Matthew Delooze 18 – Domme Simon Peter en de Wankele Gele Ladder

 Click here for the English version

Hetgeen Matthew u te vertellen heeft, zult u pas kunnen begrijpen wanneer u de serie van vooraf aan gevolgd hebt – Klik hier voor deel 1

Matthew Delooze 18 – Domme Simon Peter en de Wankele Gele Ladder

(Vrij vertaald René Voogt)

Het laatste dwaze avontuur van Domme Simon
(De gelijkenis van de ontbrekende trede)

Hallo Jongens & Meisjes.

Vandaag wil ik jullie graag een kort verhaaltje vertellen over Domme Simon (Ook bekend als Peter). Hij is de kleine jongen die niet wist dat hij dom was, hij dacht juist, dat hij slim was.

Er was eens, een kleine jongen die niet wist dat hij dom was, hij dacht zelfs dat hij slim was …. Zeg dus even hallo tegen Domme Simon ….. “Hallo Domme Simon”

Hallo Domme Simon (AKA Peter)

Domme Simon dacht dat hij een slim jongetje was en hij besloot dat hij ‘zo bijzonder’ was, dat hij gemaakt was van goud. Op een dag ontdekte hij een ladder waarvan hij dacht dat deze ook van goud gemaakt was, en omdat hij dacht dat hij slim was, dacht hij, dat hij bovenop de ladder moest zien te komen, gewoon om te zien wat er te zien was.

Domme Simon ontdekt een ladder

De ladder miste echter de onderste trede, die zoals jullie weten, jongens en meisjes, het geheel een beetje wankel en onveilig maakt. Is het niet? De ladder moet goed gecontroleerd zijn en ik weet zeker dat onze ouders erg boos op ons zouden zijn wanneer we een ladder zouden beklimmen die niet veilig was. Maar Domme Simon, dacht slim te zijn, en besloot in zijn haast om de ontbrekende trede gewoon te negeren zodat hij kon gaan kijken wat er bovenaan de ladder te zien was. Dus om tijd te besparen, liet hij de ladder gewoon door iemand vasthouden. Domme Simon was zo enthousiast en snel dat hij op de tweede trede sprong, om de ladder te beklimmen, dat hij al snel de ontbrekende trede vergat, en hij vergat zelfs de persoon die ervoor zorgde dat de ladder voor hem in feite ook veilig bleef staan.

Domme Simon was zo dom dat hij dacht dat hij was gemaakt van goud, en dat de persoon die de ladder vasthield gewoon een Domme Billy was, die enkel maar gemaakt was van gelei en ijs, en er dus alleen maar was om de ladder voor Simon vast te houden, omdat ‘hij’ gemaakt was van goud. Simon dacht werkelijk dat hij vele malen slimmer was dan iemand die gemaakt was van gelei en ijs. Domme Simon zag alleen maar wat hij ook daadwerkelijk wilde zien wanneer hem dat zo uitkwam om er naar te kijken. Hij was de stoute Domme Simon. En we weten allemaal wat er gebeurt met domme jongetjes wanneer ze ondeugend zijn, is het niet jongens en meisjes.

Op weg naar boven … Domme Simon stond in een flits op de tweede trede, en vergat al snel de persoon die de ladder vasthield, en dat er een trede ontbrak.

Domme Simon besloot dat hij zo slim was, en het was zo gemakkelijk voor hem geweest om op de ladder te komen dat hij erop danste en spelletjes begon te spelen. Hij genoot ervan om spelletjes te spelen en hij geloofde, omdat hij zo slim was, dat niemand hem kon zien terwijl hij spelletjes speelde. Domme Simon was zo onder de indruk van zijn spelletjes op de ladder, dat hij op een dag zelfs vergat waarvoor de ladder die hij ontdekt had, werkelijk voor ontdekt was. Hij was letterlijk zo verdwaald in zijn eigen slimheid, dat hij op een dag zelfs dacht dat hij zelfs ‘nog slimmer was’ dan hijzelf.

Wat een domme jongen.

Domme Domme Simon besloot dat hij zo slim was dat hij kon dansen op de ladder. Hij was verdwaald in zijn slimheid.

Mensen op de grond probeerde te roepen naar Domme Simon maar hij luisterde niet. Hij kon gewoon niemand anders horen dan zichzelf, omdat hij zo diep in de wolken was, dat hij alleen nog maar zijn eigen slimheid kon horen. En natuurlijk niet te vergeten, jongens en meisjes, Simon dacht dat hij gemaakt was van goud was het niet? Dus zijn oren werkten sowieso niet. We hebben allemaal onze oren nodig, wanneer we iets willen horen nietwaar?

Domme Simon zijn Gouden oren konden niets horen

Domme Simon danste zoveel in het rond dat zijn kleren af begonnen te zakken. Omdat Simon dacht dat hij van goud gemaakt was, kon hij in feite niet zien dat zijn uiterlijke kleren af begonnen te zakken, omdat zijn ogen niet werkten. Zijn ogen en oren waren beide buiten werking, simpelweg omdat Simon dacht dat ze van goud waren gemaakt. Domme Simon wist niet, dat hij niet echt uit goud bestond, en omdat hij zo verdwaald was in zijn eigen slimheid, besefte hij niet, dat hij in feite uit puppy poep en vuil water bestond.

Domme Simon’s kleren beginnen af te zakken

Maar hoe meer Simon danste en spelletjes op de ladder speelde, des te sneller zakte zijn kleren af, waardoor de hondenpoep en het vuile water dat zich onder zijn kleren bevond, in de rondte begon te spatten. Uiteindelijk, begon Domme Simon in te zien waar hij werkelijk van gemaakt was, omdat zijn kleren, de waarheid niet meer konden verbergen. De puppy poep en het vuile water spatte in zijn ogen en hij had geen andere keuze dan zich op de harde manier te realiseren dat hij niet was gemaakt van goud. Hij zag in dat hij gemaakt was van puppy poep, en hij zag in dat hij enkel maar een poel vuil water was, één die zijn ware reflectie toonde. Simon raakte in paniek omdat hij besefte, dat als hij werkelijk uit puppy poep en een plas water bestond, en niet van goud was, waar bracht de ladder hem dan werkelijk naartoe? Domme Simon`s slimme hersenen begonnen hem vervolgens echt pijn te doen en Domme Simon besefte dat hij toch niet zo slim was als hij in eerste instantie had gedacht dat hij was. De Domme jongen.

‘Simon beseft dat hij niet van goud was gemaakt (O jee Domme – Domme Simon)

Simon besefte dat hij niet was gemaakt van goud en Simon besefte dat de ladder ook niet was gemaakt van goud, die was gewoon gemaakt van geel plastic, net zoals Simon geel en op een bepaalde manier ook van plastic was. Toen de waarheid eenmaal doordrong tot Domme Simon wist hij dat er dan op een dag iets zou gebeuren, en zomaar uit het niets, hoorde Simon een duidelijke luide stem in de hemel. Het was baby Jezus, jongens en meisjes, maar hij was opgegroeid. Papa Jezus had kindje Jezus alles geleerd over domme kleine jongens zoals Domme Simon zodat hij wist, wat hij met hem moest doen, Jezus, weet immers altijd wat hij moet doen nietwaar?

En inderdaad de grote stem van Jezus zei tegen Domme Simon “Ga achter mij weg, Satan; gij pleegt een strafbaar feit tegen mij: want gij verzint geen dingen over God, maar die van de mens“. Toen de grote stem dit zei druppelde er een klein beetje plas poep onder Domme Simon vandaan. Domme stinkende Simon.

Zoals we weten, jongens en meisjes, werd het baby Jezus geleerd om dat soort dingen te zeggen, want zijn vader was de grote baas in de hemel en hij kreeg de bevoegdheid om dit te doen.

Nou, Simon wist eigenlijk niet wat hij moest zeggen, omdat hij wist dat Jezus de waarheid sprak. Simon wist dat hij nep was, hij bestond niet uit goud hij bestond uit shit en bruin water en zijn geest was geel en bestond uit kunststof. Simon verloor direct zijn slimheid, de ladder begon te vallen en Domme Simon viel er vanaf.

Oh jee … Arme Domme Simon. Ik hoop dat hij schoon ondergoed aan had, want anders zal zijn moeder niet echt blij met hem zijn.

Maar ik denk dat we deze val wel hadden kunnen zien aankomen, of konden we dat niet jongens en meisjes? Ik in elk geval wel. Toen Domme Simon viel herinnerde hij zich opeens aan de man waarvan hij dacht dat hij enkel maar van gelei en ijs gemaakt was en hoopte dat hij nog steeds de ladder vasthield … maar dat deed hij dus niet. Degene die de ladder vasthield had zich gerealiseerd dat Simon dom en egoïstisch was en alleen maar aan zichzelf dacht. Dus was hij bij de ladder weggegaan.

Oeps Domme Simon valt er vanaf jongens en meisjes!

Oeps … Domme Simon viel van de ladder jongens en meisjes, en toen hij met zijn achterste de grond raakte, liet hij een luide scheet. Trrruuuummmmpppp! Arme Simon. We zouden hier niet om moeten lachen, of wel soms? Maar soms maken grote winden ons aan het lachen of niet? Vooral van die stinkende die uit iemand komen die gemaakt is van poep en vuil water. Als Simon schoon ondergoed aan had toen hij de ladder opklom, dan had hij niets meer over voor op de terug weg.

Domme Simon kon niet geloven wat er gebeurde. Hij dacht ook dat hij ohh zo slim was.

Simon stootte zijn hoofd, maar in tegenstelling tot Jack van het “Jack en Jill” verhaal, kon het hoofd van Domme Simon niet worden gemaakt met azijn en bruin papier. Het kon zelfs niet worden gemaakt met superlijm, want als we goed nadenken kinderen, was Simon niet gemaakt van goud, dat dacht hij alleen maar. Kun je jezelf nog herinneren waar Domme Simon van gemaakt was? Dat klopt kinderen, hij was gemaakt van puppy poep en een poel vuil water was het niet? Dus, mama’s en papa’s, we weten dat het onmogelijk is om die twee dingen weer aan elkaar te plakken is het niet? 

Arme Simon. Domme jongen.

De ladder donderde om en nam Domme Simon met zich mee!

Toen Simon naar de Aarde kwam spetterde hij gewoon overal overheen net zoals puppy poep en vuil water dat zou doen. Bah. De ladder viel uit elkaar, omdat deze niet klaar was om erop te klimmen, maar daar dacht Simon niet aan toen hij hem voor het eerst zag. Hij dacht er alleen maar aan dat hij erop wilde klimmen en aan spelletjes spelen, en hij dacht dat hij iemand had die net zo dwaas was als hij, die de ladder wel voor hem vast zou houden. Hij dacht dat de persoon die de ladder vasthield niet belangrijk was en dat hij toch alleen maar gemaakt was van gelei en ijs, maar hij was belangrijk en, in tegenstelling tot Simon, was hij niet gemaakt van puppy poep en een poel vuil water.

Arme Domme Simon viel in stukken net zoals de ladder.

Dus kinderen geef gehoor aan de woorden van uw nederige verteller en wees gewaarschuwd. Doe niet zo raar als Domme Simon / Peter. Controleer altijd waar je nu werkelijk van gemaakt bent voordat je begint met het beklimmen van ladders, in het bijzonder de ladders waarvan je dacht dat je die ontdekte, maar in werkelijkheid kwam die enkel maar over je pad. Zet nooit je ladder op zand wanneer je van plan bent om hem te beklimmen, maar het belangrijkste van alles, behandel niemand die vrijwillig bereid is om je ladder vast te houden als een dwaas, of zie hem als onbelangrijk, alleen maar omdat je denkt dat ze gemaakt zijn van gelei en ijs. Wanneer je dat doet zou je weleens van een koude kermis thuis kunnen komen, en iemand zoals het kindje Jezus, wanneer die opgegroeid is, zou langs kunnen komen, om jou naar beneden te praten om je op de aarde terug te laten vallen, zoals dat met Domme Simon gebeurde.

Vergeet het verhaal van Domme Simon en de wankele gele ladder niet, want we willen niet dat je net zoals Simon zult eindigen … toch?

“Denk er altijd aan, jongens en meisjes, moeders en vaders, dat er meerdere smaken uit een ijsco wagen kunnen komen en dat de gelei het in vele vormen giet. Alle huizen verwelkomen ijs en gelei, en ze zijn licht verteerbaar, maar puppy poep en vuil water zijn niet welkom in ieder huis, en wanneer ze er toch verschijnen worden ze gewoon opgedweild en weggegooid”.

Dag Dag Jongens en Meisjes. Wees lief.

Oom Matt

Klik hier voor het volgende deel

Originele artikel:
http://matthewdelooze.blogspot.com/2012/02/silly-simon-peter-and-wonky-yellow.html

Dit bericht is geplaatst in Matthew Delooze. Bookmark de permalink.

2 reacties op Matthew Delooze 18 – Domme Simon Peter en de Wankele Gele Ladder

  1. Pingback: Matthew Delooze 18 – Silly Simon Peter and the Wonky Yellow Ladder | hetuurvandewaarheid.info

  2. Pingback: Matthew Delooze (18) – Silly Simon Peter and the Wonky Yellow Ladder | hetuurvandewaarheid.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *