succes toe te kunnen lichten.

De markeringen, die in het oppervlak van de woestijn zijn gekrast, daarvan wordt gezegd dat ze al duizenden jaren oud zijn. Ze strekken zich uit in perfecte rechte lijnen, welke ravijnen en geulen in de woestijn doorkruizen met afstanden tot aan 60 mijl. In eerste instantie werden ze beschreven als kalendrische aanknopingspunten, of als, uitgestrekte astronomische punten. Echter werd er tot op heden geen bevredigende verklaring gevonden voor dit mysterie. Andere lijn systemen bleken uitgelijnd te zijn met de Inca-hoofdstad Cusco waarbij de focus lag op de Tempel van de Zon. Dit werd ontdekt door het gebruik van “infrarode fotografie techniek” die de ‘ware omvang’ van dit ongelooflijke raadsel onthuld.

Het mysterie vanuit de lucht.

Een voor de hand liggende conclusie die we uit de Nasca-lijnen kunnen halen, is dat ze bedoeld zijn om vanuit de lucht herkent te worden. Dit was, hoe ze oorspronkelijk ontdekt werden, maar het hele mysterie verdiept zich wanneer we bedenken dat deze enorme inspanning tientallen jaren in beslag moet hebben genomen wanneer ze bedoeld waren om vanuit de lucht gezien te moeten worden. Maar waarom? Voor zover als wij weten (zie deze link) was het reizen via de lucht nog onbekend in deze dagen.

Dus wat is het doel van deze lijnen? Het is dus onvermijdelijk dat er verschillende speculaties de rondte doen. Zoals bijvoorbeeld de schrijver Von Däniken ze zag als een boodschap voor buitenaardse bezoekers als aanwijzing naar geschikte landingsplaatsen. Anderen zagen ze als een spirituele aanknopingspunten waarlangs astrale lichamen makkelijker uitgelijnd/gericht konden worden. En dan hebben we nog de theorie dat dit een kaart/gids is van alle andere lijnen te samen.

Maria Reiche.

Eén onderzoeker was zo gefascineerd door deze Nasca lijnen dat ze haar hele leven heeft gewijd aan het leren begrijpen en het catalogiseren van de omvang ervan. Dit was Maria Reiche, een wiskundige, die in de lijnen, iets van een levens veranderende gebeurtenis zag. Vastberaden en levend onder fundamentele basisvoorwaarden onderzocht en gecatalogiseerde ze de lijnen, vaak door het verwijderen van brokstukken en de lijnen schoon te maken met een borstel. Maar ondanks dat haar onderzoek de volle omvang van de lijnen ontgrendelde, bleef een succesvolle verklaring ervoor nog altijd buiten haar bereik.

Grotere gevolgen.

De mate waarop onzichtbare of zichtbare lijnen Oude plaatsen en steden in harmonie met elkander verbinden, is altijd gericht op de verbinding tussen gebieden met verhoogde Aardse energieën. Er wordt gedacht, dat de lijnen een bepaald aspect van het Oude leven bevorderde, zodat steden en plaatsen die langs dezelfde lijnen gebouwd werden er een wederzijds voordeel uit konden halen. Maar wat was dat voordeel dan? Ook hier vinden we wederom vele theorieën, maar geen enkel eenduidig antwoord.

Misschien wel de meest avontuurlijke verklaring is dat het hier een energie betreft die nu te verklaren zou zijn door de Snaartheorie. Dit relatief nieuwe wiskundige concept staat de aanwezigheid van extra dementie toe, als ook het idee om van de ene naar de andere over te kunnen gaan. Misschien is deze energie dan niet alleen maar een tot nu toe ondefinieerbaar aards voordeel, maar betreft het hier een materiële passage op een inter-dimensionaal niveau.

Geen beperkingen

Wanneer u dit allemaal te ver gezocht lijkt, dan kunt u terecht bij onze rubriek over de snaartheorie. Het toont aan dat de wetenschap iets heeft ontdekt wat wel eens de sleutel kon zijn voor het openen van een portaal naar niet alleen één dimensie, maar naar duizenden afzonderlijke universum`s die nog veel vreemder zijn dan die van ons zelf.

Zoals het is, het enige wat we zeker weten, is dat leylijnen bestaan. Als zodanig dagen ze onze waardering uit over de Oude volkeren en tonen aan dat het niveau van hun kennis aanzienlijk geavanceerder was dan we ooit hebben verondersteld. Kennis die ons ook nu weer meeneemt naar de uiterste grenzen van de wereld die we kennen en voor lief nemen.

Mis onze uiteenzetting niet over de Snaartheorie.

Zie hoe Londen verdeeld is in een harmonie van 666.

Nu verkrijgbaar! 666 – de goddelijke harmonie.

666 is werkelijk het getal van al het kwaad? Of is het de sleutel tot het lot?

Klik hier voor een kopie van het sensationele nieuwe boek dat 666 in een compleet ander licht laat zien, tot aan de manier waarop het ontdekt werd, en hoe het gedurende duizenden jaren gepercipieerd/beschouwd werd.

Het Nieuwe Tijdperk begint hier!

Lees het Boek. Ontdek het geheim.

Klik op de banner om het boek te bestellen

Originele artikel:
http://www.nasca.org.uk/leylines/leylines.html

Dit bericht is geplaatst in Leylijnen. Bookmark de permalink.

37 reacties op Het mysterie van de Ley-Lijnen

 1. tjen schreef:

  The Grid of The Gods – Joseph P Farrell P 3,

  Ancient structures as machines to shape the physical medium, piramids as hyperdimensional acoustic amplifiers of human collective consciousness, ‘there is a lot of research in the connection between consciousness and the physical medium but most of it is classified…’, min 43:00,

  Dynamic torsion, ‘spiraling of spacetime’, torsion within torsion, ‘physical analogs whitin the solarsystem are present in all kind of structures built on the grid’, ‘the functional purmose’…, ‘to manipulate the dynamic torsionfield’, vedic texts and knowledge of cosmology, knowledge that was handed down from a very sopisticated civilisation in high antiquity, min 48:00,

  Oldest structures, Puma Punkuh, this was not built by primitive people, Giza and 3 layers of Construction, thirth or most recent layer is the one of Egypt and the Inca’s, ‘…and that quality of construction has fallen dramaticly’, ‘the older it is the more sophysticated it is’, min 53:00,

  Tesla & the transmission of wireless power, Tesla’s trial, pyramids underground, hugh chambers, min 55:00,

  Shumann resonances, the constants of physics are slightly changing, min 1:01:00,

  Tesla’s experiments, min 1:03:00,

  hetuurvandewaarheid.info/?p=20123

  http://www.thebyteshow.com/JosephPFarrell.html

 2. tjen schreef:

  Lloyd Pye, Brien Foester, Jerry Wills – Human Origins & Lost Races

  Ancient structures, Giza Plateau, Nasca, Tiwanacu, Puma Punku, min 35:00

  http://www.redicecreations.com/radio/2013/05/RIR-130530.php

  Hour 2

  Stargates, soundfrequencies, phase shifting, other dimensions, min 04:00

  Leylines, doorways, min 11:00

  Patterns only visible from the air, min 16:00

  Ancient technology, min 19:00

  Vortex, doorway, long tunnel & planets, min 22:00

  Ancient genetic manipulation, min 27:00

  Ancient structures & altered states of consciousness, min 34:00

  Energetic locations & UFO’s, min 37:00

  Phoenicians, Vikings, min 47:00

  Lake Titcaca, Locatie/Geen Streetview (meer) – Google Maps

  -16.28521,-68.927536

  Puma Punku

  -16.561834,-68.680172

 3. tjen schreef:

  Wat zeggen ze op Wikipedia eigenlijk over leylijnen? Nog nooit eerder aan gedacht ook daar ’s een kijkje te nemen. Uit pure nieuwsgierigheid toch (na al die tijd) ook ’s effie gedaan. Er blijken een drietal alinea’s aan te zijn gewijd. Hmmmmmm. Bij de gemiddelde Romeinse keizer of Egyptische pharao is zoiets algauw het zeven- of tienvoudige. Swat, enkele fragmenten……..

  …..’’Esoterici geloven dat leylijnen energiebanen zijn.’’…..

  …..’’Door de meeste wetenschappers wordt weinig aandacht geschonken aan leylijnen omdat nog nimmer wetenschappelijk is aangetoond dat leylijnen enige betekenis hebben’’……..

  …..’’en omdat zulke lijnen waarschijnlijk bij elke willekeurige groep punten aan te wijzen zijn. Er zijn verschillende publicaties die dat inderdaad lijken uit te wijzen’’……

  …..’’Watkins publiceerde zijn ideeën in twee boeken, Early British Trackways en The Old Straight Track, die bij archeologen sceptisch werden ontvangen.’’……

  ……’’Een andere theorie is dat de oorspronkelijke bewoners van Groot-Brittannië met de leylijnen complexe, astronomische gegevens hebben vastgelegd. Ook deze theorie is nog niet echt bewijsbaar.’’…….

  ……’’waarbij de mens bewust of onbewust bouwt op leylijnen, of bij voorkeur op knooppunten van leylijnen.’’…….

  ……’’Aanhangers van dergelijke theorieën die er van overtuigd zijn dat hun verklaring de enige juiste is’’……..

  ……’’Mensen die in Leylijnen geloven, beweren dat ze wel met de wichelroede aan te tonen zijn’’……

  ……’’Jörg Purner bracht in 1982 een publicatie uit waarin hij poogde het bestaan van leylijnen aan te tonen, maar hij slaagde hier niet in.’’……

  ……’’In 1982 promoveerde Jörg Purner als eerste radiësthesist (wichelroedeloper) met het proefschrift “Radiästhetische Untersuchungen an Kirchen und Kultstätten” aan de Universiteit van Innsbruck, Oostenrijk, faculteit architectuur’’……..

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Leylijn

 4. tjen schreef:

  Rockwall, 33° p Sumerian kings list in Oxford

  http://www.youtube.com/watch?v=6soJh79KW-8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *