Matthew Delooze 21 – De gelijkenis van de dronken man uitgelegd!

Click here for the English version

Hetgeen Matthew u te vertellen heeft, zult u pas kunnen begrijpen wanneer u de serie van vooraf aan gevolgd hebt – Klik hier voor deel 1

Matthew Delooze 21 – De gelijkenis van de dronken man uitgelegd!

(Vrij Vertaald René Voogt)

Duncan was een drinker die met regelmaat twee verschillende lokale pubs bezocht. De één heette ‘De Haan’ en de ander heette ‘De Stier’. Duncan was vrij om zelf te bepalen naar welke kroeg dat hij zou gaan. Wanneer hij bij De Stier geweest was, en een aantal pinten had genuttigd, dan zou hij beweren dat de Stier het beste bier in de stad serveerde, en dat de vaste klanten het zout van de aarde waren. Wanneer hij bij De Haan geweest was, en een aantal jenevers genuttigd had, dan zou hij beweren dat De Haan de beste sterke drank van de stad verkocht en dat de vaste klanten zijn oogappel waren. Hij was zeer tevreden wanneer hij in één van de beide cafés was, en de cafés waren beide tevreden om hem te mogen bedienen. Op een dag verschilden beide eigenaren van de cafés over een triviaal meningsverschil en kregen ruzie over wie dat de beste drank schonk wat eindigde met een prijzenoorlog om elkaar beter te kunnen beconcurreren. Duncan ging naar De Stier waar hem gratis bier aangeboden werd om hem daar te houden zodat hij niet meer De Haan zou bezoeken.

Hij genoot van het gratis bier en toen hij eenmaal dronken was verklaarde hij dat de concurrent, De Haan, de aller slechtste jenever verkocht en dat de stamgasten een stelletje domme idioten waren. De eigenaar van De Stier hoorde wat Duncan over hen had gezegd en bood hem vervolgens voor ‘eeuwig’ gratis bier aan, als hij zou beloven om voortaan vaste klant van De Stier te blijven. Duncan waande zich in het paradijs en sprak zijn liefde uit naar de eigenaar en beloofde trouw te zullen blijven aan De Stier, omdat hij dronken was.

De volgende dag, had de eigenaar van De Haan, inmiddels gehoord van wat er gebeurd was, en nodigde Duncan uit, die eigenlijk alleen maar op zoek was naar een rustige plek, om gratis jenever te komen drinken in zijn café. Duncan nam het aanbod aan en genoot van de gratis jenever, en toen hij inmiddels weer dronken werd verklaarde hij dat de concurrent, De Stier, het slechtste bier verkocht, en dat de vaste klanten een stel idioten waren. De eigenaar van De Haan gaf hem nog meer gratis jenever voor het zeggen van deze dingen zodat hij in De Haan zou blijven. Duncan waande zich in het paradijs en sprak zijn liefde uit naar de eigenaar en beloofde trouw te zullen blijven aan De Haan, omdat hij dronken was. Duncan ging nog steeds naar beide cafés, en verbracht er steeds meer van zijn tijd.

Uiteindelijk had Duncan’s vrouw schoon genoeg van Duncan’s gedrag, en volgde hem op een zondag middag op weg naar de kroeg, en zei tegen hem … ‘Man hoe kun je feesten in het ene café, waar je de andere bekritiseert, terwijl ze beide een dronkaard van je maken? Hoe kun je bier en jenever drinken en dan vervolgens alleen het bier bekritiseren, en hoe kun je jenever en bier drinken om dan vervolgens alleen de jenever te bekritiseren. Hoe kan het zijn dat het zout van de aarde plotseling zijn smaak verloor, en hoe kan het zijn dat je oogappel je ineens blind heeft gemaakt?”

Duncan’s vrouw draaide zich om en keek in de richting van de bezoekers in de kroeg en zei: “Laat hem die nuchter is mijn man zijn volgende drankje aanbieden”.
Duncan heeft nooit meer een druppel ‘gedronken’.

(Door: Matthew Delooze 17 juni 2008)

*****

De gelijkenis van de dronken man uitgelegd!

Ik schreef de gelijkenis van de dronken man bijna 4 jaar geleden. Het was afkomstig uit mijn geest. Het was niet afkomstig van één of andere kermis show of een oplichter afkomstig van de markt. Begrijp niet verkeerd wat ik zeg, maar in mijn boeken en artikelen ben ik nogal recht voor zijn raap, en dat doe ik alleen maar omdat sommige harten niet klaar zijn om het op een andere wijze tot zich te nemen. Parabels zijn altijd solide geestesvoer en dit ene voorbeeld zegt meer dan duizend woorden.

Het is nu de tijd om het uit te leggen, of althans tenminste één niveau ervan, want het heeft er nog vele meer. Als je oren hebt om te luisteren, gebruik ze dan ook nu om te luisteren.

De betekenis van de gelijkenis van de dronken man.

“Duncan representeert de mens (het menselijke ras) in deze wereld. De cafés, De Haan & De Stier, vertegenwoordigen de ‘tempels’ in deze wereld, als zijnde de kerken of moskeeën. De Haan is de ene tempel en De Stier is een andere tempel. De Haan & De Stier. Deze cafés zouden ook de verschillende websites kunnen vertegenwoordigen en De Haan zou dan een (samenzwering, enz..) website kunnen zijn, en De Stier een andere website (new age enz.). Inderdaad in deze eindtijd, zijn verschillende websites letterlijk de tempels en zijn de website bezoekers inderdaad de aanbidders. Temples hebben veel verschillende gezichten, en de gelovigen hebben veel verschillende knieën.

De eigenaren van de cafés zijn het hoofd van de tempels, of ze nu benoemd werden tot kapelaan of aartsbisschop of de imam of de Sheikh, of in termen van de hedendaagse websites, dan zijn de hoofden van de tempels de Conspiracy onderzoeker, of de New Age Guru. De Haan en De Stier.

Het ‘dronkenschap’ van Duncan, veroorzaakt door de drank, representeert de invloed die de hoofden van de tempels en websites over hun klanten (de Mens) hebben. Het dronkenschap representeert ook de invloed die websites over hun lezers hebben (Mens). De gratis drankjes vertegenwoordigen de marketing ervan en de overtuiging / verleiding.

Duncan’s vrouw is de wijsheid zelve verzonden vanuit dat ene bewustzijn / de bron / God (liefde)”.

Als je ogen hebt om te zien, kijk dan. Ik neem aan dat de recente ruzie tussen ‘Rense & Makow‘ een perfect voorbeeld is van De Haan & Stier situatie. (Ik werd gewaarschuwd over dit Haan & Stieren duel tussen Rense en Makow door een link op de site van David Icke)

Het is duidelijk dat Rense hier De Haan vertegenwoordigt (vooral door zijn uiterlijk wat veel wegheeft van een pornoster waarbij zijn actieve penis nogal veel vrouwen lijkt te hebben verlicht:-)) en De Stier wordt vertegenwoordigt door Makow. Maar hetzelfde geldt voor ‘vele anderen’ in dezelfde situatie.

De gelijkenis werd geopenbaard in 2008. Aanschouw … Ik leg het uit in 2012. De gelijkenis is waar en betrouwbaar en werd verzonden als hulpmiddel door de kracht die mij weer helpt. Dat gezegd hebbende, zal ik verder geen parabels meer wijden aan de Duncans die er overal zijn. Dus ga alsjeblieft niet op deze ene spuwen, indien het zou zijn om de andere te behouden om je aan iets te herinneren de op de één of andere dag hé? Wees een Dronken Duncan als het zo moet zijn, de keuze is altijd aan jou, zij het in De Haan of De Stier. Het ga je goed.

May Love Reign O’er You.

Matthew Delooze 05 maart 2012.

Het is ook de tijd om mensen te herinneren aan mijn waarzeggers liedje uit 2010, nogmaals, het is de tijd, door de recente gebeurtenissen. Maak je geen zorgen ik heb geen messias complex, en noch besteel ik Nostradamus :). Ik geef je vandaag geen uitleg over het liedje, maar mocht je het willen lezen dan staat het hieronder vermeld.

Van de aarde kwam, Vuur en Ijs
De Lucht, een gewillige en gastvrije gastheer
Britannia`s slaven, buigen bij de verkondiging
Het pad van Pytheas is gekeerd

Van Thule waar alle dingen werden opgeschort, komt een profetie
Op de dag van de middernachtzon, werden vele dagen één
De mensen met eenvoudige manieren, hadden geen heerser
Maar de goddelozen, sliepen nog steeds in hun graven

Dus uit de hemel komt, verenigd Vuur en Ijs
De Aarde zal, de terugkeer verwelkomen
Wanneer Ophioussa beeft, en een nieuw idool valt
Zullen de honden van Justitie, worden vrijgelaten

Razend Vuur, zal de Stad van God naderen
En de aarde zal getuige zijn, van een machtig gedonder
Het verblijf van bedriegers, zal afbrokkelen tot ruïnes
Beide ogen van een blinde man, zullen bloed huilen

Klik hier voor het volgende deel

Matthew Delooze 20th April 2010

Copyright © Matthew Delooze 2010. Alle rechten voorbehouden

Originele artikel:
http://matthewdelooze.blogspot.com/2012/03/parable-of-drunken-man-explained.html

 

Dit bericht is geplaatst in Matthew Delooze. Bookmark de permalink.

2 reacties op Matthew Delooze 21 – De gelijkenis van de dronken man uitgelegd!

  1. Pingback: Matthew Delooze 23 – “De gelijkenis van de Smerige Witte Bus” | hetuurvandewaarheid.info

  2. Pingback: Matthew Delooze 21 – The Parable of the Drunken Man Explained! | hetuurvandewaarheid.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *