Dr. Matthias Rath

Biographie – Dr. Matthias Rath (Deutsch)

Biography -Dr. Matthias Rath (Englisch)

biografie – Dr. Matthias Rath

Dr. Rath werd in 1955 geboren in Stuttgart. Na voltooiing van zijn medische opleiding werkte hij als arts en onderzoeker aan de universiteitskliniek van Hamburg en bij het Duitse hartcentrum in Berlijn. Zijn onderzoek richtte zich vooral op de oorzaken van atherosclerose en hart- en vaatziekten.

In 1987 ontdekte dr. Rath het verband tussen een tekort aan vitamine C en een nieuwe risicofactor voor hartziekten – lipoproteïne(a). Na publicatie van deze onderzoeksresultaten in het tijdschrift van de American Heart Association Arteriosclerose, accepteerde dr. Rath de uitnodiging om samen te werken met de tweevoudige Nobelprijswinnaar Linus Pauling. In 1990 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij het onderzoek leidde naar hart- en vaatziekten aan het Linus Pauling Instituut in Palo Alto in Californië.

De Nobelprijswinnaar en dr. Rath werkten op verschillende gebieden van voedingsonderzoek samen en de twee wetenschappers raakten nauw bevriend. Zij deelden dezelfde humanistische opvattingen en waren eensgezind in hun strijd voor vrede en gerechtigheid. In 1994, kort voor zijn dood, zei Linus Pauling: “Dat ik dr. Rath als mijn opvolger beschouw, daar heb ik nooit aan getwijfeld.”

Tegenwoordig staat dr. Rath aan het hoofd van een instituut voor voedingsleer en cellulaire geneeskunde. In zijn instituut wordt onderzoek gedaan en worden klinische studies uitgevoerd om de voordelen van microvoedingsstoffen in de strijd tegen een groot aantal ziekten wetenschappelijk te bewijzen. Dr. Rath is de stichter van het wetenschappelijke concept van cellulaire geneeskunde: in de klinische geneeskunde wordt de biochemische kennis over de rol van microvoedingsstoffen als biokatalysatoren bij tal van reacties in de stofwisseling, op het niveau van de cel, systematisch geïntroduceerd. Door het toepassen van deze wetenschappelijke kennis hebben hij en zijn onderzoeksteam vastgesteld dat de volgende veel voorkomende gezondheidsproblemen in eerste instantie veroorzaakt worden door een chronisch gebrek aan microvoedingsstoffen:

 • Atherosclerose (de oorzaak van coronaire hartziekten en beroerten)
 • Hoge bloeddruk
 • Hartverlamming
 • Onregelmatige hartslag
 • Problemen met de bloedsomloop veroorzaakt door diabetes
 • Osteoporose
 • Vele vormen van kanker
 • Immuunstoornissen als eerste voorwaarde voor een aantal infectieziekten, waaronder ook aids

Dr. Rath is lid van de ‘New York Academy of Sciences’, de ‘American Heart Association’ en tal van andere wetenschappelijke organisaties. Van zijn populair-wetenschappelijke boeken ‘Waarom dieren geen hartaanval krijgen, maar mensen wel’ en ‘Kanker’ zijn in tien talen vele miljoenen exemplaren verkocht.

“Om in de medische wereld tegen alle belangen en dogma’s in een doorbraak te forceren, is net als zeilen op de oceaan,” zegt dr. Rath, “de tegenwind doet dienst als je kompas.” En hij voegt eraan toe: “Je hoeft geen hoogleraar of Nobelprijswinnaar te zijn; wat telt, is dat hartaanvallen, beroertes, kanker en veel andere ziekten in de toekomst niet meer zullen voorkomen.”

Dr. Rath is een uitgesproken voorstander van patiëntenrechten en een vrije beschikbaarheid van natuurlijke gezondheidszorg overal ter wereld. Met zijn pleidooien tracht hij een wereldwijd verbod op de natuurgeneeswijze ten behoeve van de farmaceutische industrie te voorkomen. Om de wereldmarkt van gepatenteerde geneesmiddelen te beschermen, probeert deze industrie een wereldwijd verbod op preventieve en therapeutische gezondheidsinformatie in verband met natuurlijke en niet patenteerbare middelen te bereiken. Hierbij wordt misbruik gemaakt van de ‘Codex Alimentarius’ (Voedingsrichtlijnen) Commissie van de Verenigde Naties.

Als erkenning voor zijn moed om tegen de belangen van de farmaceutische industrie voor zijn overtuiging uit te komenen voor zijn inspanningen voor de wereldbevolking ontving hij in 2001 de prestigieuze ‘Bulwark of Liberty Award’ van de Amerikaanse Vereniging voor Preventieve Geneeskunde.

Zijn engagement voor wereldvrede en sociale rechtvaardigheid culmineerde in de oprichting van de Dr. Rath Health Foundation in 2002. Deze stichting zonder winstbejag ondersteunt een groot aantal activiteiten op het gebied van gezondheid, sociale rechtvaardigheid en – het belangrijkste – het bewaren van de vrede. Hierbij beschouwt dr. Rath het werk van zijn stichting als een voortzetting van de inspanningen in de geest van Nobelprijswinnaars zoals Linus Pauling, Albert Schweitzer, Martin Luther King Jr. en Nelson Mandela.

Dr. Rath groeide op in een bescheiden milieu. Zijn ouders waren landbouwers in het zuiden van Duitsland die hun humanitaire waarden doorgaven aan hun kinderen. “Deze waarden” zo zegt dr. Rath, “zijn voor mij nog steeds de drijvende kracht. Mijn leven is een voorbeeld van het feit dat je niet rijk geboren hoeft te worden om een bijdrage te leveren aan het scheppen van een betere wereld.”

Belangrijke voordrachten van dr. Rath:

Originele artikel:
http://www4nl.dr-rath-foundation.org/over_ons/dr_rath/dr_rath.html

Lezingen van Dr. Rath

Leer-video`s van Dr. Rath

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.

6 reacties op Dr. Matthias Rath

 1. Klaas Eenkhoorn schreef:

  Guten Tag,

  Ich probiere mich selbst vor zu stellen. Ich bin Klaas Eenkhoorn und wohne in Den Oever in die Niederlände. Ich wahre lehrar in Geschichte, aber nün bin ich pensioniert. Seit viele Jahre bin ich sehr neugierig nach das gesontheit meiner Voreltern. Und in das bisondere gefall ob die beslissung Bauer zu worden eine richtige war. Ich habe viele alte Geschichte da über gelesen. Ein sehr bisonder Büch was das Büch von Weston A. Price: Nutrition and Physical Degeneration. Nach diesem Büch habe Ich viele ander Büchen gelesen. Dr. William Davis, Dr. Natasha Campbell-Mc Bride, dr. G. Lenkei, Dr. D. Perlmutter und Natürlich Sie, Dr. M. Rath. Ich bin vornehmens mehr, viel mehr bekanntheit zu geben an gesontheit-ubterweiss. Ich wolle ein neue website anfangen mit der Nahme Nouveau Sauvage und Menschen lehren gesund zu leben. Sie, Herr Rath habe sehr viel interessante Artikelen auf Ihren Website. Darf ich etwas davon zu brauchen. Gerne. Mit vielen Dank für Ihren gedüld, grüss Ich Ihne mit sehr viel Egards Klaas Eenkhoorn.

 2. a ,e molendijk schreef:

  Hallo .
  Waarom wordt dit niet naar de verzekeraars gestuurd.

  Deze willen toch wel luisteren kostte zijn toch minder

  Groet Ank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *