LEVENSREDDENDE INTRAVENEUZE VITAMINE C

LEVENSREDDENDE INTRAVENEUZE VITAMINE C

In de jaren 70 en 80 was er een felle discussie in de medische wetenschap of hoge doses vitamine C een goede therapie was bij kanker. De best uitgevoerde onderzoeken onder terminale kankerpatiënten toonden weinig of geen effect en de therapie was daarmee afgedaan. Na onlangs onderzoek in opdracht van de Amerikaanse overheid te hebben uitgevoerd naar vitamine C bekeek een team gerespecteerde wetenschappers deze kwestie opnieuw. Het was hen opgevallen dat de onderzoeken met positieve resultaten (die van Linus Pauling en Cameron) destijds zowel orale als intraveneuze toediening van vitamine C gebruikten terwijl in de onderzoeken die geen verbeteringen te zien gaven de patiënten alleen oraal (door de mond) hoge doses vitamine C gekregen hadden.

De onlangs uitgevoerde experimenten toonden aan dat bij 10 gram vitamine C intraveneus het gehalte in het bloed tijdelijk meer dan 25 keer hoger is dan na orale inname van 10 gram vitamine C. Hierna voerde men laboratoriumtests uit op kankercellijnen en op gezonde cellen. Het bleek dat bij concentraties die in het lichaam alleen te bereiken zijn d.m.v. intraveneuze toediening vitamine C kankercellen doodt in vijf van de negen kankercellijnen (d.m.v. de aanmaak van waterstofperoxide) terwijl bij geen enkele concentratie gezonde cellen werden aangetast. (PNAS, 2005; Medline Plus, 2005) Dergelijk laboratoriumonderzoek wil nog lang niet zeggen dat i.v. vitamine C bij kanker helpt. Echter, verschillende artsen hebben kankerpatiënten de afgelopen 20 jaar behandeld met deze therapie. Zie o.a. http://www.doctoryourself.com/riordan1.html. Hopelijk zal de gevestigde wetenschap de geclaimde gunstige resultaten kunnen bevestigen.

Update 31-10-2008: Proeven met muizen lieten recentelijk een sterke tumorreducerend effect zien door i.v. vitamine C. In de studie, gepubliceerd in het gerenommeerde PNAS toonde men aan dat door zeer hoge concentraties vitamine C er waterstofperoxide ontstond in het extracellulaire vloeistof maar niet het bloed. Deze H2O2 (waterstofperoxide) doodt kankercellen.

Echter, een fase 1 onderzoek bij mensen met terminale kanker kwam met tegenvallende resultaten: geen genezing of gedeeltelijke remissie door i.v. vitamine C. De onderzoekers achten intraveneuze vitamine C mogelijk wel bruikbaar als onderdeel van een combinatietherapie maar niet als stand-alone therapie bij soortgelijke kankerpatiënten. De veiligheid van de therapie kon wel worden vastgesteld. (Annals of Oncology, 2008).

Door artsen opgegeven Nieuwzeelandse boer overleeft dankzij intraveneuze vitamine C.


60 minutes scoop on New Zealand farmer vit c… door johnnyliberty

Bron tekst: http://vita-info.nl/2008/06/vitamine-c-intraveneus-bij-kanker/

Bron filmpje: http://www.desireerover.nl/videos/

Bron afbeelding: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur

Originele artikel:
http://www.argusoog.org/levensreddende-intraveneuze-vitamine-c/

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.

3 reacties op LEVENSREDDENDE INTRAVENEUZE VITAMINE C

  1. Adlow schreef:

    Welke liposomale vitamine c is goed. Er zijn zoveel merken.

  2. Han Aartsen schreef:

    Het verhaal over de Nieuwzeelandse boer heb ik gelezen. Ook heb ik gelezen dat met Lypo-Spheric Vitamin C ook een even goed resultaat wordt verkregen als met intraveneuze vitamin C: “Tijdens de aflevering van Gezond & Wel van 23 jauari 2011 waarin Désirée Röver spreekt met Thomas Levy, de Amerikaanse arts die een boek schreef over vitamine C. dr. Levy was ook de adviseur van de Nieuw-Zeelandse familie, en is de vormgever van Lypo-Spheric vitamin C].
    Deze door vet (liposomen) ingekapselde vitamine C reist sneller en dieper het systeem in, en werkt daardoor krachtiger dan oraal ingenomen vitamine C, maar is zelfs aanzienlijk effectiever dan intraveneus toegediende vitamine C…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *