Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C

Click here for the English version

Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C

(Vrij vertaald René Voogt)

NIEUW! “Turbo geladen Vitamine C”
Een jaar geleden werd een boer in Nieuw-Zeeland getroffen door de Mexicaanse griep (en later, door leukemie). Toen de behandelende artsen dachten hem niet meer te kunnen helpen, en de beademingsapparatuur wilden afkoppelen, stond zijn familie erop dat zij hem intraveneus vitamine C zouden toedienen. Het ziekenhuis gaf de man maar een geringe dosis, en weigerden er vervolgens mee door te gaan — ondanks de overduidelijke verbeteringen. Zijn familie weigerde echter om het op te geven, en hun doorzettingsvermogen redde ten slotte het leven van deze man. Bekijk hier de video.

Na het zien van de video, probeerde ik om wat meer te weten te komen over het wondermiddel dat ze gevonden hadden, en ik ontdekte een nieuwe vorm van vitamine C: “Lypo-Spheric C”. Je kunt het hier bekijken en kopen. [Luister hier naar de aflevering van Gezond & Wel van 23 jauari 2011 waarin Désirée Röver spreekt met Thomas Levy, de Amerikaanse arts die een boek schreef over vitamine C. dr. Levy was ook de adviseur van de Nieuw-Zeelandse familie, en is de vormgever van Lypo-Spheric vitamin C].
Deze door vet (liposomen) ingekapselde vitamine C reist sneller en dieper het systeem in, en werkt daardoor krachtiger dan oraal ingenomen vitamine C, maar is zelfs aanzienlijk effectiever dan intraveneus toegediende vitamine C…

Maar wacht – er is meer …

Sinds het nucleaire ongeval in Fukushima, hebben we allemaal Vitamine C nodig… meer dan ooit. Dr Hulda Clark ontdekte dat voor het bestrijden van stralingschade in ons lichaam, we een grote hoeveelheid vitamine C nodig hebben.. Elke dag hebben onze witte bloedcellen ‘extra vitamine C reserves’ hard nodig om ons te beschermen en zich te kunnen bewapenen terwijl ze vechten voor ons leven.

Dankzij een recente doorbraak kunnen we deze ‘turbo vitamine C’ gelukkig op simpele wijze in onze eigen keuken bereiden!

Dat gaat als volgt:

Deze nieuwe video beschrijft precies hoe u “Liposomale vitamine C” zelf thuis in uw keuken kunt maken:

embedded by Embedded Video

Zelfgemaakte ‘Liposomale vitamine C’ kost slechts een paar centen per gram. De volledige naam is “Liposomale Ingekapselde Vitamine C”. En net zoals bij Lypo-Spheric C, is naar verluidt oraal ingenomen Liposomale Ingekapselde vitamine C gram voor gram 6 tot 8 keer krachtiger dan intraveneus (per infuus) toegediende vitamine C. Met een efficiëntie van 70% van het in de video beschreven proces dan betekent dit – dat één gram van deze in vet ingekapselde oplossing in het lichaam overeenkomt met 5 tot 7 gram pure vitamine C toegediend per infuus!

Bedenk eens: één ounce (twee eetlepels) oraal ingenomen Liposomale C is te vergelijken met 5 tot 7 gram natriumascorbaat (vitamine C) per intraveneuze toediening. En niet alleen dat, het is daarbij ook nog eens goedkoop, en het neemt minder dan 10 minuten in beslag om het te maken. In de koelkast bewaard, is het tenminste één maand houdbaar. Een goed uitgangspunt om mee te beginnen is met twee eetlepels per dag (deze totaal dosis in kleinere porties verspreid over de dag). Wanneer u aan een chronische aandoening lijdt, dan kunt u veilig hoger doseren.

Probeer het, en geef de boodschap door!

Liposomale / Lypo-Spheric C geeft ons allen een nieuw gezondheidsinstrument met een breed spectrum dat een bijdrage kan leveren voor alle zieke mensen in verschillende stadia. Vorige week sprak ik een dame die een jaar lang Lypo-Spheric C had gegeven aan haar 93-jaar oude moeder die aan dementie leed. Ze zei dat haar moeder na ongeveer één maand was hersteld, en dat het haar nu nog goed ging door gebruik van één gram per dag. Een andere vriend die ook gebruik heeft gemaakt van onze zelfgemaakte Liposomale C zag grote vooruitgang bij zijn chronische fragiele spataderen die zouden kunnen scheuren, waardoor een bloeding de dood tot gevolg zou kunnen hebben wanneer zoiets zou gebeuren tijdens het slapen. [Vitamine C is een bouwsteen voor collageen, en van collageen worden vaten en botten opgebouwd, vandaar!]. Wie kent in zijn omgeving mensen die profijt zouden kunnen hebben van een hoge dosis vitamine C, en dat tegen zeer lage kosten?

Ikzelf neem nu één of twee gram per dag, in hoofdzaak om de radioactieve neerslag in onze dagelijkse voeding tegen te gaan. [Klik hier voor de uitzending van ‘Gezond & Wel’ van zondag 13 mei 2012 waarin Désirée Röver sprak met nucleaire klokkenluider dr. Leuren Moret over de dagelijkse gevolge van Tsjernobyl en Fukushima].

Men kan liposomale vitamine C direct, of met water of sap innemen. Kijk gewoon wat het beste werkt voor jou.

Gelieve dit aub eens te proberen, en deel deze kennis met de mensen die je lief hebt. Reacties zijn welkom.

God zegenen u!

Arthur

Ps. Vergeet niet om uw resultaten met ons te delen!

Ps 2. Ik gebruik een Isonic Model P4820 ultrasone reiniger. Deze is krachtig en duurzaamheid en is betaalbaar. Je kunt hem bestellen op Amazon: klik hier (Amazon verstuurd deze helaas niet naar Europa, ik heb de link desondanks toch geplaatst vanwege de specificaties). Ik maak geen gebruik van de ingebouwde verwarming. Wanneer men dat wel doet, zal de lecithine aan het reservoir blijven kleven net boven het verwarmingselement.

Originele artikel:
http://blog.bestzapper.com/2012/02/how-to-make-liposomal-vitamin-c-homemade/

Info met betrekking tot Vitamine C

Ultrasoon reinigers

Lecithine

Update

Na aanleiding van alle reacties plaats ik nu dan toch maar even een update.

In het bovenstaande artikel (met het bijbehorende filmpje) wordt uitleg gegeven over hoe je nou liposomale vit c zou moeten maken. Zoals in dat filmpje te zien is, is het eindresultaat dan een melkachtige vloeistof. Dat klopt mijn insziens niet.

Op een gegeven moment ontdekte ik dat er slijmerig spul aan de rand/zijkant van het reservoir van de ultrasoon zat. Toen ik dat met de loep beter bekeek ging er een lampje branden: dat was dus de bedoeling (belletjes/balletjes in de snot ? ).

Even later vond ik dit filmpje:

embedded by Embedded Video

Zoals men dan halverwege het filmpje ziet, moet de vloeistof dik en slijmerig worden. Daarna heb ik een doos liposomale vit c gekocht (de originele) om te kunnen vergelijken of hetgeen wat ik dacht dus ook klopte. Dat bleek idd het geval te zijn: een slijmerige massa met belletjes erin. Toen ontdekte ik ook, dat in de gekochte liposomale vit c veel meer vit c verwerkt zit dan ik er op dat moment in verwerkte. Zodoende ben ik tot het onderstaande recept gekomen. Ik ben er dus mee gaan spelen om zoveel mogelijk vit c erin verwerkt te krijgen.

200 ml gedestilleerd/gedemineraliseerd water (kamertemp) gewoon van het Kruidvat.
25 gram vit C (ascorbinezuur)
60 gram Lecithine (ik gebruik deze lecithine)

Los vit c volledig op in het water – voeg de lecithine toe en laat zo`n 5 uur weken waarbij je het af en toe schud of roert. Het wordt dan al een enigszins dikkere massa. Gooi het in de blender en meng het een minuut of 2 goed, zorg ervoor dat er geen luchtbel ontstaat waardoor het roetmechanisme dus in de vrije lucht draait en dus niets mengt. Giet het over in de ultrasoon en bewerk het 2 maal 8 minuuten. Zet het koud (koelkast) en doe het uren later (of de volgende dag) vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon.

Uiteindelijk krijg je een dikke kikkerdril die homogeen is en blijft en zich ook niet meer afzet als je het langer laat staan/bewaard..

Update 04-01-17

Vandaag ontving ik (in het reactiedeel) een link mbt het zelf maken van liposomale vit C – incl recepten… Volgens deze website dienen we ook alcohol te gebruiken bij het vervaardigen van de liposomale vit C. – en er wordt (zoals ik het ff snel bekeken heb) bijna 2x zoveel vitamine C verwerkt in het mengsel als ik tot nu toe al deed!

Hier de uitleg
Hier de recepten

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.

191 reacties op Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C

 1. Hanna Baars schreef:

  Hallo Rene,

  Mag ik mijn recept en aanwijzingen voor het zelf maken van liposomale vitamine C doorgeven?
  Aanvullingen zijn welkom, maar zoals ik het in een document heb beschreven bevalt het mij heel goed. Het is een methode waarbij de verhoudingen gebaseerd zijn op het engelse artikel van de site en met gebruik van silicaatglas in de kuip met water van het ultrasoonapparaat.
  Aanvankelijk had ik het maken van liposomale C opgegeven door allerlei onduidelijkheden en moeilijkheden, maar door een toevallige omstandigheid heb ik het weer opgepakt en heb ik voor mezelf een zeer bevredigend product kunnen maken.
  Ik zou trouwens heel graag weten waar ik ascorbinezuurpoeder kan kopen dat van GMO vrije maïs is gemaakt of van een andere GMO vrije basis. Geen ascorbaat, maar ascorbinezuur!

  Handleiding.doc Hoop dat de link zo werkt?

  Vriendelijke groet,
  Hanna

  • Er komt geen link mee Hanna.

   Ik gebruik gewoon deze, ik heb Nova Vitae destijds nog speciaal gevraagd of deze ook GMO vrij was, hij zei toen van wel. Maar als ik nu naar het prijsverschil kijk met de volgende, dan ben ik toch bang van niet hahaha

   L-Ascorbic Acid Vitamine C, niet-GMO 1000 gram, Nutribiotic
   https://nova-vitae.nl/products/L%252dAscorbic-Acid-Vitamine-C%2C-niet%252dGMO-1000-gram%2C-Nutribiotic.html

   • Plaats alleen de link maar even in een reactie, dan monteer ik hem wel in je eerste reactie

    • Hanna Baars schreef:

     Sorry Rene, ik weet niet hoe ik een werkzame link kan maken.
     Zal ik dan maar het hele artikel kopiëren?

      • Hanna Baars schreef:

       Handleiding om zelf liposomale vitamine C te maken.

       A. Benodigdheden:

       gedestilleerd water of eventueel gedemineraliseerd water
       ascorbinezuur in poedervorm (b.v. van Nova Vitae)
       lecithinegranulaat van gentechvrije soja (b.v. van Bloem)

       een ultrasoonreiniger (b.v. Electris 2,5 l)
       een staafmixer of een blender (staafmixer is het handigst)
       een glazen pot of glazen kan
       een weegschaaltje

       B. Werkwijze:

       Zet de benodigde ingrediënten afgewogen/afgemeten klaar en schenk het afgemeten liefst lauwe water in de glazen pot of kan.
       Los het ascorbinezuur erin op en mix het grondig tot het water helder ziet.
       Al mixend de lecithine er voorzichtig bij doen en een paar minuten blijven mixen tot het mengsel volkomen glad is.
       Zet de kan twee uur lang in de koelkast om goed koud te worden.
       Mix het mengsel na de koelperiode nog een keer door en zet de kan in zijn geheel in de ultrasoonreiniger in het bijgeleverde mandje.
       Vul de reiniger tot aan het niveau van het mengsel met zo koud mogelijk kraanwater en stel het apparaat in op 8 minuten.
       Doe eventueel oordoppen in en zet het apparaat aan.
       Na de 8 minuten het mengsel goed doorroeren en het apparaat herstarten. Doe dit in zijn geheel 6x. Het water in de kuip mag niet warm worden, dus controleer het tussendoor.
       De liposomale vitamine C is klaar en moet in de koelkast afgedekt bewaard worden. Als de ‘lipo’ goed samenhangend is kan hij desnoods een maand bewaard worden.

       Uitleg bij de benodigdheden:

       Het ascorbinezuurpoeder maakt het mogelijk om een hoge concentratie vitamine C te verkrijgen. Dat bereik je niet met acerolapoeder. Bovendien is dat laatste veel duurder.
       Sojalecithine, mits gentechvrij is goedkoper, geschikter en smakelijker dan zonnebloemlecithine.
       Gedestilleerd water is het beste, omdat je niet wilt dat allerlei stoffen en mineralen uit het kraanwater ingekapseld worden door de lecithine.

       De kuip van de ultrasoonreiniger moet groot genoeg zijn om een flinke kan of pot in te zetten en diep genoeg om een voldoende hoeveelheid mengsel onder de waterspiegel te kunnen houden. Het is af te raden om de liposomale C direct in de kuip te maken, omdat een ultrasoonreiniger niet berekend is op een andere inhoud dan water. Vroeg of laat zal het apparaat dan doorbranden. Bovendien kunnen zware metalen mogelijk van de kuip naar het mengsel migreren. De Electris van 2,5 l voldoet goed en is veel goedkoper dan andere grotere apparaten. Hij is o.a. bij Conrad te koop.
       Bij gebruik van een blender moet er meer schoongemaakt worden dan met het mixen met de staafmixer in de kan.
       Bij het kiezen van een glazen kan is het het beste een van dun silicaatglas te nemen. Dan wordt het eindprodukt iets fijner van structuur dan in dik glas. Denk hierbij b.v. aan een theekan of een lab-bekerglas. Bij gebruik van een dikke jampot wordt de structuur iets grover, maar het kan dus wel. De bodem van de koffie/theekan mag voor een Electris met kuipinhoud van 2,5 l maximaal 13,5 cm breed zijn. Het is handig als de bodem breed is, want dan past er meer substantie in die onder de waterspiegel blijft. Eventueel kunnen er twee labglazen naast elkaar in het apparaat gezet worden om een grotere hoeveelheid tegelijk te kunnen maken. Labglazen van 9 cm doorsnede passen ruim naast elkaar in de genoemde Electris en passen ook in de deur van de koelkast. In een dergelijk labglas (= breed model van 600ml) past een hoeveelheid mengsel van ruim 300 ml die onder de waterspiegel van de kuip van de Electris blijft.

       Uitleg bij de werkwijze:

       Belangrijk is dat alles heel goed gemixt wordt. Het is vooral belangrijk om de lecithine al mixend toe te voegen, zodat de lecithine geen kans krijgt om zich geïsoleerd te formeren, los van het ascorbinezuur. Als alle lecithine toegevoegd is, dan nog ± 3 minuten door blijven mixen om een volkomen gladde massa te verkrijgen.
       De koeling is belangrijk om te voorkomen dat het mengsel tijdens de bewerking in de machine te ver opwarmt. Zes keer 8 minuten gaat het meestal nog goed. Indien nodig kan het water uit de kuip een keer ververst worden met goed koud water.
       Het roeren tussendoor is nodig om het gehele mengsel overal evenveel met de trilling in aanraking te doen zijn geweest. De trilling komt uit de bodem van de kuip en brengt de inkapseling te weeg van het ascorbinezuur door de lecithine.
       De totale procedure (6x 8 minuten) inkorten, levert een kwalitatief minder produkt. De kwaliteit is na afloop te controleren met een loep. Dan moeten er allemaal minuscule bolletjes te zien zijn. Om die bolletje gaat het. Hoe fijner die zijn, hoe makkelijker de liposomale C opgenomen wordt door het lichaam. Het mengsel moet ook samenhangend zijn en in water of sap niet direct vervloeien.
       De oordoppen zijn nuttig, omdat het geluid schadelijk kan zijn voor de oren. Laat dieren daarom liever niet in de directe nabijheid van het werkende apparaat vertoeven.

       HET RECEPT: de ideale verhouding van de ingrediënten in gewicht:

       water – ascorbinezuur – lecithine = 100 : 10 : 25

       Dus: 200 – 20 – 50 // 300 – 30 – 75 // 400 – 40 -100 // 500 – 50 -125 gram, enz. naar behoefte en volume-mogelijkheden van de kan en de ultrasoonreiniger.

       De verhouding van het ascorbinezuur en de lecithine is ook in lepels uit te drukken. Dan is het 1 lepel ascorbinezuur op 3 lepels lecithine, maar dat is uiteraard iets minder nauwkeurig.

       Tot slot:

       Het is uiteindelijk niet veel werk om het te maken. Tijdens de werking van het apparaat kunnen gewoon andere dingen gedaan worden. Na iedere 8 minuten moet er alleen even geroerd worden.

       De liposomale C is erg smakelijk. Vooral als je er een sinaasappeltje bij uitperst en daar één of twee lepels ‘lipo’ in doet. Dat smaakt heerlijk romig.
       Daarna niet direct gaan eten, maar daarmee liefst 30-45 minuten wachten om het meeste profijt van de inname te hebben.

   • Hanna Baars schreef:

    Ik geloof niet dat er nog GMO vrij geproduceerd ascorbinezuur bestaat op basis van maïs.
    Men zegt dat in het eindproduct geen GMO-bestanddelen zitten en het dus GMO-vrij is. De maïs die gebruikt is, is evenwel niet GMO-vrij.
    Ik heb één merk gevonden dat tapioca als basis heeft: Vital Cell Life. Het is meteen ook schreeuwend duur.

    Vriendelijke groet,
    Hanna

 2. Masaki Shimakawa schreef:

  Hallo,
  zojuist heb ik met microscoopbeelden erbij, mijn onderzoekresultaat naar de Facebook groep gepost.
  Mijn magische volume verhouding: w:a:n:l = 100:20:10:50
  (w=water, a=ascorbinezuur, n=natriumbicarbonaat, l=lecithine)
  Zie:
  https://www.facebook.com/notes/893162140696831/Maximaal%20uit%20minimale%20middelen%20halen/1496707180342321/

  Groetjes,
  Masaki

  • Interessant apparaat – alles instelbaar – zelfs de frequentie.
   Maar heeft wel een inhoudt van 4 liter (in de beschrijving staat altijd dat je de bak met vloeistof moet vullen tot het (max) streepje in de bak anders kunnen ze kapot gaan en vervalt de garantie. Als je grote hoeveelheden maakt is dat dus niet zo erg. Anders zul je de bak moeten vullen met water en er een schaal/pot in laten drijven waar je dan je lipo in maakt).

 3. Jb schreef:

  Ik stel voor deze link even te bekijken.
  Hier is namelijk ook daadwerkelijk onderzoek gedaan.

  http://www.qualityliposomalc.com/research/index.html

  • Dankjewel JB!!

   Dit is interessant…
   Daar ga ik binnenkort zeker mee aan de slag…

   • Masaki Shimakawa schreef:

    Ja, deze heb ik ook gelezen. Echter, heeft ethanol veel nadelige effecten op alle cellen die direct worden gevoed door de liposomen…
    Wat interessant is dat ze in deze blog ook vermeldt dat het niet plakkerig moet worden. Kijk naar de film van waarop de viscositeit te zien is.
    Hopelijk probeert iedereen mijn recept uit.
    Groetjes!

    • Masaki Shimakawa schreef:

     Oja en de oplosbaarheid van ascorbinezuur in het water is 333g/l (20 graden), dus alcohol is helemaal overbodig. De methode om vit c eerst oplossen en lecithine daarna toevoegen is gewenst omdat dit voorkomt het ontstaan van de ‘lege’ liposomen: de “oeps de bus gemist” vitamines…

     • Jb schreef:

      In een forum kwam ik dus een stuk tegdn. Het ging over de discussie van de marktleider van deze preparaten livon labs. Volgens hem heeft hij meerdere testst gedaan met zelfgemaakte brouwsels. Allemaal geen resultaat. Echter heeft hij natuurlijk weinig baat bij concurrentie.
      Feit blijft wel dat in de originele versie ook alcohol zit. En tevens heeft de maker van de website met het alcohol recept toegang tot een lab gehad en het ook daadwerkelijk getest.
      Houd er wel rekening mee dat je echt schone ethyl alcohol nodig hebt. En dat is duur.

     • Hanna schreef:

      Dank je Masaki, met bovenstaande opmerking begrijp ik beter waarom de lecithine niet apart in de week gezet moet worden.
      Ik dacht dat ik het maken van de liposomale C al aardig bestudeerd had, maar iedere keer komen er weer nieuwe gegevens boven tafel en is er weer verwarring over hoe wel en hoe niet.
      Melkachtig wordt het bij mij in ieder geval niet, want ik gebruik zonnebloemlecithine. Kleverig wordt het bij mij ook niet, maar wel samenhangend.
      Soja wil ik niet gebruiken, dat verdraag ik niet. Alcohol wil ik ook niet gebruiken en ik ben blij met de kiene opmerking dat het voor het oplossen van de C ook niet nodig zal moeten zijn.
      Uit een Asyratest met de door mij gemaakte lipo C bleek trouwens dat ik het helemaal niet verdroeg! En dat terwijl geconstateerd werd dat ik vitamine C heel hard nodig had. Bij het uittesten van verschillende vormen van vitamine C kwamen we uit op acerolapoeder als positief, maar ook ascorbinezuurtabletten met flavonoïden . De zonnebloemlecithine testte ook goed.
      Toen ben ik overgegaan op een nieuw recept voor de lipo C. Namelijk 200 ml – 45 gr – 45 gr (water-acerola-lecithine). Dat werd mooi dik. Beter schenkbaar werd 200-40-40, ook nog redelijk dik en samenhangend.
      De dosis pure C is evenwel een stuk lager dan bij ascorbinezuurpoeder. Eén gram poeder bevat slechts 170 mg vitamine C.
      Ik was er heel tevreden over. Woensdag ga ik het weer laten testen en ik ben benieuwd.
      Wat misschien in de discussie nog een aandachtspuntje is, is dat er ook informatie te vinden is dat het niet zo’n goed idee is om de bereiding rechtstreeks in de RVS kuip te maken. Het RVS heeft niet de kwaliteit die voor voedsel bedoeld is en er zouden zware metalen in het mengsel kunnen komen. Sommige mensen stoppen het mengsel in een plastic zak, maar dan heb je weer het probleem van de stoffen uit het plastic en juist vetten nemen gemakkelijk plastic moleculen op. Dus lijkt het verstandig om het mengsel in een glazen pot in de cleaner te zetten. Uiteraard met koud water in de kuip.
      En aangezien de kleine cleaner al doorgebrand was (misschien ook niet berekend op een dikke massa i.p.v. water), heb ik een grotere aangeschaft. Nu heb ik gewoon koud water in de kuip en zal er volgens mij minder snel oververhitting optreden.

      En nu is het wachten op de resultaten….. Het is wel jammer dat er zo veel verschillende meningen zijn en helemaal geen testresultaten. Er was wel een verslag van Dr.Tracie O’Keefe op YouTube die een labtest had laten doen, waaruit bleek dat de vitamine C waarden in het bloed extreem hoog waren na vijf dagen 6 gr. C in liposomale vorm.

      Hartelijk dank, zowel René als Masaki, voor jullie informatie. Hopelijk komen we er ooit uit wat de beste methode is.

      • De lecithine hoeft je niet apart te weken nee – dat deed ik sowieso al niet – gewoon de vit C volledig oplossen in het water dat je gebruikt en daarna pas de lecithine erbij.

       De alcohol heb je ook niet nodig voor met het oplossen van de vit C, vit C lost gewoon op in water. Die alcohol schijnt gebruikt te worden voor méér en betere liposomen (volgens de link van JB en het patent wat via die link te vinden is).

       Niet rechtstreeks in de RVS kuip bereiden.
       Daar heb je idd een punt. ik zag dat ook al via de link van JB. Ik zou het dan (zoals via de link van JB te zien is) je bakje niet rechtstreeks op de bodem zetten maar laten zweven.

       “As a general caution, be sure your beaker isn’t touching the sides or bottom of the ultrasonic bath and that the water in the ultrasonic bath is to the level recommended by the manufacturer”

       • Hanna schreef:

        Het mandje in de kuip zorgt ervoor dat de glazen pot niet rechtstreeks met de kuip in aanraking is. Het mandje heeft een soort kleine pootjes. Zonder mandje is het geluid niet te verdragen! Dus dat wees zich vanzelf.

      • Hanna schreef:

       Nog een toevoeging aan mijn verhaal. Ik heb namelijk ook geprobeerd om met magnesium ascorbaat een lipomengsel te maken. Dat deed ik één keer en nooit weer. Ik heb het in de toiletpot gekiept. Het smaakte verschrikkelijk.
       Later begreep ik dat als je magnesium ascorbaat oplost, dat je het dan meteen moet consumeren. Je kan het dus blijkbaar niet verwerken tot een liposomale vorm. Het wordt ook rose i.p.v. wit als je het even laat staan en de zure smaak verandert in iets heel wrangs.

      • Masaki Shimakawa schreef:

       Hanna, dat hoop ik ook. Ik kon helaas geen pure lecithine tegemoetkomen behalve die van soja. 97% was max met zonnebloem en drie keer zo duur…
       Ook Acerola heeft veel contaminatie lijkt mij. Zolang ze allemaal in de liposoomballetjes passen of dat ze niet reageren of binden met lecithine kun je wel liposomen maken lijkt mij.
       Wel goed idee om een glazen bakje te gebruiken om het contact met RVS te voorkomen.
       Van al die ascorbaatzouten kun je wel liposomen maken: de ionen hebben ordegrootte van nanometers terwijl de liposomen een tiende tot tientallen micrometers zijn. Van deze zouten prefereer ik het natriumvariant. Natriumbicarbonaat is zeer makkelijk verkrijgbaar, het productieproces is simpel (verhouding soda:vitC is 1:2) en het smaakt niet slecht (zeer flauw). Het schijnt ook het effectiefst tegen kankercellen.
       Mijn alternatieve recept is dus wanneer je 20ml ascorbinezuur oplost in 200ml water, voeg je daarna 10ml natriumbicarbonaat (baking soda) toe, en wacht totdat het niet meer bruist voordat je lecithine toevoegt.
       Maar goed, ben benieuwd naar je resultaat woensdag.
       Groetjes!

       • Hanna schreef:

        Oh, sorry Masaki, ik heb niet eerder meer naar deze site gekeken.
        De test was licht negatief en dat lag aan de lecithine. Het bleek al eerder dat ik de lecithine al snel niet meer verdraag.
        Het resultaat is, dat ik het bijltje erbij neer heb gegooid.
        Ik heb nog wel een keer geprobeerd om met een nieuwe methode te werken. Namelijk om te beginnen met een half uur mixen van het mengsel (met afkoelingspauze), het 2 uur te laten afkoelen in de koelkast, het goed door te roeren (eventueel opnieuw te mixen) en dan op zijn minst een half uur in de machine te doen (in glas gedaan) Een heel uur zou nog beter zijn volgens een YouTube filmpje. Het smaakte goed, maar er zat te veel schuim op (van al dat mixen) en er vormde zich later in de koelkast een lichte laag op de bodem van het glas. Dus concludeerde ik dat de ingrediënten zich weer scheidden. Ik heb niet begrepen hoe dat kon, maar interpreteerde dat het mengsel mislukt was. Ik zag ook geen bolletjes. Maar misschien waren ze wel zo klein (en dus juist goed) dat ze niet meer te zien waren.
        Ik had evenwel een beetje genoeg van de experimenten en al het gedoe zonder duidelijk te weten wat nu eigenlijk goed voor me was en heb besloten om nu dagelijks alleen de acerolapoeder te gebruiken waar ik goed tegen kan.
        Misschien probeer ik jouw aanwijzingen nog eens. Maar nu voorlopig even niet meer. Alles wat ik veel gebruik lijkt zich namelijk tegen me te keren. Ik had gehoopt meer energie te krijgen van de liposomale C, maar het omgekeerde lijkt het geval.
        Groet en hartelijk dank voor je reactie!
        Hanna

       • Hanna schreef:

        Masaki, ik vergat nog te zeggen, dat ik dat met het natriumbicarbonaat ook al eens geprobeerd had. Met het acerolapoeder begon het evenwel niet te bruisen en de smaak van de lipo was naderhand veel minder aangenaam dan ik gewend was.
        Omdat de zonnebloemlecithine nu op is [wat ook een reden was om er nu mee te stoppen] ga ik misschien toch ook nog experimenteren met 100% sojalecithine [en ascorbinezuur]. Welke raad je aan om te kopen? Granules?
        Groet, René ook hartelijk gegroet,
        Hanna

   • Masaki Shimakawa schreef:

    Eigenlijk had ik de link die JB noemt eerder gelezen. De link http://vitamin-c.wellwise.org/ die ik daarna vond was een bevestiging voor mij wat betreft de plakkerige structuur.

   • Masaki Shimakawa schreef:

    Te streven is volgens mij het aantal liposomen en niet de concentratie ascorbinezuur erbinnen. Een cel kan een bepaalde dosis vit c aan. Het gaat om het bereiken van zoveel mogelijk aantal cellen en zolang mogelijk uithouden in de bloedbaan / plasma.

    • Ik vind de alcohol die ze in dat proces gebruiken eigenlijk niks. Maar als je het patent erop na leest lijkt het wel degelijk een functie te hebben.

     De viscositeit van dat mengsel (zo dun) vind ik ook niks. Ik had dat filmpje ook nog niet bekeken.

     In je reacties hierboven zeg je mijn inziens maar 1 wijze regel: “Te streven is volgens mij het aantal liposomen”… Precies.. En daar kom je maar op 1 manier achter: je hebt nu 3 recepten, die van jou, die van mij, en die van de link met de alcohol. Iemand zou eens de moeite moeten nemen om ze eens alle 3 te maken om vervolgens het resultaat onder een microscoop te bekijken voordat ook maar iemand kan zeggen wat nu wel of niet de beste manier is.

     • Masaki Shimakawa schreef:

      Aha, maar het patent ging over het productieproces van liposomen zonder ultrasoon door de temperatuurbehandeling. Medisch zijn er allerlei manieren reeds uitgevonden: centrifuge (druk) chemisch etcetera… Liposomen kennen verschillende groottes en toepassingen. Overeenstemmende eigenschappen is dat ze perfect rond zijn. Als er weinig wit is dan is er weinig liposomen. Ik ben ervan overtuigd dat het resultaat zoals in de link van Jb, evenveel liposomen of zelfs meer is. Echter, er zijn nadelen: temperatuurbehandeling (vit c gaat kapot) en alcohol. Het nadeel van jouw methode is dat de lipsomen kapotgaan (lecithine plakt aan elkaar door te lange ultrasoonbehandeling, waardoor te heet) maar de verhouding is oké. Logische verbetering is de mix van Jb zijn link en jouw verhouding van mengsel. Komt uit op mijn stappen. Groetjes.

      • “Logische verbetering is de mix van Jb zijn link en jouw verhouding van mengsel. Komt uit op mijn stappen.”

       Wat jij wil..
       Groetjes

       • Masaki Shimakawa schreef:

        Wat ik wil? Ik wil Waarheid = Correctheid. Melkachtig of wit = Correct. Snotterige of kikkerdril = Incorrect.

       • Dat is jouw mening Masaki.
        En of je daarin gelijk hebt, daar kom je maar op 1 manier achter, door ze alle 3 te maken en te bekijken onder de microscoop zoals ik eerder al zei.
        En hiermee sluit ik deze discussie.

       • Masaki Shimakawa schreef:

        O, sorry, het is een beetje weleens nieteens spelletje geworden. Dat was niet mijn bedoeling.
        Ik geloof best wel dat er veel liposomen zijn ingebed in Altrient C van LivOn Labs.
        Toch vind ik bezwaarlijk dat de colloïden verspreiden in het water (deze moeten uiteindelijk in je plasma verspreiden) en dat ze ethanol gebruiken.
        Waar ik bezwaar tegen heb is het richten naar de viscositeit om te proberen te evenaren wat betreft het product Altrient C. Als je ultrasoon met water zou gebruiken, dat je geen blubber moet maken. Wat we moeten doen is de variant van jou en die van mij microscopisch te vergelijken. Die originele moeten we buiten de beschouwing laten.

     • Masaki Shimakawa schreef:

      Oja, heb je weleens afgevraagd waarom melk wit is? Melk is emulsie van vetdruppels in water https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Melk_(drank)
      De colloïden die in melk zitten zijn veel kleiner dan micrometers. Toch zie je met je blote ogen. Ze zijn rond, hoe klein ze ook zijn.

     • lipo schreef:

      je kunt dat recept ook zonder alcohol maken.

      • Dat weet ik Lipo, maar dan ben je grotendeels ook weer terug bij de wijze zoals ik het al deed.
       De vraag is echter: moet het een vloeibare melkachtige of een dikke slijmerige substantie zijn?
       Het origineel is in elk geval dik en slijmerig, nog dikker zelfs, dan de slijmzooi die ik maak.
       Het origineel is overigens ook niet op te lossen in water/sap, je kunt het kapot slaan door te roeren, maar het blijven slijmerige klodders.

       • lipo schreef:

        De gedachte achter het recept zoals jb het bracht is dat een dikke brij met belletjes erin niet bevorderlijk is overdracht van de geluidsgolven.
        Er worden dan minder makkelijk liposomen gevormd.

        Klinkt mij als theorie logisch en aannemelijk, maar bewijs krijg je inderdaad alleen als je een aantal proeven kunt doen en het resultaat onder een microscoop bekijken (zoals je ergens anders al schreef).

        In de Engelstalige facebookgroep over liposomale vitamine C zijn er een hele hoop die het recept van jb gebruiken en er zijn daar zat verhalen van mensen die hun kanker overwonnen, of andere aandoeningen.

        Ik heb mijn kinderen genezen van kinkhoest met dat recept.
        Na een dag waren hun symptomen al met zo’n 90% afgenomen.
        Voor mij staat het dus vast dat dat recept werkt. 🙂

       • onno schreef:

        het orgineel gebruikt geen lechitine de diy recepten wel ..dus daarom andere structuur

      • @Lipo,

       Ik zie nu pas dat er twee reacties van jou op de 1 of andere manier in de spambox terecht zijn gekomen waarin je nagenoeg hetzelfde schrijft als in je reactie hierboven (ik verwijder die twee in de spambox nu dus want het staat er al). Sorry, dat was geen opzet.

     • onno schreef:

      @ Masaki Shimakawa: wat is nou je recept..? ik zie dat 20-60-200 is toch dezelfde verhouding als wat hier op de site gezegd wordt ? ik gebruik zonnebloem poeder datlost gewoon op als je blendt .. dus hoeft vlgs mij niet eerst uren in de koelkast . eerst gebruikte ik 360 ml waardoor het een vloeibaar geheel wordt hier wordt 200ml waardoor het een dikkere massa wordt ..bij de 360ml zag ik bubbels ttijdens ultrasoon proces ..bij de 200ml niet?..ik los vit c op(20 gram) in 200ml gedestilleerd water daarna 60 gram zonnebloemlechitine poeder erbij ..meteen blenden voor dikke 2 min op high speed .. de emulsie wordt warm 35 graden ..giet over in UC enbehandel het voor 6 min mengsel wordt 40 graden ..ik zet alle in koelkast voor 30 min en daarna UC ik weer 2 keer 6 min waarbij k probeer niet boven 34 grade tekomen ..eventueel tussendoor in koelkast zetten..eind resultaat is dikke slijmerige massa.. ( wat ik niet gkreeg met 360 ml , wat logisch is hoe meer vloeistof hoe minder dik het wordt) waarom gebruiken jullie die verhouding itt 15-45-360ml/? en is jouw mengsel 20-60-200 wel dun ? wat ik me niet kan voorstellen

      • Onno, je schrijft:

       “ik los vit c op(20 gram) in 200ml gedestilleerd water daarna 60 gram zonnebloemlechitine poeder erbij”

       Is dat een foutje (dan verander ik het even) of gebruik je echt die 200 ml?

       • onno schreef:

        ja dat is toch het recept? alles oplossen in 200ml

       • Ja klopt, dat is zoals ik het doe.
        Maar omdat je schreef:
        “bij de 360ml zag ik bubbels ttijdens ultrasoon proces ..bij de 200ml niet”
        Dacht ik ff dat jij nu dus die 360ml gebruikte

       • onno schreef:

        de 360 ml is recept van de liposomae vit c facebook groep https://www.facebook.com/groups/893162140696831/ en daar is het idd dun en chocolademelk achtig .. hier is het meer cappucino room. andere is gewoon waterig en daar zag je het borrelen tijdens UC ..en bij de 200 ml recept niet daar blijft het goedje dik en romig maar ze je niet borrelen. ik vroeg me dus af hoe MASAKI dit dan wel kreeg. ik gebruik de zonnebloem lechitine die ik hier koop http://www.voedselpuurenzuiver.nl/lecithine/p-1a/ is poedervorm dus hoeft niet te weken

       • Masaki Shimakawa schreef:

        Ja, 200ml water. Alleen 20ml ascorbinezuur is 15g en 60ml lecithine is 65g (grofweg).
        Wat betreft bruinig: ik denk dat je lecithine te onzuiver is als het bij je webwinkel zegt 95-97%…
        De mijne (zoals die van René) zegt 100% lecithine.
        Wat betreft viscositeit: bij mij was het resultaat dik, maar minder papperig dan voor de ultrasoonbehandeling. Het verschil is dat de bubbels verdwijnen en de kleur verandert. Het begint van oranjevla naar dikke Yakult.
        Het wordt wat geliger.
        Als je dit twee keer achter elkaar doet zonder af te koelen, dan begint snotterig te worden. Vooral vanuit de bodem, wat logisch is: UC cleaner wordt op gegeven moment warmer.

      • Masaki Shimakawa schreef:

       @Onno
       Mijn verhouding was:
       200ml water
       60ml sojalecithine granules
       20ml ascorbinezuur poeder
       Het belangrijkste van mijn recept waren twee aspecten:
       1. dat 20ml vitamine C volledig oplost in het 200ml water voordat je het proces begint. Dit is het vloeistof dat je incapsuleert in de lecithine balletjes.
       2. dat lecithine die je daarna toevoegt daadwerkelijk microballetjes vormt. Het bewijs ervan is dat de kleur in wit verandert ofwel, het ondoorzichtig wordt. De luchtbellen tijdens mixen of onvolledig opgeloste zonnebloemlecithinepoeder kan ook voor de ondoorzichtigheid zorgen. Om zeker te weten heb ik als richtlijnen ongeveer de verhouding gebruikt van die van René.
       Wat verhouding betreft: prima als er minder vitamine C is gebruikt. Alleen kan het effect van “High-dose” minder zijn dat bij ieder cel werkt.
       Ook prima als er minder lecithine erin zit, zolang het doorzichtige vloeistof in wit verandert zonder luchtbellen en dat dit behouden blijft voor langer dan een week.
       De verhouding in het artikel van Arthur is prima en ook de YouTube film die daar gelinkt is.

       Ik ben wel benieuwd met de lecithine in poedervorm die je gebruikt. Ik ga binnenkort een microscoopfoto’s maken, wanneer ik eraan toe kom.

    • onno schreef:

     recept vn de liposomale faceboek groep is :

     Een recept voor ph neutrale lipC (vooral voor kinderen/baby’s)
     met baking soda:

     – 1 eetlepel (15ml) ascorbinezuur
     – 1,5 theelepel (7,5ml) baking soda (zuiveringszout/natriumbicarbonaat)
     – 3 eetlepel (45ml) lecithine zonnebloem of soja poeder of granules ( maakt niet uit )
     – 360 ml gedestilleerd water

     Los de ascorbinezuur op in het water. Doe dan de baking soda erbij en wacht tot het bruisen is afgelopen. Roer het dan goed door totdat alles goed is opgelost (staafmixer of blender kan ook).
     Nu de lecithine erbij en dan 2 minuten blenden zodat alles mooi wordt opgelost.. koelen
     Daarna in de Ultrasonic cleaner 20 min totdat het een liposome oplossing ( melkachtig ) is geworden niet boven de 34 graden na de 1e cyclus en voila…. de oplossing is
     recept kan ook zonder bakingsoda ( dan laat je deze weg) gaat om verhouding vit c – lecithine 1:3

     het genoemde recept hier 20-60 200ml maakt het goedje liposomale vit c papperiger

     • Masaki Shimakawa schreef:

      Met baking soda (natriumbicarbonaat) krijg je natriumascorbaat. Deze is schijnbaar effectiever dan ascorbinezuur, dus hiervan de liposomen te maken lijkt me een goed idee.
      De bruine kleur zal komen door de lecithine die je gebruikt. Ik verdenk dat er andere bestanddelen dan de essentiële samenstelling van de lecithine zelf in zit.
      Verder, heb je daar nogal wat schuim. Het kan zijn dat je na een week weer gaat scheiden. Wat gebeurt er als je deze aanlegt met water?
      De verhouding van René (met de aangeven sojalecithine granules) zal tijdens ultrasoon de schuimen of luchtbellen helemaal verdwijnen als je mijn methode gebruikt.
      Als je deze aanlegt in het water, krijg je egale witte (heel klein beetje gelig) vloeistof.

 4. Masaki Shimakawa schreef:

  Hoi René,
  Sinds gisteren ben ik terug van de vakantie, en ik heb mijn theorie meteen uitgeprobeerd. De verhouding 60g/20g/200ml is vertaald naar ongeveer 65ml/15ml/200ml. Deze is aangepast naar 60ml/20ml/200ml voor het gemak.

  Nu is mijn uitdaging gericht naar het creëren van de microscopische balletjes: dit zijn de lipsomen. Snotterige gebonden of soepele vloeistof, wat dan ook, is slechts de drager van de balletjes. Als je het voor elkaar krijgt, heb je uiteindelijk stabiele egale mengsel zonder luchtbellen. Na enkele dagen moet het even egaal blijven.

  Dus dit zijn de stappen:
  1. Los 20ml ascorbinezuur volledig op in het 200ml water (op kamertemperatuur).
  2. Voeg hierbij 60ml lecithine toe. Voorzichtig roeren. Doe deze in de koelkast.
  3. Gedurende 3-5 uur, haal af en toe het mengsel uit de koelkast en roer voorzichtig.
  4. Lecithine is nu doorzichtig. De korrels zijn nog steeds grof en gescheiden. Je steekt hier een staafmixer in, gebruik lage stand. Haal deze eruit en roer af en toe. Herhaal dit totdat je geen korrels meer ziet. Stop terug in de koelkast.
  5. Haal weer af en toe uit de koelkast en roer voorzichtig. De luchtbellen drijven weg, het heeft zo’n structuur als oranjevla.
  6. Wanneer luchtbellen grotendeels weg zijn, behandel ultrasoon 8 minuten. Laat deze niet warmer worden dan het kamertemperatuur. Als de lipsomen te warm wordt, breken deze af en gaan met elkaar binden. Hierdoor ontstaat zogenaamde kikkerdril. In tegenstelling, bij de juiste behandeling wordt het vloeistof steeds minder plakkerig. Het verandert de kleur van oranje naar gelig. Het gaat meer op sinaasappelsap (of nog meer op Yakult) lijken.
  7. Stop hem terug in de koelkast. De dag later behandel ultrasoon nogmaals 8 minuten. Je krijgt dan wat dikkere Yakult zonder luchtbellen.

  Klaar! Probeer een eetlepel en je merkt het verschil binnen 30 minuten. Doe een eetlepel hiervan in glaasje water: je krijgt dan een wit drankje. Best lekker ook.

  Hopelijk is het nuttig voor je!

  Groetjes,
  Masaki

 5. Masaki Shimakawa schreef:

  Na het rondkijken op het internet blijkt dat juist de melkachtige substantie correct te zijn, niet de blubber zoals jij beschrijft. Zie http://vitamin-c.wellwise.org omdat de lipsome perfect rond is, kaatst het het licht alle kanten waardoor de kleur perfect wit is. Het zijn dus geen luchtbelletjes. Als ik terug ben van de vakantie ga ik zonder de mixer proberen, maar ingeweekte ingrediënten. Mijn gok is dat het tijdens ultrasoon behandeling steeds witter moet gaan worden. De verhouding moet ik nog experimenteren. Groetjes

  • Je zou het originele eens moeten kopen en dat eens goed bekijken.
   Maar jij mag natuurlijk geloven wat jij wil.

   • Masaki Shimakawa schreef:

    De originele wat je kan kopen zijn meestal in poedervorm, capsules of oplossingen zoals in appelsap. Kunt u het product benoemen wat u als origineel beschouwt? Hoe betrouwbaar is dat product? We zullen in januari van alles en nog wat proberen. Wat we op dit moment heb is de kikkerdril blubber en het geeft me een goed gevoel. Ik kan het vergelijken met een melkachtige variant die we nog gaan testen. Wel een nuttige website, veel geleerd, bedankt!

    • http://www.livonlabs.nl/altrient-c.html

     En ik weet niet, maar volgens mij spreek je jezelf nu toch ook een beetje tegen. Eerder zei je:

     “Na het rondkijken op het internet blijkt dat juist de melkachtige substantie correct te zijn, niet de blubber zoals jij beschrijft”

     En nu zeg je:
     “Wat we op dit moment heb is de kikkerdril blubber en het geeft me een goed gevoel”

     Ik zeg al die tijd al dat het een kikkerdril achttige slijmerige massa moet zijn.

     • Masaki Shimakawa schreef:

      Op dit moment ben ik op vakantie in Engeland. Voordat ik op vakantie ging, heb ik op basis van je meester recente recept, een voorraadje gemaakt en meegenomen. Deze is de variant met 200ml, 20g en 60g verhouding. We kregen inderdaad de snotterige, wat doorzichtige blubber. In de boot naar de VK, hadden we op de boot, nogal wat tijd. Toen wilde ik verder meer weten over de lipsomale vitamine C. Wat mij logisch klonk was inderdaad, dat de lipsomen die perfect rond zijn, het licht in alle kanten weerkaatsen. Logisch gesproken is dat de kleur wit. Als deze doorzichtig is een gebonden (zoals kikkerdril), dan is dat niet perfect rond, en waarschijnlijk zeer goed gebonden lecithine met de helemaal in het water opgeloste vitamine C. Ik heb nog geen andere ervaring, dus het voelde me goed, maar het kan simpelweg komen doordat ik überhaupt de vitamine C binnenkrijg, in welk vorm dan ook. Al met al, ga ik thuis nog grondig testen. Ik zal je vertellen wat mijn uiteindelijke conclusie is. Groetjes

      • Masaki Shimakawa schreef:

       Sorry dat mijn woordkeuze en zinsconstructie een beetje vreemd is geworden… Ik gebruik mijn telefoon met een eigenwijze zelfcorrectie maar ook halverwege de zin bedacht ik vaak om wat anders te gaan zeggen… Ik elk geval, de reden dat ik de blubber geen juiste constructie vind is dat de blubber ontstaat door een soort ketting van niet volledig afgesloten delen van stof dat niet volledig oplost in het water. In dit geval zal het lecithine zijn. Groetjes.

     • Carin schreef:

      Zou het zo kunnen zijn dat de Ultrasoonreiniger toch een bepaald vermogen moet hebben?
      Ik kan dat bij het door jou genoemde apparaat niet terugvinden. Maar heb zelf een apparaat wat 30W had gebruikt dat bij het 2e gebruik erg begon te stinken(zoals wanneer je de handrem van je auto vergeten hebt los te maken) en bij het 5e gebruik een lichtflits onderuit gaf en ter ziele bleek. Ik ga nu een iets zwaardere proberen 50W. Ik vraag me trouwens af hoe een iets hogere frequentie b.v. 47000Hz uit zou werken.
      Kan nergens terugvinden waarom het 42000Hz zou moeten zijn. Overigens lukte het prima om een slijmerige massa te krijgen met jouw recept, waarvoor dank. Wil het een kankerpatient aanbevelen omdat “kant en klaar” nogal in de papieren loopt. Gebruik momenteel zelf bij zware long-en keelontsteking 22 gram per dag
      zonder diarree en vooral slaap er heerlijk op!
      Hartelijk dank en groeten,
      Carin

      • Dat je apparaat doorgebrand is, heeft (in mijn ogen) niets te maken met wat je wilt maken (de liposomale vit c). Datzelfde apparaat zou waarschijnlijk ook doorgebrand zijn wanneer je er (langere tijd achtereen) bv een horloge in schoon had willen maken. Die apparaten worden warm als je ze langere tijd achtereen gebruikt, met als gevolg dat ze (kunnen) doorbranden. Er zijn wel (duurdere) apparaten in de handel die weer thermisch beveiligd zijn.

       Ikzelf heb twee apparaten, een dure van roestvrijstaal: http://www.ultrasoonreiniger.com/generalsonic-gs2-pakket.htm

       en een goedkope: https://www.killerinktattoo.nl/ultra-7000-ultrasonische-reinigingsmachine-voor-tatoeeren?utm_source=google_shopping&gclid=CLK78dKBmtECFYwQ0wod1h0M1w

       Het klinkt heel stom, maar toch gebruik ik liever die goedkopere, ondanks dat ook die bij mij al 2 keer doorgebrand is waardoor ik weer een nieuwe kon kopen hahaha… Die goedkope is 50 watt, dus ook die (kunnen) doorbranden. Degene die ik nu gebruik houdt het al een behoorlijke tijd vol. Ik heb mezelf dan ook aangewend om het apparaat niet langer als 2 keer 8 minuten te gebruiken. Dan wordt ie wel warm, maar tot nu toe brandde hij niet meer door. Als de lipo in die 2 keer 8 minuten nog niet helemaal klaar is, dan haal ik het eruit, bewaar het in de koelkast, en ga een paar uurtjes later er weer mee verder.

       Waarom gebruik ik dan niet dat dure apparaat (die is overigens 250 watt)?
       Als ik dat apparaat gebruik, dan word het mengsel waar je lipo van wilt maken warm. De trillende bodem geeft warmte af, en dat wil ik niet. Des te warmer je lipo tijdens de bereiding wordt, des te slechter je kunt herkennen wanneer het slijmerig is/een kikkerdril wordt. Dat herken je veel beter als het niet zo warm wordt/is. Vandaar dat ik hierboven in het artikel bij mijn receptje ook schrijf: “bewerk het 2 maal 8 minuuten. Zet het koud (koelkast) en doe het uren later (of de volgende dag) vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon”.. Dat vind ik het gemakkelijkst.

       De frequentie van 42000Hz is gewoon een richtlijn. Dat komt niet zo heel precies. Wanneer je iets hoger of lager zou gaan zitten, dan krijg je iets grotere of iets kleinere liposomen. Ik dacht overigens dat als je met de frequentie omhoog gaat dat ze groter worden, en als je omlaag gaat dat ze kleiner worden.

       • Carin schreef:

        Rene dank je voor je antwoord.
        Heb jij ook de ervaring dat de “echte” zonnebloemlecithine dus die van zonnebloemzaad, die voorzover ik nu gevonden heb(VPZ) hetgeen een poeder is, iets meer grammen nodig heeft als de lecithinegranulaat van soja van het merk zonnebloem? In de verhoudingen die jij in je recept geeft had ik met het granulaat al vrijsnel in te 2e cyclus van 8 minuten dat het slijmerig draden begon te trekken. Bij het poeder heb ik in dezelfde verhoudingen bij de 6e ulltrasoon nog steeds niet echt die slijmerige bende. Bij een eerdere produktie heb ik idd meer lecithine toegevoegd en het hele mengsel nog maal gemixt en geultrasoond, waarna het idd bij de 3e x, dus na 2x, dan koelkastrust dan nog 1x ultrasound een slijmerige massa werd, overigens na afkoeling. Dit bleef ook stabiel, 2 dagen toen was het weer op. moet overigens zeggen dat ik niet verwacht had dat 50W tot een temperatuurstijging tot 59C zou leiden na 2×8 min.
        Groeten,
        carin

       • Nee ik heb geen ervaring met lecithine poeder.
        Ik gebruik alleen de granulaat: https://images.vitaminstore.nl/product_pictures_big/1498.jpg

        Wat bedoel je hiermee? “moet overigens zeggen dat ik niet verwacht had dat 50W tot een temperatuurstijging tot 59C zou leiden na 2×8 min”

 6. Karin schreef:

  Hallo René,

  Ik krijg in het ultrasoon apparaat heel veel schuim. Ook als ik het erna in een glazen pot doe komt er een scuimkraag bovenop, net zoals bier. Hoort dit zo? Zo niet, wat doe ik verkeerd?

  Groeten,
  Karin

  • Bekijk het tweede filmpje hierboven in het artikel even.
   Je krijgt idd wel wat schuim, maar dat verdwijnt na verloop van tijd.
   Is dat niet het geval, misschien langer in de ultrasoon, of anders is je verhouding denk ik niet goed.

 7. GLC schreef:

  Beste,

  Ik lees op het etiket van AH gedemineraliseerd water dat het niet voor consumptie geschikt is. Is dat die van de Kruidvat wel?
  Kan ik anders gefilterd water gebruiken?

  Dank!

 8. maj schreef:

  hallo réné,

  twee recepten voor liposomale vit. c heb ik uitgeprobeerd. van allebei was het resultaat
  niet slijmerig of snotterig, ik heb begrepen dat dat toch de bedoeling is.
  ik gebruik zonnebloemlecithine en ascorbine acid. bij het ene recept goed gefilterd water
  en bij het andere gedestilleerd water.

 9. Hanna Baars schreef:

  Ik heb een ultrasoonreiniger aangeschaft van 43.000 hz . Is dat verkeerd? Ik las dat het 42.000 hz moet zijn. Of maakt dat kleine verschil niet uit?
  Ik heb hem nog niet gebruikt; hij kan dus nog omgeruild worden.

  Groet,
  Hanna

  • Nee hoor is niet verkeerd.
   42.000 Hz is een richtlijn.
   Met een hogere of lagere frequentie creëer je grotere of kleinere balletjes (liposomen).
   Des te kleiner, des te beter.

   Ik weet alleen niet meer of je nou met een hogere of een lagere frequentie (nog) kleinere balletjes kon creëren.

   • Hanna Baars schreef:

    Dank, ik ben meteen begonnen volgens jouw recept met 5 uur inweken, enz.
    Het werd heel mooi dik tijdens het weken in een pot en regelmatig goed schudden. Na het mixen (met de staafmixer) werd het glad en homogeen.
    Maar in de ultrasoon met regelmatig roeren was er geen verdere verandering zichtbaar. Ik heb het 4x 8 minuten gedaan (met een onderbreking in de koelkast) en het leek gewoon hetzelfde te blijven. Het is een soort dikke, gladde, wat slijmerige pap geworden/gebleven. Het smaakt niet verkeerd.
    Nu is mijn vraag: wat is het nut van dat ultrasoon apparaat in het proces? Ik heb de neiging om daar de brui aan te geven.

    Groet,
    Hanna

    • “Het is een soort dikke, gladde, wat slijmerige pap”
     En die pap kun je waarschijnlijk ook gewoon in een ander bakje over schudden zoals vla?

     Het moet ook een slijmerige/snotachtige pap zijn. Maar als je dat over probeert te schudden in een ander bakje, dan valt alles in 1 keer zeg maar.. Je kunt het bijna niet schudden (zoals water of vla), omdat het zo slijmerig is dat alles aan elkaar kleeft. Het gaat dan in keer zo van: bloep… Moeilijk uit te leggen.

     Het doel van de ultrasoon is: door het trillen van de ultrasoon worden die minuscuul kleine balletjes (liposomen) gevormd. Dat gebeurd dus niet als het alleen met een blender of staafmixer bewerkt. Als je het met de blender of staafmixer bewerkt, wordt het enkel en alleen maar een homogene massa zonder balletjes (liposomen).

     • Hanna Baars schreef:

      Ik heb intussen even naar het spul in de pot gekeken. Als ik het schud, gaat het aan de potwanden zitten, dus het lijkt niet te beantwoorden aan de beschrijving. Ook zie ik geen balletjes zitten. Of zijn die met het blote oog niet zichtbaar?
      Ik begrijp dan niet wat ik verkeerd gedaan kan hebben!
      Zou dan toch mogelijk zijn dat de ultrasoon niet goed is met die 43.000 hz? Het vermogen ervan is 50 watt. Hij leek me dus sterk en meer hz (hogere trilling?) leek me juist gunstig. Maar de andere ultrasoon apparaten van die prijsklasse hadden allemaal 42.ooo hz en 30 Watt en misschien is dat dan toch beter?

      Hanna

      • Die balletjes (liposomen) zijn minuscuul, heel klein, met een loep/vergrootglas, of beter nog met een microscoop, worden ze zichtbaar.

       Bekijk deze video eens, bij 14.30 min begint het dik en slijmerig te worden.

       https://www.youtube.com/watch?v=ywu-5OlVujs

       • Hanna Baars schreef:

        Ik geloof wel dat de consistentie hetzelfde is geworden.
        Het verschil is alleen dat het na het weken, schudden en mixen al meteen even dik was.
        Ik zal bij het volgende maaksel nog nauwkeuriger opletten of er misschien toch verschil te zien is voor en na de ultrasoonbehandeling. Nu heb ik het verschil niet geconstateerd.

        Ik vraag me nog af of ik wel fanatiek genoeg geroerd heb en of het water wel genoeg gedemineraliseerd was. Dat heb ik namelijk zelf gedaan door goed gefilterd water nog in een pan op te koken en af te laten koelen, zodat eventueel nog aanwezige mineraalzouten nog zouden neerslaan.
        Voor de zekerheid koop ik nu een fles gedemineraliseerd water.

        De slijmerige massa vind ik trouwens erg goed smaken. Ik merk dat ik steeds naar meer verlang als ik een lepel heb genomen. Ik beheers me en heb me voorgenomen drie keer daags een koffielepel te nemen. Kan ik gerust grotere porties nemen? Eigenlijk wil ik dat wel.

       • Ik gebruik ook gewoon gedemineraliseerd water van het kruidvat.

        Toen ik het voor het eerst maakte, en dus ook nog niet wist wat ik eigenlijk maakte en hoe het eruit moest zien, zag ik op een gegeven moment slijmerig spul aan de rand/zijkant van het reservoir van de ultrasoon zitten. Toen ik dat met de loep beter bekeek ging er een lampje branden: dat was dus de bedoeling (belletjes/balletjes in de snot 🙂 ). Daarna heb ik een doos liposomale vit c gekocht om te kunnen vergelijken of hetgeen wat ik dacht dus ook klopte. Dat bleek idd het geval te zijn: een slijmerige massa met belletjes erin. Toen ontdekte ik ook, dat in de gekochte (originele) liposomale vit c veel meer vit c in verwerkt zat dan ik er op dat moment in verwerkte. Zodoende ben ik tot het bovenstaande recept gekomen wat ik hierboven ergens plaatste als reactie op Maj. Ik ben ermee gaan spelen om zo veel mogelijk vit c erin verwerkt te krijgen.

        Als ik maak en gebruik (ik ben niet ziek dus maak en gebruik af en toe eens een partij) dan gebruik ik gewoon 3 maal daags een eetlepel.

       • Hanna Baars schreef:

        Reuze bedankt! Ik word nu heel enthousiast. Ik zag met de loep ook belletjes……..
        Ga volgende keer kijken of die belletjes ontbreken als het nog niet in de ultrasoon geweest is.
        Dank, dank, dank, voor de vriendelijke en geduldige antwoorden. Wie u bent weet ik niet, maar in ieder geval een erg aardig mens.

        Hartelijke groet,
        Hanna

 10. K.K schreef:

  Bedankt voor je antwoord René!
  ik heb de volgende ingrediënten; NOW ascorbic acid + VPZ zonnebloem lecithine.
  ik heb helaas een te dikke massa gekregen, waardoor de ultrasoon deze niet meer kon bewerken.
  Weet u misschien een manier om deze batch te herstellen?
  Alvast super bedankt voor uw antwoord!
  p.s bij de volgende batch zal ik moeten gaan uitproberen tot hoeveel lecitine ik kan gaan.

  • Gewoon wat water toevoegen en weer mixen in de blender…
   Als je het weer in de blender gooit snij je alles weer kapot, waardoor je het proces gewoon weer van voor af aan kunt beginnen.

   En voor een volgende keer, het recept voor kleine porties staat hieronder.
   200 ml gedestilleerd/gedemineraliseerd water (kamertemp)
   25 gram vit C
   60 gram Lecithine

   • K.K schreef:

    wow, wat een heerlijk snelle reactie! ik ga er mee aan de slag!
    ik had precies je recept gevolgd, maar het werd te dik. Schijnt dat lecitine ook kan verschillen per product in zijn ‘dichtheid’ resultaten.
    het werd bij mij een dikke caramel waar geen beweging meer in te krijgen was. Wel had ik het recept x3 gedaan, misschien dat het daar ergens is mis gegaan.
    al met al, ik blijf proberen. (de melk versie was al gelukt, maar je moet er dan zoveel van nemen per dag, dat vind ik niet de moeite)

    • Ik heb nog nooit gehad dat het zo stijf wordt dat je er niks meer mee kunt – eerder te dun, dat het niet dik werd.

     Wat betekend eigenlijk: VPZ zonnebloem lecithine?
     Waar staat dat vpz voor?
     Ik gebruik gewoon deze:

     https://images.vitaminstore.nl/product_pictures_big/1498.jpg

     • Nienke schreef:

      vpz is de naam van de online verkoper ..ik weet niet of dat hier gezegd mag worden 😉
      zoveel mogelijk bio zeggen ze, helaas geen keurmerk op de verpakkingen, dus blijft een gok.
      Hartelijke groet

     • Nienke schreef:

      Dit v pz is de naam van de verkoper

      En de lecithine op jouw plaatje is soja
      Geen zonnebloem.

      Met vriendelijke groet Nienke

      • “En de lecithine op jouw plaatje is soja
       Geen zonnebloem.”

       Oeps.. je hebt nog gelijk ook 🙂
       Ik gebruikte eerst een andere (soja) licithine, maar die smaakte vies en gaf ook een bruinachtige andere kleur. Toen ben ik op zoek gegaan naar een andere (deze dus).. Deze gaf een gelige kleur en smaakte ook heel anders.. Ben altijd in de ‘veronderstelling’ geweest dat het zonnebloem lecithine was.. Thanx.. (ook maar even aangepast in het artikel)

 11. K.K schreef:

  Beste René,
  ik heb beschikking tot een professionele ultrasoon reiniger van 5.7 liter, 40 khz. Nu heeft hij oa de volgende opties; 3 standen ‘Sonic volume’ & een sonic temp instelling. (iets anders als de set temp) Weet u wat de eventuele voordelen hier van zijn? ik kan er zo weinig over vinden. Heeft u verder nog tips als ik met dit type badje ga werken? Kan de temp invloed hebben op de uitwerking? en is de hoogste stand sonic volume gewoon altijd goed?
  alvast super bedankt voor uw reactie!

  • Google hier eens op: ultrasoon reiniger 5.7 liter, 40 khz 3 standen Sonic…
   Misschien vind je m zo wel.

   Ik heb alleen maar een tijd, temperatuur en een aan/uit schakelaar.
   Ik maak geen gebruik van de verwarming/temperatuur regeling.
   Als het spul warm wordt, wordt het automatisch ook dunner, waardoor je bijna niet meer ziet of merkt dat het snot/slijmerig wordt/is…
   Maar door het tril mechanisme van je apparaat wordt je bak (en de inhoud) automatisch warm(er).
   Daarom doe ik het meestal ook in 2 keer: (2 keer 8 minuten – Zet het koud (koelkast) en doe het vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon.)

   Zoals hier werd beschreven:
   200 ml gedestilleerd/gedemineraliseerd water (kamertemp)
   25 gram vit C
   60 gram Lecithine

   Los vit c volledig op in het water – voeg de lecithine toe en laat zo`n 5 uur weken waarbij je het af en toe schud of roert. Het wordt dan al een enigszins dikkere massa. Gooi het in de blender en meng het een minuut of 2 goed, zorg ervoor dat er geen luchtbel ontstaat waardoor het roetmechanisme dus in de vrij lucht draait en dus niets mengt. Giet het over in de ultrasoon en bewerk het 2 maal 8 minuuten. Zet het koud (koelkast) en doe het vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon.

   Uiteindelijk krijg ik een dikke kikkerdril die homogeen is en blijft en zich ook niet meer afzet als je het langer laat staan..

 12. Conny schreef:

  Ik ben het vergeten op te slaan, maar hoeveel moet er in de ultrasoon kunnen wanneer ik me hou aan jouw ingrediënten?
  Nl. 200 ml water, 25 gr. Vit C en 60 gr lecithine
  Hoeveel heb ik dan, 200 ml? Als je met 4 personen bent, wat raad je dan aan om als hoeveelheid te maken?

  • Mijn receptje wordt in totaal ongeveer 290 ml..
   Ik doe er (in me eentje) een week mee (3 keer pd eetlepel)..
   Als je voor 4 personen moet maken, praat je in totaal dan dus over ongeveer 1150 ml…
   Ik heb geen idee of dat ook in een ultrasoon past? (houd er ook rekening mee, dat als je meer tegelijk gaat maken, dat je waarschijnlijk de tijd dat je het in de ultrasoon doet ook moet verlengen – daar heb ik geen ervaring mee).

 13. Simone schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=PL1ysvD9u6E

  Zie bovenstaande film over shivambu shastra, een eeuwenoud volksmedicijn.

  Zie ook: http://www.urinetherapy.in

  shivambu Shastra het water van Shiva, gratis en een krachtige medicijn tegen kanker, lyme en ALS

 14. Elisa schreef:

  Blijkbaar is het zelf maken van deze vitamine C niet zo doeltreffend : Hier lees je het:

  http://www.peakenergy.com/articles/nh20140411/Exposing-the-truth-about-liposomal-nutrients

  Graag jullie commentaar en/of deskundig advies !

  • Ohww er wordt zoveel geschreven en beweerd, en als ik mijn mening mag zeggen: Wat een bullshit verhaal.

   De schrijver zegt: “very many people are also depriving themselves of these benefits due to a lack of understanding of the science or the quality of the products they are taking”

   Maar hij beweerd liposomale vit c toegestuurd te hebben gekregen maar spoelde het door de wc, daarna krijgt de schrijver last van de griep, wilde vit c gebruiken maar daarvan kreeg hij diarree, en toen ineens kwam hij op het geniale idee om wel liposomale vit c te gaan gebruiken. Yeah sure…

   ja je krijgt diarree van (teveel) vit c. Het is dan ook de kunst om je darm tolerantie op te zoeken en je lichaam te verzadigen, dan pas zal ook de liposomale vit c tot zijn recht kunnen komen.

   En op het einde van het stuk wordt geschreven:
   “Liposomes that are produced in a high concentration of a tiny enough size (not an inexpensive and easy process, unfortunately), with high quality ingredients (highly refined and costly phosphatidylcholine versus just lecithin) will continue to revolutionize medicine in the years to come. However, it is best to regard quality liposome products as an additional component to your healing protocol. It needn’t replace anything, but it can augment everything.”

   Tsja…

   Je wilt deskundig advies?
   Mijn advies: probeer het zelf.

 15. Iris schreef:

  We hadden eerst eentje voor 1,3 l maar die is nit goed.
  We kopen nu een iets grotere http://www.radiocentrum.com/Hoofdmenu/Catalogus/Gereedschap/Reiniginsgereedschap/ULTRASONE_REINIGER_met_TIJDSCHAKELAAR-_26l.html
  Smaakt niet echt lekker maar de zure smaak helpt.

 16. Video Tutorial: How to make Liposomal Vitamin C

  All information, products, formulations, Protocols or anything produced and Educated through YouTube, Website, Phone information is the Intellectual, and Proprietary Property of Troy Hyyppa, Living Soil Mission Society and its members, and Living Herbal Farmacy. This is for Educational information only

  http://www.livingherbalfarmacy.com/liposomal-vitamin-c/

  • Iris schreef:

   Met zo veel recepten is het moelijk de juiste te vinden, zejer voor de dosering.
   Ik krijg morgen alles in huis en wil het proberen.
   Ik heb Lyme, kan niet meer lopen en kijk duppel. Was in 19889 fout diagnosticeerd. Met het recept in de video: hoeveel is verstandig om in te nemen? Op orale Vitamin van 20 gram reageer ik heel goed maar niet voldoende.
   Dank je.

   • Die 20 gram oraal gewoon blijven gebruiken (je lichaam verzadigen met vit C) des te beter werkt dan de liposomale vit C…

    Ik nam gewoon drie keer per dag een eetlepel (smorgens smiddags savonds)..

    Het beste resultaat had ik hiermee (om er een homogene massa van te maken die zich niet meer afzet als je het bewaard):

    200 ml gedestilleerd/gedemineraliseerd water (kamertemp)
    25 gram vit C
    60 gram Lecithine

    Los vit c volledig op in het water – voeg de lecithine toe en laat zo`n 5 uur weken waarbij je het af en toe schud of roert. Het wordt dan al een enigszins dikkere massa. Gooi het in de blender en meng het een minuut of 2 goed, zorg ervoor dat er geen luchtbel ontstaat waardoor het roetmechanisme dus in de vrij lucht draait en dus niets mengt. Giet het over in de ultrasoon en bewerk het 2 maal 8 minuuten. Zet het koud (koelkast) en doe het vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon.

    Uiteindelijk krijg ik een dikke kikkerdril die homogeen is en blijft en zich ook niet meer afzet als je het langer laat staan..

    http://hetuurvandewaarheid.info/2012/05/22/hoe-maak-je-een-zelfgemaakte-liposomale-vitamine-c-2/comment-page-1/#comment-7196

    • Iris schreef:

     Je nam, dus nu niet meer? Heeft het jou geholpen? Hoe snel voelde je een verschil?
     Omdat ik zeker iets van Vit C 100 gram iv zal moeten hebben, heb ik moeite met het berekenen. Ik heb ook ceftriaxon gehad, werkt prima maar langer dan 4 weken geven hun niet. Ik heb sinds 1989 Lyme, niet herkend. Dat is dan niet voldoende.
     Dank je.

     • Ik nam ja, momenteel niet meer idd. Maar dat is niet omdat ik er ontevreden over zou zijn, maar omdat ik ook veel gebruik maak van MMS. En MMS en vitamine C gaan weer niet samen. Vitamine C breekt de werking van MMS namelijk weer af.

      Maar destijds was ik dus druk doende met Vit C door de verhalen van oa Dr. Rath en Desiree Röver (die vind je ook hier op de site). FF later werd ik op dat liposomale vit c geattendeerd en besloot ook daarmee aan de slag te gaan om te kijken of het me zou lukken dit te maken. Niet omdat ik het voor mezelf nodig heb/had, ik ben namelijk niet ziek, maar puur om te kijken of je dit idd zo gemakkelijk zelf kon maken als beweerd werd. Vandaar dus dat ik er de nodige uurtjes ingestoken heb om de juiste verhouding uit te puzzelen, en dat deed ik weer, omdat hetgeen er getoond wordt in het filmpje (bovenaan dit artikel) mijn inziens niet helemaal klopte (hetgeen die man toont als eindproduct is namelijk een (dunne) melkachtige vloeistof). Want ik was inmiddels ook tegen deze video aangelopen:

      https://www.youtube.com/watch?v=ywu-5OlVujs

      Aan de hand van deze video ontdekte ik dus dat het een dikke slijmerige massa moest worden. Ondertussen was ik ook zo bijdehand geweest om een pak liposomale vitamine C online te kopen: http://www.livonlabs.nl/index.php/waarom-liposomale-c (klik bovenaan op alle producten). Nu had ik dus een voorbeeld in handen van hoe het originele er ongeveer uit moest zien. Hetgeen je koopt in die zakjes is dus ook een dikke slijmerige snotbende 🙂 , en als je dat dan weer met een loep wat beter bekijkt zie je allemaal belletjes/balletjes in die snot zitten. En daar heb ik dus naartoe gewerkt. Exact hetzelfde als het origineel kunnen wij niet namaken – die maken gebruik van andere technieken waardoor het overtollige water weer verdampt wordt waardoor het eindproduct dus ook dikker is dan wat wij kunnen maken. En nee, ik kan dus niet voor 100% garanderen of hetgeen ik gemaakt heb ook net zoveel ingekapselde vit C bevat als het origineel, maar het komt (visueel dan) aardig in de richting. Om 100% zekerheid te verkrijgen zou je het dus onder een microscoop moeten (laten) bekijken.

      Je hebt het over Lyme – misschien zou je je ook eens in MMS moeten verdiepen?

      http://mmstestimonials.is/lyme-disease

   • hylke schreef:

    Iris, Lyme is knap vervelend. Hopelijk helpt de Lypo Vitamine C. Je kan ook Lypo Spheric GSH kopen. Schijnt erg goed te zijn. En dat kan je ook maken naar het schijnt. Zag met half oog een video op You Tube van iemand die dat leerde aldaar. Maar er is ook een kruid dat heet Kaardebol, je vindt wel leveranciers op internet. In Lelystad zit een dame die je eraf kan helpen. Daar is ze in gespcialiseerd. Ze doet dat door je inzicht te geven in jezelf. Mensen die erg open staan voor anderen zuigen ook andermans gif op. Ze zijn te open en hebben geen rem . (Maar ook dat kruid werkt mee natuurlijk. ) Daarmee schijnt het te hebben te maken. De teek ziet dan zijn kans schoon. Misschien valt dat kaardebol kruid ook Lypo te maken ? Maar over dat laatste kan ik je niks zeggen. De Lyme dokter vindt je wel via google.
    Wat ik wel weet is dat er in Valkenburg in Limburg Limburg een apotheker zit die geelwortel Lypo maakt. Dus wie weet.
    Deze vent, https://www.youtube.com/watch?v=NMHN3IQjtTY , van deze video, heeft een site die hij op de video ook noemt . Hij schijnt je daarop te adviseren in productie van dit soort producten. hem kan je vragen. Ben er zelf pas mee begonnen en moet me misschien eerst beter verdiepen voor ik je antwoord geef via deze mail, maar geef je een tip alvast . Wie wet heb je er wat aan.

    • Iris schreef:

     Hallo Hylke,

     Mijn leven is erg hiervan afhankelijk, en nu kan ik niet eens meer lopen en kijken.
     Ik heb 1997 de verdachtsdiagnose MS gekregen plus behandeling, incl. Inerferon injecties voor 22 maanden. Het is het niet en de neuroloog zei: stop maar, dat is het niet. Ik heb alle vrouwelijke symptomen. Via kinesiologie er achter gekomen, dat de infectie 1989 was. Wij hadden schapen sinds 1982, dus niet verbazend. Verder had ik ook q-koorts ( inmiddels weg door bio-magnete) en Listeriose.
     Ik ben bij de Lyme arts in het Radboud maar die heeft me opgegeven. Nu vi AMC Lyme centrum. Lipo c heb ik net voor het eerst ingenomen en ik voel al beweging in het lichaam.
     Kardebol heb ik, maar het hielp niet. Lyme med homeopathisch uit USA geprobeert, hielp gedeeltelijk. Na ceftriaxon infuus voor 4 weken en ik niet hersteld was om te kunnen lopen, was het dat gewest. 1989 tot nu is lang.
     Ik ben ZZP er. Als ik straks weer, hopelijk, kan werken, zeker niet meer als 3 dagen.
     Dus: heel veel hoop op lipo c. Dat andere ga ik zo lezen, dank je.
     Ik woon in het Gooi en ken vrij veel in de omgeving.

   • Peter schreef:

    Hallo Iris,
    Ik lees dat je Lyme hebt.
    Deze man kan jou wellicht van je lyme afhelpen.
    Hij is dierenarts maar helpt ook mensen, hij is berucht om zijn succes, mensen komen van ver voor hem.
    http://www.holistischdierenarts.nl/eric-laarakker/

    • Iris schreef:

     Hallo en bedankt voor de informatie!
     Dat is zelf dicht in de buurt.
     Ze werken alleen met alle dingen, die ik in de loop van de jaren heb geprobeerd.
     Inmiddels heb ik als late gevolge MS ontwikkeld en ben erbij mijn leven anders in te richte. Dat boek: overcoming multiple sclerosis lijkt me geschikt.
     Die methode ondersteund ook bij Lyme.
     Ben alleen moe en neuritis, die pijnen zijn al weg. Ik zal wel blijven zoeken om goed verder te kunnen leven en te kunnen genieten. Dankjewel!

   • Femke schreef:

    Hallo Iris,
    Je vertelde dat je de ziekte van lyme hebt opgelopen..
    Vit C liposomal is belangrijk! Met als aanvulling Colostrum (best 60 iig) en serraptase en bromelain.
    Deze werken imuunversterkend en pijn stillend.
    Lees er maar eens over. Heel bijzonder sul en sterke werking.
    Het beste,
    Fem

    • Iris schreef:

     Beste Fem,

     Dank je voor de tip. Ik heb net mijn 2de infuus, nu 75 g gehad. Effect is goed maar mijn vaten erg slecht, dus die arts doet het morgen niet meer. Hij gaaf me de hint van lipo c en dan als sachet.
     Bromelaine en anverwand kan mijn darmen niet aan, dito te veel van de lipo c die ikzelf had gemaakt.
     Mijn darmen zijn door de Lyme en toestanden niet beter geworden.
     Nu zoeken naar sachets..

     Groetjes
     Iris

   • Jules schreef:

    Kijk eens bij Beautiful Basic Healing in Boerdonk (tussen Veghel en Helmond). Op de site vind je niets over de ziekte van Lyme, maar Jan en Thea hebben al meerdere mensen met deze ziekte geholpen!

    • Patrick schreef:

     Koop Lypo-Spheric Vitamin C dat werkt echt goed.
     Ik was daarmee zeer snel hersteld van mijn ernstige longontstekking.
     Het zelf maken valt niet echt mee in de zin dat het ook juist werkt.
     En het is ook erg vies.
     Met Lypo-Spheric Vitamin C kan je de zelfde waardes en zelf hoger als intaneveuze
     Vitamine C behalen.

 17. derksen schreef:

  Dag beste mensen Ik zag de links hierboven Ik denk dat i een veel goedkopere levereancier heb gevonden voor de vit C poeder Voor een ieder die nog zoekt :
  https://www.naturalspices.eu/natrium-ascorbaat-e301.html

 18. Anna schreef:

  Hallo,
  Ik wil graag deze vit C met lechitine maken, maar ik kan in de UAE alleen maar vit C christals vinden maar verder niets, weet iemand hoe ik aan de ander ingredienten kan komen?

 19. hakkie schreef:

  Moet dat mandje van plastic of metaal zijn?

 20. hakkie schreef:

  Weet iemand of het mandje van plastic moet zijn of van Metaal? Wat is beter? Heeft dat metaal of plastic enige invloed op het resultaat?

 21. Sevenseeker schreef:

  Hoe maak je een zelfgemaakte Liposomale vitamine C ?
  Bijzonder nuttige en werkzame info op deze site. Namen als Linus Pauling, Dr. Rath, Dr. Mercola zijn niet de eerste de besten die het belang van vit. C onderstrepen. En op deze wijze zelfs 6 tot 8 maal effectiever dan intraveneus.

  Mijn recept uit bijeengesprokkelde informatie:

  verwarm (enigszins) 350 ml. gedestilleerd water. Doe dit in de blender tezamen met een flinke anderhalve eetlepel Vit. C poeder, ascorbine acid. Deze lost namelijk volledig op in water. Laat de blender enkele minuten draaien. Daarna toevoegen vijf flinke eetlepels lechitine granulaat GMO vrij. Blender weer enkele minuten laten draaien.

  Vervolgens de vloeistof uit de blender overgieten in de ultrasonic cleaner. Deze 8 minuten z’n werk laten doen. Tijdens deze 8 minuten met een houten lepel o.i.d. blijven roeren zodat er een slijmerig papje ontstaan. Geen plastic of metalen lepel gebruiken.

  Hierna het papje in een glazen pot doen. Voeg enkele lepels (reform) honing toe en ruim kaneel poeder. Opbergen in koelkast voor lange houdbaarheid.

  Te veel vit. C innemen is niet schadelijk. Een teveel aan C is te merken aan min of meer diaree. Geen enkel probleem. Groene klei met water is de oplossing hiertegen en bovendien absorbeert de klei de kwalijke stoffen in het lichaam en voert deze af.

  De kosten: Vit C. ascorbine acid poeder van bv. Nova Vitae per kg. ca. € 35,-. Lecithine granulaat 98% GMO vrij bus van 500 gr., merk Biover, € 13,95. De Ultrasonic cleaner type PRL-VTUSC2 – Ultrasone Reiniger Met Timer 1.4 Liter kost bij de firma Discountoffice.nl (in de aanbieding) € 88,62 icl. verzendkosten.

  Artritis. Er zijn 2 vormen van artritis. Bij de een helpt C uitstekend en bij de andere vorm verergert de artritis. Zie s.v.p. bijgaande link. http://arthritis.about.com/od/preventionandriskfactors/a/vitaminc.htm

 22. joy schreef:

  hallo allemaal!
  ik zit dus een beetje op internet rond te snuffelen over liposomal vit C en hoe je het maakt alleen stuit ik op iets wat ik dus laatst las .De meeste vitamine c wordt uit mais gehaald? en zoals ik had begrepen is bijna alle mais gmo.
  waar is er gmo vrije vitamine c tekoop?
  alvast bedankt.

 23. TestBuilt zegt:
  18 juni 2012 om 11:45

  In het oorspronkelijke artikel wordt alleen gesproken over ascorbic acid (puur ascorbinezuur). Dit is onjuist vertaald naar natrium ascorbaat (sodium ascorbate – een zout afgeleid van ascorbinezuur).

  De auteur van het oorspronkelijke stuk spreekt duidelijke taal:

  “I still use the ascorbic acid recipe instead of making the ascorbate. I find the sour taste preferable to the taste of the ascorbate, and it does gve a somewhat stronger dose per ounce.

  Blessings!
  Arthur”
  Reageer op deze reactie »

  René V zegt:
  18 juni 2012 om 12:18

  “Dit is onjuist vertaald naar natrium ascorbaat” – nee hoor dat is aangepast. Er is nogal wat verwarring over wat er nu gebruikt zou moeten worden..

  Note: some of these solutions are labeled ascorbic acid which is confusing. They are all buffered so as to really make them mostly sodium ascorbate.

  http://www.orthomed.com/civprep.htm
  Reageer op deze reactie »
  TestBuilt zegt:
  18 juni 2012 om 12:43

  Die site gaat over VitC oplossingen die zijn bedoeld om intraveneus / intramusculair toe te dienen. (111mg natrium, 889mg ascorbinezuur per gram)

  Voor oraal gebruik is pure ascorbinezuur de meest potente variant. Als de zuurgraad ongewenst is dan kan men vrij eenvoudig zelf natrium ascorbaat maken door ascorbinezuur te laten reageren met natriumbicarbonaat http://www.annybelle.org/make_sodium_ascorbate.html
  Reageer op deze reactie »
  René V zegt:
  18 juni 2012 om 13:11

  Vitamin C expert Dr Thomas Levy explained in his article The Many Faces of Vitamin C, that:

  Sodium ascorbate is probably the best and certainly the least expensive of the mineral ascorbates for regular supplementation at relatively high doses (six grams or more daily). Many doctors and patients fear the regular dosing of sodium, however, due to the long-standing medical admonition to minimize sodium intake, especially for hypertension and cardiac failure patients. Indeed, sodium chloride (table salt) has long been known to facilitate fluid retention (increased plasma volume), a state that directly aggravates hypertension and heart failure. However, it appears that only sodium really results in significant fluid retention when administered with the chloride anion. Sodium when given with the anions citrate, ascorbate, or bicarbonate does not appear to adversely affect hypertension or to increase blood volume. Because of these findings, it has been directly suggested that the concept of “sodium-dependent” hypertension should be changed to “sodium chloride-dependent” hypertension (Kurtz and Morris, 1983; Kurtz et al., 1987). Anecdotally, I have never found multi-gram doses of sodium ascorbate to adversely affect blood pressure or blood volume status. However, since there always appear to be exceptions to every rule in biology, anyone who notices elevated blood pressures or ankle edema after high doses of sodium ascorbate would probably be well-advised to supplement with a different form of vitamin C.
  Reageer op deze reactie »
  TestBuilt zegt:
  18 juni 2012 om 14:15

  Dr Robert F. Cathcart (http://www.hfme.org/researchvitamincandme.htm)

  “I noticed that it was not entirely clear that the dramatic effects are always with ascorbic acid orally and sodium ascorbate intravenously. I have not been able to achieve the ascorbate effect with mineral ascorbates orally. Mineral ascorbates are fine forms of vitamin C but when you are really sick, the mitochondria are failing in their refueling of the free radical scavengers with electrons. The ascorbic acid carries 2 extra electrons per molecule where the mineral ascorbates seem to carry only one (plus per molecule the mineral ascorbates are heavier due to the mineral weighing more than the hydrogen the mineral replaces). So the mineral ascorbates are not potent enough to accomplish the ascorbate effect. There may be other reasons that we do not appreciate additionally.”

  En

  “I also see headaches afterward but not so much since I have been emphasizing the continuing high doses of oral ascorbic acid as soon as the IV is over. Actually I give oral ascorbic acid while the IV is going to get a double effect.”
  Reageer op deze reactie »
  René V zegt:
  18 juni 2012 om 14:25

  Ik zit net ook dat hele stuk te lezen – lijkt er toch op dat je gelijk hebt..

  Wat een verwarring
  Reageer op deze reactie »
  TestBuilt zegt:
  18 juni 2012 om 14:43

  Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…

  Samen komen we er wel uit René. 😉

 24. Erik-Jan zegt:
  30 december 2012 om 14:54

  Beste forumleden,
  Sinds enkele dagen ben ik bezig om liposomale vitamine c te maken.
  Een 30W ultrasone reiniger gebruik ik (http://www.rubenco.nl/ultrasoon-reinigers/225-rubenco-ultrasoon-reiniger.html)

  Inmiddels heb ik drie tests gedaan.

  De eerste was met als voorbeeld het bekende filmpje van de man in z’n ruitenblouse. Het resultaat kwam niet overtuigend over.

  De tweede test heb ik gemaakt n.a.v. het genoemde recept van René V:
  180 ml lauw water
  10 gram Vitamine C
  35 gram Lecithine
  Het resultaat hiervan ik een soort kikkerdril

  Voor de derde test heb ik het
  water verminderd naar 150 ml
  16gram Vitamine C
  37 gram Lecithine granulaat

  Het resultaat hiervan is nog steeds kikkerdril.

  Kan iemand vertellen waar het aan zou kunnen liggen?

  Groet, Erik-Jan
  Reageer op deze reactie »

  René V zegt:
  3 januari 2013 om 14:05

  de moeilijkheid zit hem – in het uit-puzzelen van de juiste verhouding – het probleem daarbij is echter – dat hoe meer Vitamine C je erin wilt verwerken – des te meer lecithine je nodig hebt.

  Des te meer vitamine c je gebruikt, des te meer lecithine je dus nodig hebt om er een homogene kikkerdril van te maken – die vervolgens ook zo blijft en zich niet meer zal afzetten. Als je dus niet de juiste verhouding hebt, kan het in eerste instantie wel lijken of het allemaal werkt zoals je dacht, maar na het een nacht te hebben laten staan zie je weer een afscheiding.. Dat is dus een kwestie van de verhouding.

  Ik ben dus gaan experimenteren om MEER vitamine C erin verwerkt te krijgen zodat we op een verhouding uitkomen die vergelijkbaar is met het origineel. In de originele verpakking zit namelijk 1 gram vit c verwerkt in 5,7 ml vloeistof. Als men dus de werkwijze van het filmpje aanhoudt dan produceer je een gigantische hoeveelheid met maar WEINIG vitamine C waardoor je ongeveer 5 tot 6 maal van het spul zult moeten nuttigen om hetzelfde effect te kunnen bereiken. Daardoor ben ik dus uiteindelijk uitgekomen bij het onderstaande..

  De verhouding die ik nu gebruik is deze:

  200 ml gedestilleerd/gedemineraliseerd water (kamertemp)
  25 gram vit C
  60 gram Lecithine

  Los vit c volledig op in het water – voeg de lecithine toe en laat zo`n 5 uur weken waarbij je het af en toe schud of roert. Het wordt dan al een enigszins dikkere massa. Gooi het in de blender en meng het een minuut of 2 goed, zorg ervoor dat er geen luchtbel ontstaat waardoor het roetmechanisme dus in de vrij lucht draait en dus niets mengt. Giet het over in de ultrasoon en bewerk het 2 maal 8 minuuten. Zet het koud (koelkast) en doe het vervolgens nogmaals 8 minuut in ultrasoon.

  Uiteindelijk krijg ik een dikke kikkerdril die homogeen is en blijft en zich ook niet meer afzet als je het langer laat staan..

  • monique boutsen schreef:

   beste René
   ik heb de liposome C gemaakt ong. volgens jouw recept, met 25 g. ascorbinezuur en 50 g. lecithine.
   Mijn vraag is nu, hoeveel mag ik innemen.
   Ik gebruik het voor de aderen (stijfheid/vet- en kalkaanslag).
   Ik lees dat het beter is gedurende de dag, om de zoveel uur wat in te nemen.
   Kun je me hier wat raad geven aub

 25. Mijn bevindingen tot nu toe..

  Met behulp van de gegevens uit het filmpje ben ik aan de slag gegaan. Als ik precies deed wat er in het filmpje werd gesteld, kreeg ik idd net als in het filmpje de Melkachtige Substantie – ik kon me echter al niet voorstellen dat dit het zogenaamde wondermiddel zou moeten zijn. Ik ontdekte na bewerking in de ultrasoon dat er weinig tot niets gebeurde – totdat ik aan de wanden van het apparaat een Slijmerige Gelatine Achtige substantie ontdekte.

  Voor alle volgende testen heb ik voor het gemak de gebruikte ingrediënten gehalveerd om niet telkens zoveel weg te hoeven gooien – experimenteren kost nou eenmaal tijd en materiaal.

  Ondertussen had ik ook dit filmpje met uitleg gevonden: http://www.youtube.com/watch?v=ywu-5OlVujs&feature=player_embedded#! waarin men dus ‘kan zien’ hoe de substantie in de ultrasoon reiniger veranderd tot een slijmerige massa – hetgeen ik eerder dus al had gezien aan de wanden van mijn ultrasoon cleaner. In dit laatste filmpje wordt ook helemaal niet zo moeilijk gedaan om de ingrediënten apart te houden, alles wordt gewoon bij elkaar gegooid en goed gemengd in de blender.

  Ik ben precies te werk gegaan zoals in de laatste video werd gesteld. Ik nam 360 ml water, voegde er 1 eetlepel Vitamine C aan toe, voegde er 4 lepels Lecithine aan toe, liet het geheel 1 minuut mengen in de blender, liet het een minuut of 3 stil staan, om het het vervolgens nogmaals 3 a 4 minuten te laten mengen in de blender. Vervolgens de vloeistof in de ultrasoon gedaan en laten bewerken. Eindresultaat – dezelfde melkachtige substantie precies zoals in het eerste filmpje die niet dikker werd. Hmmm wat doen we nou dan verkeerd?

  Heb vervolgens de man van de tweede video een mail gestuurd, en hem gevraagd of hij enig idee had van wat ik dan fout deed – zijn antwoord was – voeg meer Lecithine toe!

  Ik had de melkachtige substantie nog bewaard in de koelkast, en besloot deze even iets op te warmen (lauw), en voegde er een extra lepel Lecithine aan toe en liet het wederom mengen, ik bewerkte het vervolgens in de ultrasoon – er gebeurde niets. Ik deed de vloeistof wederom in de blender, voegde er weer een lepel Lecithine aan toe, liet het wederom mengen in de blender, en bewerkte het weer in de ultrasoon – er gebeurde weer niets. Nogmaals in de blender, maar voegde nu twee lepels Lecithine toe (het totaal is nu dus inmiddels al 8 lepels), laten mengen, en wat denk je? het werd al dikker in de blender, weer in de ultrasoon – en VOILA! Dat begint al ergens op te lijken..

  Gebruikte ingrediënten: (het recept uit het 2e filmpje heb ik dus gehalveerd)
  180 ml (lauw) gedistilleerd water
  10 gram Vitamine C (1/2 eetlepel)
  35 gram Lecithine (4 eetlepels)Veel meer als in het filmpje dus.

  Werkwijze:
  Warm het water een beetje op (lauw), los er de Vitamine C VOLLEDIG in op, giet het in de blender, voeg de Lecithine toe en laat het geheel 4 minuten goed mengen. (Bij mij werd het dus al iets dikker en slijmeriger in de blender). Giet het mengsel over in de ultrasoon reiniger, zet de tijd op max (8 minuten) en blijf het mengsel roeren met een PLASTICK staafje/lepel. Het moet uiteindelijk een homogene slijmerige massa worden.

  Zouden degene die hier ook mee aan het experimenteren zijn geslagen hun bevindingen hier svp willen delen?

  • patrick schreef:

   hoi,

   Ik ben er ook mee bezig, alleen is het bij mij zo’n vieze smaak.
   Is er anders ook een ander alternatief bekend in plaats van lecithine.
   Als ik 1 slok neem proef je het de hele dag.

   • Er zijn twee soorten licithine – soja en zonnebloem..

    Maar ik heb ook wel eens iets gelezen over eieren – al weet ik niet meer hoe en wat..
    Dat zul je moeten opzoeken…

    Ik deed een lepel liposomale C in een half glas sap – goed mengen (kapot slaan) en in 1 slok opdrinken – naspoelen met een glas van dezelfde sap.. Had er geen last van dat ik het de hele dag proefde.. De smaak, daar valt over te redetwisten – maar lekker is anders in elk geval..

  • cobie in't veld schreef:

   ik maak elke avond een heerlijk drankje waar ik met plezier op verschillende momenten per dag een paar slokken van neem. Ik gebruik daarvoor: 1 el. Vit C ascorbaat (3 gram), iets meer dan 1/2 eetl. natrium bicarbonaat, 3 el lecithine (8 gram, van Bloem) en in totaal 350 tot 400 ml water.
   Werkwijze: de lecithine afmeten, in een steelpannetje 250 ml water warmen tot handwarm (ong. 35 graden) gas uit, lecithine erin en wat roeren, dan 10 minuten laten staan.
   Het C asc. zuur oplossen in 100 ml koud water in een schaaltje. Het natrium bicarbonaat min of meer oplossen in 30 tot 50 ml water. dit laatste voorzichtig, beetje bij beetje toevoegen aan de C oplossing onder licht roeren.
   De lecitineoplossing na nog even roeren, dan 1 minuut in de blender. C/bicarbonaatoplossing erbij, nog 1 minuut laten draaien.
   Alles in de ultra sonic, 3x de 480 secondes. Klaar!
   Ik heb het mengsel ook met 2 gr C, 1/2 lepel bicarb. en 6 gr lec. gemaakt, met iets minder water, met hetzelfde resultaat. Nou proberen maar zou ik zeggen!

  • Rob schreef:

   je recept gevolgd met de dubbele hoeveelheid. het resultaat is melk/lichtbruin achtig wit met donkerbruin residu op de bodem. lijkt niet erg op jouw resultaat!

  • Juliana schreef:

   Ik ben net klaar en de 1e keer was niet gelukt, de 2e keer werd precies zoals de video.

   Ik deed met
   1 en 1/2 cup water ( gedemineraliseerd)
   1 eet lepel vit. C poeder
   4 eet lepel leticin

   In de blender op laag stand gemengd
   Daarna in de ultrassonic voor 8 minuten aan het roeren et voila!
   Gelukt!

   • Conny schreef:

    Mag ik vragen welke ultrasoon je gebruikt? Ik zie zoveel verschillende dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

    • Ultrasone frequentie van 42,000 Hz is goed, de rest is niet zo van belang.

     • Conny schreef:

      Hoeveel maak je dan in 1x klaar?

      • Ik ben destijds aan het experimenteren geweest, dat vind je hier:

       http://hetuurvandewaarheid.info/2012/05/22/hoe-maak-je-een-zelfgemaakte-liposomale-vitamine-c-2/comment-page-1/#comment-7196

       Dat zijn dan telkens kleine porties van 250 ml ongeveer.
       Die hoeveelheid kun je natuurlijk ook verdubbelen.
       Weet niet of mijn bevindingen/hoeveelheden ook overeenkomen met wat Juliana hierboven zegt/schrijft.

       • Conny schreef:

        Dat stuk heb ik gelezen en raakte in de war wat nu de goede manier is. Toen zag ik dit bericht dat het haar gelukt was. Maar wat zijn nu de juiste verhoudingen? Maak je maar zo weinig per keer? Dan is het toch van belang dat je ultrasoon wat groter is voor meer te kunnen maken of zie ik dat verkeerd? Als je bv met 4 bent in een gezin, is 250 ml. Snel op, of niet. Sorry, echt nog een leek.

       • Ik maak (als ik het maak) idd kleine hoeveelheden. Maar dat is dan voor mij alleen. Met 250 ml doe ik dan ongeveer een week.

        Als je grotere hoeveelheden wilt maken zul je idd rekening moeten houden met de inhoud van het bakje van je ultrasoon. Dat klopt.

        Wat is dan de juiste verhouding? De juiste verhouding is: dat het dik/slijmerig wordt en blijft (dat het zich niet meer (in lagen) afzet als je het bewaard). Als het zich nog wel in lagen afzet, dan was de verhouding niet juist.

        Je moet er gewoon een beetje mee spelen. Vandaar dat ik destijds ook met kleinere porties heb geëxperimenteerd. Als het dan mis zou gaan, dat ik dan niet zoveel weg hoefde te gooien. Die kleine porties beviel me wel, en dat is dan ook zo gebleven. Ik zou zeggen, probeer het gewoon een keer op mijn manier, en tevens op de manier zoals Juliana beschrijft. In beide gevallen zijn het kleine hoeveelheden, dus je kunt je er geen bult aan vallen. Toch?

       • Conny schreef:

        Oke, dank je. Eerst maar eens een ultrasoon op de kop zien te tikken. Mocht ok nov vragen hebben, dan hoor je me weer 🙂

 26. over-al schreef:

  Hoi René,

  Allereerst mijn respect en complimenten voor je werk op en met deze site!

  Wat Thrive betreft en jouw commentaar op Wanttoknow:
  De stier is niet alleen een boodschap van dierlijk vee aan ons gericht, de stier speelt een grote rol in Egypte, hij is Ptah, en Ptah is de god van de schepping:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Apis_(Egypte)

  Josie Hagen (je moet ervan houden….) heeft een gebedsstrategie ontwikkeld waarin de stier ook genoemd wordt: http://josiehagen.com/images/docs/Nr00899-NL.PDF

  In dit verband, de satanische bedoelingen van Thrive, past het helemaal in het plaatje. Er is altijd meer……

  Met vriendelijke groet.

  • Thanx Over-al

   “De stier is niet alleen een boodschap van dierlijk vee aan ons gericht, de stier speelt een grote rol in Egypte, hij is Ptah, en Ptah is de god van de schepping”

   En probeer dat de schaapjes nou maar eens duidelijk te maken..

   Its hidden in plain view – For those who want to see

 27. Ik bedoel natuurlijk: je opmerkingen over thrive, en je tips over Matthew en Rik.
  Ik vertrouw die documentaire net zo min als jij.

  • “Ik bedoel natuurlijk: je opmerkingen over thrive”
   Ehhh welke opmerkingen over Thrive? Bedoel je daarmee hetgeen wat ik op wanttoknow geplaatst heb?

   Sorry voor de snelle en korte reactie gisteren – tijd tijd tijd.. Het is overal hetzelfde..

   Ik ben in elk geval blij dat ik wederom 1 iemand heb kunnen bereiken die weer eens voor zichzelf is gaan denken. Daar doe ik dit voor. We zijn met z`n allen een richting uitgestuurd dat er niet meer gedacht wordt – met alle problemen van dien. Thrive is daarvan een heel mooi voorbeeld. Iedereen is in de waan dat die film het juiste toekomstbeeld toont, en dat we daar met z`n allen naartoe moeten werken. Nou nee dank je, die toekomst hoef ik niet, hoe mooi ze m ook schetsen in de film.

   Wat de meesten niet doorzien is dat we hier te maken hebben met satanisme verpakt in een heel mooi jasje, waarvoor de meesten (helaas) onwetend zullen vallen.

 28. He Rene, bedankt voor je tips over de documentaire thrive, Matthew Delooze, Rik Clay, en alle misleiding die gaande is. Naar aanleiding daarvan ben ik gaan doordenken, en ik heb een paar stukjes op mijn blog geschreven. Kijk even onder keizer zonder kleren en blog. Succes weer! Thijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *