Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C

Click here for the English version

Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C

(Vrij vertaald René Voogt)

NIEUW! “Turbo geladen Vitamine C”
Een jaar geleden werd een boer in Nieuw-Zeeland getroffen door de Mexicaanse griep (en later, door leukemie). Toen de behandelende artsen dachten hem niet meer te kunnen helpen, en de beademingsapparatuur wilden afkoppelen, stond zijn familie erop dat zij hem intraveneus vitamine C zouden toedienen. Het ziekenhuis gaf de man maar een geringe dosis, en weigerden er vervolgens mee door te gaan — ondanks de overduidelijke verbeteringen. Zijn familie weigerde echter om het op te geven, en hun doorzettingsvermogen redde ten slotte het leven van deze man. Bekijk hier de video.

Na het zien van de video, probeerde ik om wat meer te weten te komen over het wondermiddel dat ze gevonden hadden, en ik ontdekte een nieuwe vorm van vitamine C: “Lypo-Spheric C”. Je kunt het hier bekijken en kopen. [Luister hier naar de aflevering van Gezond & Wel van 23 jauari 2011 waarin Désirée Röver spreekt met Thomas Levy, de Amerikaanse arts die een boek schreef over vitamine C. dr. Levy was ook de adviseur van de Nieuw-Zeelandse familie, en is de vormgever van Lypo-Spheric vitamin C].
Deze door vet (liposomen) ingekapselde vitamine C reist sneller en dieper het systeem in, en werkt daardoor krachtiger dan oraal ingenomen vitamine C, maar is zelfs aanzienlijk effectiever dan intraveneus toegediende vitamine C…

Maar wacht – er is meer …

Sinds het nucleaire ongeval in Fukushima, hebben we allemaal Vitamine C nodig… meer dan ooit. Dr Hulda Clark ontdekte dat voor het bestrijden van stralingschade in ons lichaam, we een grote hoeveelheid vitamine C nodig hebben.. Elke dag hebben onze witte bloedcellen ‘extra vitamine C reserves’ hard nodig om ons te beschermen en zich te kunnen bewapenen terwijl ze vechten voor ons leven.

Dankzij een recente doorbraak kunnen we deze ‘turbo vitamine C’ gelukkig op simpele wijze in onze eigen keuken bereiden!

Dat gaat als volgt:

Deze nieuwe video beschrijft precies hoe u “Liposomale vitamine C” zelf thuis in uw keuken kunt maken:

embedded by Embedded Video

Zelfgemaakte ‘Liposomale vitamine C’ kost slechts een paar centen per gram. De volledige naam is “Liposomale Ingekapselde Vitamine C”. En net zoals bij Lypo-Spheric C, is naar verluidt oraal ingenomen Liposomale Ingekapselde vitamine C gram voor gram 6 tot 8 keer krachtiger dan intraveneus (per infuus) toegediende vitamine C. Met een efficiëntie van 70% van het in de video beschreven proces dan betekent dit – dat één gram van deze in vet ingekapselde oplossing in het lichaam overeenkomt met 5 tot 7 gram pure vitamine C toegediend per infuus!

Bedenk eens: één ounce (twee eetlepels) oraal ingenomen Liposomale C is te vergelijken met 5 tot 7 gram natriumascorbaat (vitamine C) per intraveneuze toediening. En niet alleen dat, het is daarbij ook nog eens goedkoop, en het neemt minder dan 10 minuten in beslag om het te maken. In de koelkast bewaard, is het tenminste één maand houdbaar. Een goed uitgangspunt om mee te beginnen is met twee eetlepels per dag (deze totaal dosis in kleinere porties verspreid over de dag). Wanneer u aan een chronische aandoening lijdt, dan kunt u veilig hoger doseren.

Probeer het, en geef de boodschap door!

Liposomale / Lypo-Spheric C geeft ons allen een nieuw gezondheidsinstrument met een breed spectrum dat een bijdrage kan leveren voor alle zieke mensen in verschillende stadia. Vorige week sprak ik een dame die een jaar lang Lypo-Spheric C had gegeven aan haar 93-jaar oude moeder die aan dementie leed. Ze zei dat haar moeder na ongeveer één maand was hersteld, en dat het haar nu nog goed ging door gebruik van één gram per dag. Een andere vriend die ook gebruik heeft gemaakt van onze zelfgemaakte Liposomale C zag grote vooruitgang bij zijn chronische fragiele spataderen die zouden kunnen scheuren, waardoor een bloeding de dood tot gevolg zou kunnen hebben wanneer zoiets zou gebeuren tijdens het slapen. [Vitamine C is een bouwsteen voor collageen, en van collageen worden vaten en botten opgebouwd, vandaar!]. Wie kent in zijn omgeving mensen die profijt zouden kunnen hebben van een hoge dosis vitamine C, en dat tegen zeer lage kosten?

Ikzelf neem nu één of twee gram per dag, in hoofdzaak om de radioactieve neerslag in onze dagelijkse voeding tegen te gaan. [Klik hier voor de uitzending van ‘Gezond & Wel’ van zondag 13 mei 2012 waarin Désirée Röver sprak met nucleaire klokkenluider dr. Leuren Moret over de dagelijkse gevolge van Tsjernobyl en Fukushima].

Men kan liposomale vitamine C direct, of met water of sap innemen. Kijk gewoon wat het beste werkt voor jou.

Gelieve dit aub eens te proberen, en deel deze kennis met de mensen die je lief hebt. Reacties zijn welkom.

God zegenen u!

Arthur

Ps. Vergeet niet om uw resultaten met ons te delen!

Ps 2. Ik gebruik een Isonic Model P4820 ultrasone reiniger. Deze is krachtig en duurzaamheid en is betaalbaar. Je kunt hem bestellen op Amazon: klik hier (Amazon verstuurd deze helaas niet naar Europa, ik heb de link desondanks toch geplaatst vanwege de specificaties). Ik maak geen gebruik van de ingebouwde verwarming. Wanneer men dat wel doet, zal de lecithine aan het reservoir blijven kleven net boven het verwarmingselement.

Originele artikel:
http://blog.bestzapper.com/2012/02/how-to-make-liposomal-vitamin-c-homemade/

Info met betrekking tot Vitamine C

Ultrasoon reinigers

Lecithine

Update

Na aanleiding van alle reacties plaats ik nu dan toch maar even een update.

In het bovenstaande artikel (met het bijbehorende filmpje) wordt uitleg gegeven over hoe je nou liposomale vit c zou moeten maken. Zoals in dat filmpje te zien is, is het eindresultaat dan een melkachtige vloeistof. Dat klopt mijn insziens niet.

Op een gegeven moment ontdekte ik dat er slijmerig spul aan de rand/zijkant van het reservoir van de ultrasoon zat. Toen ik dat met de loep beter bekeek ging er een lampje branden: dat was dus de bedoeling (belletjes/balletjes in de snot ? ).

Even later vond ik dit filmpje:

embedded by Embedded Video

Zoals men dan halverwege het filmpje ziet, moet de vloeistof dik en slijmerig worden. Daarna heb ik een doos liposomale vit c gekocht (de originele) om te kunnen vergelijken of hetgeen wat ik dacht dus ook klopte. Dat bleek idd het geval te zijn: een slijmerige massa met belletjes erin. Toen ontdekte ik ook, dat in de gekochte liposomale vit c veel meer vit c verwerkt zit dan ik er op dat moment in verwerkte. Zodoende ben ik tot het onderstaande recept gekomen. Ik ben er dus mee gaan spelen om zoveel mogelijk vit c erin verwerkt te krijgen.

200 ml gedestilleerd/gedemineraliseerd water (kamertemp) gewoon van het Kruidvat.
25 gram vit C (ascorbinezuur)
60 gram Lecithine (ik gebruik deze lecithine)

Los vit c volledig op in het water – voeg de lecithine toe en laat zo`n 5 uur weken waarbij je het af en toe schud of roert. Het wordt dan al een enigszins dikkere massa. Gooi het in de blender en meng het een minuut of 2 goed, zorg ervoor dat er geen luchtbel ontstaat waardoor het roetmechanisme dus in de vrije lucht draait en dus niets mengt. Giet het over in de ultrasoon en bewerk het 2 maal 8 minuuten. Zet het koud (koelkast) en doe het uren later (of de volgende dag) vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon.

Uiteindelijk krijg je een dikke kikkerdril die homogeen is en blijft en zich ook niet meer afzet als je het langer laat staan/bewaard..

Update 04-01-17

Vandaag ontving ik (in het reactiedeel) een link mbt het zelf maken van liposomale vit C – incl recepten… Volgens deze website dienen we ook alcohol te gebruiken bij het vervaardigen van de liposomale vit C. – en er wordt (zoals ik het ff snel bekeken heb) bijna 2x zoveel vitamine C verwerkt in het mengsel als ik tot nu toe al deed!

Hier de uitleg
Hier de recepten

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.

191 reacties op Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C

 1. Paul schreef:

  Beste Arthur,

  Ik ben druk bezig het mengsel te maken, en het gaat goed, maar dan lees ik het etiket op de fles gedemineraliseerd water nog eens, en staat dat het niet geschikt is om te consumeren. Welk type gebruik jij dan, en waarom staat deze tekst erop?

  Groet, Paul

 2. Marco schreef:

  Een van de ingrediënten is Lecithine,

  Volgens de ingrediënten van Sanus-Q hebben ze daarvoor Glutathione gebruikt.

  Wat is het verschil ?

 3. maarten schreef:

  maakt de frequentie van ultrasoon reiniger ook uit? ik kan me voorstellen dat er verschil zit tussen merken

 4. Isabelle Keyzer schreef:

  hallo, waar kan ik zo’ n ionisator vinden?

 5. Ed Bijman schreef:

  Zelf gisteren liposomale vitamine C gemaakt en begonnen met verschillende verhoudingen water-vitamine C poeder -lecithine granulaat (korrels).

  Water: Gedemineraliseerd water
  Vitamine C: Vitamine C poeder Ascorbinezuur 1000 gram – Nova Vitae 37.95 Euro
  Lecithine: Bloem Lecithine Granulaat 98%

  Wat me opviel in vrijwel alle amerikaanse youtube filmpjes is dat ze altijd uitgaan van :
  vitamine C : lecithine
  1:3

  In dit geval namen ze dan 1 eetlepel vitamine C staat tot 3 eetlepels lecithine.
  Wanneer ik mezelf echter verdiepte in het gewicht van 1 eetlepel vitamine C, kwam ik uit op 15 gram en het gewicht van 1 eetlepel lecithinekorrels, kwam ik uit op 6.25 gram. Dus wanneer je alles gaat wegen, is het voor 1 gram vitamine C poeder, moet je dus 1.25 gram lecithine granulaat nemen.

  Verhouding vitamine C : lecithine granulaat = 1 : 3 voor eetlepels
  Verhouding vitamine C : lecithine granulaat = 1: 1.25 wanneer je alles gaat wegen

  Toen ik vervolgens het volgende recept nam en ging bereiden in mijn 0.7L ultrasoon reiniger, (gekocht bij https://www.rubenco.nl/ultrasoon-reinigers/225-rubenco-ultrasoon-reiniger.html) , kreeg ik zelfs na 48 minuten en 3x koelen, geen slijmerige massa.

  Dit recept gebruikte ik toen:

  1) Los 15 gram vitamine C op in 125ml warm water
  2) Los 18.75 gram lecithine op in 250ml water
  3) Ga met de staafmixer de lecithine extra goed oplossen in de 250ml
  4) Voeg de 2 oplossingen bij elkaar en mix wederom met de staafmixer
  5) Zet het geheel in de koelkast voor paar uren lang, puur om af te laten koelen

  Maar, nadat ik het volgende recept had gebruikt, die op deze hoofdpagina wordt vermeld:

  1) Los 25 gram vitamine C op in 200ml demiwater
  2) Voeg 60 gram lecithine erbij en mix een paar minuten lang
  3) Laat het afkoelen in de koelkast
  4) In de ultrasoon

  Dit gaf al na 8 minuten een slijmerige oplossing, doorgegaan tot 16 minuten in ultrasone.

  Dus mijn conclusie, met minder demiwater en meer lecithine, worden liposomen veel beter en makkelijker gevormd.

  Overigens smaakte de oplossing voor behandeling in de ultrasone vele malen zuurder, dan na 16 minuten.

  Zijn er ook mensen die met een ph meter of ph strookjes, meten en uitrekenen, hoeveel % liposomale vitamine C is gevormd ?

  Zijn er mensen die nog betere verhoudingen weten ?

 6. Ed Bijman schreef:

  Ik wil vandaag liposomale vitamine C maken met de ingredienten:

  – Nova Vitae Vitamine C L-ascorbinezuurpoeder
  – Bloem Lecithine Granulaat 98% (met zonnebloem afgebeeld op verpakking)

  Echter op de verpakking lees ik bij ingredienten :

  Werkstof per dessertlepel (6.5 gram)
  Lecithine (uit soja) 6.5 gram

  Wel is er nog een sticker op de verpakking geplakt met de tekst:

  bereid zonder gentechniek

  Ik vind het vreemd, dat gebruik wordt gemaakt van soja, dit terwijl de suggestie wordt gewekt, dat gebruik wordt gemaakt van zonnebloempitten.

  Heb via contactformulier via de website bloem.net, de volgende vragen gesteld:

  1) Waarom staat er een zonnebloem afgebeeld op de verpakking, dit terwijl er gebruik wordt gemaakt van 100% soja ?
  2) Mag ik door de sticker “bereid zonder gentechniek” concluderen , dat gebruik is gemaakt van niet-genetisch gemodificeerde soja ?
  3) Is er gebruik gemaakt van gefermenteerde of ongeferementeerde soja ?

  • Ed Bijman schreef:

   En hier de antwoorden van bloem.net :

   1) Op alle onze verpakkingen staat een zonnebloem afgebeeld, dit betreft het logo van Bloem.
   2) Dit is juist, het is GMO vrij. ‘bereid zonder gentechniek’ is een door de wet aangegeven zin, wij mogen niet GMO vrij zeggen.
   3) Lecithine granulaat 98% is gebaseerd op ongefermenteerde Soja

   • Ja ik ben ook lange tijd in de veronderstelling geweest dat het zonnebloem lecithine was, totdat ik de kleine lettertjes eens las hahaha…

    De antwoorden lijken me niet verkeerd.

    • Ed Bijman schreef:

     Overigens heb ik nog een paar vragen gesteld, om bepaalde zaken op te helderen. Hieronder kun je ze vinden met de antwoorden :

     Nu las ik wel dat voor de productie van lecithine uit soja, gebruik werd gemaakt van hexaan en dat in het eindproduct nog hexaan zou kunnen zitten.
     Is dit waar, en zo ja, in welke hoeveelheid mag ik dat nog verwachten ?

     -> Antwoord bloem.net : Tijdens de bereiding wordt de ruwe olie wordt verhit tot 80°C en het kookpunt van hexaan ligt bij zo’n 65°C. wil dit zeggen dat al het hexaan dan verdampt is.

     Ook las ik dat er in ongefermenteerde soja fytinezuur en fyto-oestrogenen zit, mag ik aannemen dat dit absoluut niet meer zit in het eindproduct ?

     -> Antwoord bloem.net : Volgens onze analyses is er nog nooit Fytinezuur gedetecteerd in Lecithine granulaat 98%. Lecithine als zodanig bevat trouwens helemaal géén oestrogeenachtige stoffen (isoflavonen), dus deze zitten dan ook helemaal niet in Lecithine granulaat 98%. Wel bevatten sojabonen zelf oestrogeenachtige stoffen (isoflavonen), die erg lijken op oestrogenen. Ze worden ook wel fyto-oestrogenen (plantaardige oestrogenen) genoemd. Fyto-oestrogenen lijken de werking van oestrogenen in het lichaam tegen te kunnen gaan. Dit komt omdat ze de plek gaan innemen van oestrogenen. Ze verdringen als het ware de oestrogenen.

     Ofwel, het lijkt dus heel erg mee te vallen.

 7. Lotte schreef:

  Dank voor alle info hier!

  Ik wil voor het eerst zelf de liposomale vitamine C maken maar door het lezen van de reacties ben ik een beetje door de war nu.

  Welk recept kan ik het beste opvolgen? En dan met of zonder ethanol? Ik kan overigens enkel 96% ethanol alcohol vinden. Of 98% ethanol die gedenatureerd met het onschadelijke Bitrex. Kan ik dit ook gebruiken?

  En kan ik lecithine poeder gebruiken, of moet het perse granulaat zijn? Ik heb helaas de poeder gekocht.

  Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

  • De recepten komen in grote lijnen wel met elkaar overeen. De 1 heeft iets meer van dit of iets meer van dat. Gewoon even mee experimenteren. Je kunt de hoeveelheden van recepten ook delen zodat je kleine(re) batches maakt als test. Alcohol hoeft niet perse, maar ook daarmee kun je gewoon experimenteren. Als je dat doet, dan gewoon de 96% drinkbare alcohol en geen gedenatureerde alcohol gebruiken (die is ongeschikt gemaakt voor menselijke consumptie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *