Vitamine C – De Redder in nood

Vitamine C ~ natriumascorbaat

De Redder in nood bij infecties, vergiftigingen,
ontstekingen, vaccinatieschade (Shaken Baby Syndrome)
en nog véél meer…!
door Désirée L. Röver – 2012

Vitamine C (natriumascorbaat) is HET eerstelijns verdedigingsmiddel tegen
ziekteverwekkers en hun gifstoffen, tegen vrije radicale cascades vanuit de
inhoudsstoffen van vaccins en vanuit infecties en andere oorzaken,
zowel als een redder in de nood bij giftige beten.
Vitamine C is een niet-patenteerbaar essentieel macronutriënt, ofwel: een
tekort aan vitamine C maakt ons ziek, met een totaal gebrek gaan we dood.
Kortom, vitamine C is doodsimpel een mega-effectief olifantengeweer waar
we niet buiten kunnen…
Orale inname ontmoet de beperking van darmtolerantie: de ongebruikte
vitamine C valt dan als een reinigende diarree door het darmsysteem heen.
Voor het bereiken van doseringen boven ca. 30 gram per dag gebruikte dr.
Frederic Klenner rond 1940 intramusculaire injecties en intraveneuze infusen met natriumascorbaat. De gedocumenteerde levensreddende kracht daarvan geldt onverminderd tot aan de dag van vandaag…
Echter, lichaamsvreemde farmaceutische middelen zoals antibiotica hebben
met veel tamtam de lichaamseigen stof vitamine C overstemd, terwijl artsen
worden opgeleid in de religie van farmachemie en met de aperte nonsens dat
vitamine C gevaarlijk is…
Hieronder zal blijken hoe levensvoorwaardelijk vitamine C is!

Dr. Thomas Levy, cardioloog
en auteur van het boek
‘Curing the Incurable,
Vitamin C, Infectuous Diseases
and Toxins’
tijdens zijn presentatie op het
Riordan Clinic and Cancer
Symposium 2009
http://www.youtube.com/watch?v=ddgLzQavQzw

 

Scheurbuik
De meesten van ons kennen het woord scheurbuik alleen uit de vertellingen over ruige zeelieden uit lang vervlogen tijden die op schier eindeloze zeiltochten over de oceanen zwalkten, en daarbij ziek werden en stierven door wat pas naderhand werd begrepen als een gebrek aan vitamine C. Om een tekort van hens aan dek te voorkomen, zorgden de latere rederijeigenaren dan ook voor citrusvruchten aan boord. Vreemd als het moge klinken, scheurbuik is ook vandaag de dag nog uitgebreid aan de orde. Aangezien zij zijn getraind in het voorschrijven van farmaceutische (lees: lichaamsvreemde) substanties, zijn hedendaagse artsen maar zelden in staat de verschijnselen te herkennen van subklinische scheurbuik: bovenmatige aanwezigheid van blauwe plekken, bloedend tandvlees, telkens terugkerende spontane neusbloedingen, vaatzwakte, spataderen, aambeien, het afbrokkelen en gaan losstaan van tanden en kiezen.

Hun onwetendheid omtrent de kwaliteiten van vitamine C maakt dat artsen deze stof nooit (in grote doses) zullen voorschrijven! Integendeel, zij leren dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C 75 mg. bedraagt ? een dosis bepaald via de beperkte blik van toxicologen, niet door voedingsdeskundigen of biochemici! De kennis over vitamine C, de dagelijkse behoefte daaraan en de grenswaarden voor scheurbuik zijn al vanaf ten minste begin 1900 bekend:

Vitamine C Deficiëntie
Lancet, 23 december 1972, p. 1363

Dr. Butson’s beschrijving van scheurbuik in Antarctica in 1914-16 (Lancet, 25 november 1972, p. 1146) laat zien dat eenvoudige, levensreddende kennis verloren is gegaan. James Lind liet in 1747 zien, en Kapitein Cook in 1772, dat scheurbuik gemakkelijk kan worden voorkomen. Shackleton en Scott negeerden deze kennis. Net zoals het Britse leger dat in de Krim-oorlog deed, toen Florence Nightingale ontdekte dat scheurbuik de belangrijkste doodsoorzaak was. En opnieuw toen in 1916 Kut-el-Mara zich moest overgeven vanwege scheurbuik en beriberi onder de Britse en Indiase troepen [beriberi wordt veroorzaakt door een vitamine B1 (thiamine) gebrek, DLR]. In Antarctica in 1914-16, en in het Britse Sheffield experiment in de oorlog van 1939-45¹ was opgemerkt dat scheurbuik begint met bloedend, gezwollen tandvlees, na 3½ -5 maanden van een vitamine C deficiënt dieet.

Recent werk in de Verenigde Staten²,³ laat zien dat in deze deficiënte diëten kleine hoeveelheden vitamine C zaten van ongeveer 1 mg per dag, aangezien bij Amerikaanse gevangen op een dieet volledig zonder vitamine C, zich al na 26 dagen scheurbuik ontwikkelde.

In dit Amerikaanse werk waren de eerste scheurbuik verschijnselen: puntbloedingen (petichiae) rond de haarfollikels, enkele dagen later gevolgd door bloedingen onder het tong oppervlak. Pas veel later verschenen er bloedingen in het tandvlees.

De Amerikaanse onderzoekers benadrukten dat “het meest karakteristieke teken van scheurbuik de door een roze halo omgeven hyperkeratotische haarfollikel is: de perifolliculaire bloeding, die bijna pathognomisch is ” Deze ontwikkelde zich wanneer het vitamine C plasmaniveau 0,2 mg per 100 ml, of iets daarboven was, corresponderend met een leukocyten niveau van 15 per 10? cellen. [bloedingen rondom haarfollikels in de schedelhuid zijn een diagnostische aanwijzing voor zeer ernstig vitamine C gebrek, DLR].

De niveaus van vitamine C in ouderen in grote ziekenhuizen zijn vaak beneden de 15 per 10? cellen, omdat bij het koken en serveren van maaltijden vitamine C grotendeels verloren gaat.?,? In Schotland? bleek 4,7% van de oudere mannen en 3% van de oudere vrouwen minder dan 10mg vitamine C in hun dagelijkse voeding te hebben: minder dan de hoeveelheid benodigd om scheurbuik te voorkomen. In South Wales liet een Medical Research Council onderzoek afgelopen winter [1971] zien dat meer dan eenderde van de ouderen in en buiten de ziekenhuizen vitamine C niveaus hebben op of onder 15 per 10? cellen of 0,2 mg per 100 ml (persoonlijke communicatie).

Behandeling met tetracycline? en mogelijk andere antibiotica veroorzaakt vaak een een daling in de vitamine C niveaus naar onder de 15 per 10? cellen.

Perifolliculaire huidbloedingen worden gewoonlijk aangetroffen bij ouderen in het ziekenhuis.

Onlangs werd gerapporteerd? dat in een groot ziekenhuis het gemiddelde vitamine C niveau bij oudere vrouwen 12,5 per 10? cellen was ? in augustus, wanneer die niveaus juist op hun hoogst zouden moeten zijn.

The Old Rectory,
Cricket Malherbie,
Ilminster, Somerset.                                                  Geoffrey Taylor

Referenties
1. Spec. Rep. Ser. med. Res. Coun. 1953, no. 280.
2. Hodges RE, Baker EM, Hood J, Sauberlich HE, March SC. Am. J. Clin. Nutr., 1969;22:535.
3. Hodges RE, Hood J, Canham JE, Sauberlich HE, Baker EM. Am. J. Clin. Nutr., 1971;24:432.
4. Kataria MS, Rao DB, Curtis RC, Geron. Clin. 1965(7):189.
5. Platt BS, Eddy TP, Pellett PL. Food in Hospitals, London, 1963.
6. Milne JS, Lonergan ME, Williamson J, Moore FML, McMaster R, Percy N. Br. Med. J. 1971(IV):383.
7. Windsor ACM, Hobbs CB, Treby DA, Astley Cowper R. Br. Med. J. 1972(I):214.
8. Andrew J, Atkinson SJ, Ridge BD, Wyn-Jones C. Nutrition Society Meeting, dec. 1972.

Therapeutische doseringen
Een helder wetenschappelijk artikel over vitamine C opbouw tot aan darmtolerantie als levensconforme, want lichaamsvriendelijke therapie bij diverse ziekten en aandoeningen:

Vitamine C in de praktijk
Ter onderstreping van bovenstaande , zijn hier een paar voorbeelden die ik persoonlijk heb waargenomen van de helende effecten van natriumascorbaat:

 • Een vriendin van me had een ernstig ontstoken kies in haar bovenkaak. Om de kies te laten trekken, zou duizenden dollars kosten (Australië kent geen vaste tandartstarieven, de kosten variëren enorm, en je weet van te voren nooit echt waar het op uitdraait). Die ontsteking scheidde zoveel gifstoffen uit in de richting van haar middenoor, dat ze er goed ziek van was, ze veelvuldig moest overgeven en bij het lopen steeds bijna haar evenwicht verloor. Door haar consequent ieder uur een glas water met een forse portie natriumascorbaat te geven, namen deze klachten langzaam af. En telkens bij het innemen van de vitamine C kon ze de pijn voelen wegvloeien, terwijl al de tweede dag het overgeven voorbij was, Na een week waren de duizelingen en andere verschijnselen allemaal verdwenen. Op deze manier heeft ze die ontstoken kies nog een heel jaar lang rustig weten te houden, totdat via een speciale regeling voor senioren het probleem zonder kosten keurig en afdoende door een tandarts kon worden opgelost. Daarbij had ze telkens vitamine C ingenomen vlak voor de behandelingen, en ook direct erna.
 • In 2012 ging ik met een vriendin in Australië op bezoek bij Annette S. Die had de week daarvoor onder haar wenkbrauw een spinnenbeet opgelopen. De kleine Australische spinnetjes kunnen uiterst giftig zijn. Tijdens de beet had Annette heel even een zeer fel stekende pijn gevoeld, en direct daarna zwol het hele gebied rond haar oog en over haar schedel enorm op, ze voelde het gif ook binnendoor doortrekken. De volgende ochtend zat haar hele oog dicht. Haar hersenen voelden dagenlang als een speldenkussen, en het hele gebied bleef zeer pijnlijk. Terwijl een buurvrouw haar absoluut naar het ziekenhuis wilde hebben (waar beslist geen vitamine C wordt gegeven) is het enige dat Annette heeft gedaan, ieder uur een zo groot mogelijke dosis natriumascorbaat innemen. Ze kon voelen hoe de verspreiding van het gif niet doorzette, en vervolgens hoe dat zich langzamerhand terugtrok. Toen ik haar een week na de beet zag, was er onder haar wenkbrauw alleen nog een agressief uitziend rood plekje zichtbaar. De pijn was er nog wel, en het hele gebied is nog altijd uiterst gevoelig, dus ze blijft nog gestaag doorgaan met het nemen van veel en hoge doseringen natriumascorbaat. Overigens: een onbehandelde spinnenbeet op een dergelijke plaats kan dodelijk zijn…
 • Een zeer aansprekend voorbeeld van de levengevende kwaliteiten van vitamine C als natriumascorbaat in infuusvorm is te zien op de video over een Nieuw-Zeelandse boer die met naar men beweerde een H1N1 ‘Mexicaanse’ griep infectie in een intensive care unit aan de beademing was beland, en ondanks ? natuurlijk alwéér antibiotica ? geen vorderingen richting genezing had gemaakt. De artsen hadden geen oplossingen meer en besloten de beademing maar te staken en de man te laten sterven. Maar zijn familie had op internet dr. Thomas Levy gevonden, een Amerikaanse cardioloog die een boek schreef over vitamine C: Curing the Incurable – Vitamin C, Infectuous Diseases and Toxins. Dr. Levy is te beluisteren in mijn radioprogramma ‘Gezond & Wel’ op Argusoog.org (zie voetnoten). Na enig aandringen gaven de artsen in Nieuw-Zeeland deze patiënt vitamine C, schoorvoetend en in veel te lage doseringen, maar desondanks knapte de man gelukkig zienderogen op en kon hij ten slotte gezond en wel het ziekenhuis verlaten… http://www.dailymotion.com/video/xh70sx_60-minutes-scoop-onnew-zealand-farmer-vit-c miracle_tech

Bovenstaande verslagen getuigen van de kracht van vitamine C, en maken
tegelijkertijd heel duidelijk dat de artsen op de werkvloer van intensive care
units niet alleen weinig van de stof af weten, maar daar zelfs eigenlijk ook niks
mee willen.

Want wanneer de artsen in het bovengenoemde Nieuw-Zeelandse ziekenhuis op de man af zou worden gevraagd of ze bij gelijkende toekomstige gevallen natriumascorbaat zouden toedienen, reken dan niet op een “Ja”. Immers: vitamine C staat niet in hun protocollen…

Dr. Viera Scheibner, wereldwijd bekend expert van vaccinatieschade, vertelde mij al jaren geleden over een Australische arts die de beademing wilde staken bij een baby die halfdood was vanwege een bacteriële meningitis en de nietwerkende (en zelfs gevaarlijke) antibiotica. Het lijfje van deze baby was al bijna zwart… Maar met de hulp van dr. Scheibner wist de baby’s vader de betrokken arts er tenslotte van te overtuigen om het kind infusen te geven met natriumascorbaat.
Ook deze dramatisch uitziende, officieel al opgegeven baby kon na drie weken gezond naar huis terug!

Moet het echt altijd zo ver komen voordat een arts het enige juiste wil doen…? Maar ook deze arts bevestigde dat hij in verband met de protocollen bij een toekomstig geval géén intraveneuze behandeling met vitamine C zou geven!

Met het braaf volgen van deze officieel voorgeschreven, maar totaal ineffectieve richtlijnen beschermen artsen hun eigen lijf en leden.
Door het onthouden van een behandeling, zelfs wanneer die in hun persoonlijke ervaring levensreddend is gebleken, stellen zij zonder blikken of blozen
het leven van hun patiënten in de waagschaal…
De officiële term voor dergelijk gedrag is iatrogenese.
Ik noem dat gewoon crimineel!

Vitamine C en vaccinatie
Vitamine C heeft minstens 325 functies in het lichaam, 300 enzymatische en 25 hormonale. Een van de belangrijkste betekenissen van vitamine C is dat het de basisstof is voor collageen, terwijl collageen weer de bouwstof is voor botten en bloedvaten. En alleen al voor de uitwisseling van oude en nieuwe cellen in onze bloedvaten heeft het lichaam per dag 1000 mg nodig. Komt vanuit voeding of suppletie die ene gram het lichaam niet binnen, dan vindt dit noodzakelijk onderhoud aan het bloedvatenstelsel niet plaats. De bloedvaten beginnen dan eerst te lekken en later kunnen zij zelfs scheuren, en herseninfarcten en aneurismen in de aorta veroorzaken.

Shaken Baby Syndrome
Maar het kan nog een graadje erger. Er zijn standaard medische praktijken die de hier beschreven soort van vitamine C deficiënties tot gevolg hebben: vaccinatie en antibiotica-gebruik… Op basis van het bovenstaande is het dan ook geen wonder dat wanneer baby’s door vaccinaties zijn volgepropt met ziekteverwekkers en gifstoffen, hun lijfjes bij gebrek aan vitamine C in hun voeding, de schade van de elektronenroof door de toxinen proberen te beperken door te grijpen naar de vitamine C zoals die aanwezig is binnen de eigen weefsels. De resultaten van die wanhopige reddingspogingen zijn: typerende lengtebreuken in de tweede botvormende laag (epifysis) van de lange beenderen, en bloedingen in de hersenen (en onder de bovenlip), in 1972 beschreven door HG Hiller in zijn artikel ‘Battered or not ~ a Reappraisal of Metaphyseal Fragility’.

Deze kenmerkende breuken (zie afbeelding) werden voor de eerste maal beschreven in 1946 door Caffey, maar door hem niet geïnterpreteerd als schade door acute scheurbuik, c.q. vitamine C deficiëntie. Iedere baby/persoon staat na vaccinatie in werkelijkheid bloot aan een acute aanslag op zijn/haar vitamine C voorraad in de weefsels, met als gevolg mogelijk een mega-tekort aan vitamine C. Bij sommige baby’s is die acute scheurbuik snel zichtbaar: òf door wiegendood (Sudden Infancy (Immunisation) Death Syndrome, SIDS) òf, wanneer ze niet direct sterven, door Shaken Baby Syndrome (SBS).

Deze acute vitamine C deficiënties worden meestal niet als zodanig herkend.Wanneer een baby met van het sternum losgelaten ribben, lengtebreuken in de lange beenderen, en bloedingen in neus, mond (onder de tong) en ogen er uitziet als zou die tegen een muur zijn gekwakt, beschuldigen artsen en autoriteiten de ouders/verzorgers vaak onmiddellijk van kindermishandeling door de valse diagnose van Shaken Baby Syndrome (SBS) te stellen.

Zelden worden vóór die beschuldiging de tests gedaan die deze vermeende kindermishandeling kunnen uitsluiten: het meten in bloed en serum van de niveaus van vitamine C en histamine:

Wanneer in bloed/serum van een gevaccineerde baby
het vitamine C niveau minimaal is,
en het niveau van histamine heel hoog,
is er sprake van acute scheurbuik, ofwel van vaccinatieschade!

De realiteit is dat wereldwijd te overhaast de foutieve SBS-conclusie wordt getrokken. Meestal gebeurt dit vanuit een emotionele reactie, want door de mantra ‘Vaccinaties zijn veilig en effectief’ kan vaccinatieschade niet bestaan. Nooit vindt de diagnose plaats op de wetenschappelijke, dus rationele interpretatie van de hier genoemde, eenvoudige bloedtesten. Ouders zullen daar dus zelf om moeten vragen…

Een andere, simpele test voor het uitsluiten van kindermishandeling spreekt uit het hieronder aangehaalde wetenschappelijk artikel:

Dr. Viera Scheibner heeft anno 2012 naar aanleiding van dergelijke SIDS- en SBS-drama’s inmiddels zo’n 120 rapporten geschreven. De meeste rechters trekken uit haar wetenschappelijk onderbouwde rapportage de juiste conclusie en stoppen de rechtsvervolging van de desbetreffende ouder(s) en verzorgers, of bevrijden hen alsnog uit de gevangenis…
Maar de hardnekkigheid van de SBS-fabel is groot: het laatste nieuws daarin is dat zelfs ambulancepersoneel van SBS kan worden beschuldigd!

In alle grijpbare groepen ? van baby’s tot militairen, en van reizigers tot senioren ? geldt: één vaccin kan de ontvanger daarvan doden. Gebeurt dat niet, dan nòg kan ieder vaccin een ontvanger voor het leven beschadigen. Of die schade nu ernstig en direct zichtbaar is, of niet…

Zo viel het de chirurgen in de veldhospitaals tijdens de Eerste Wereldoorlog al op dat de bloedvaten van de jonge soldaten eruit zagen als die van oude mannen. Oorzaak: het ziekmakend verband tussen vaccins, serumziekte, en vasculitis: beschadigde vaten door vitamine C gebrek. (Voor uitgebreide informatie, zie mijn artikel over vaccinaties, en het document ‘RVP 2012 – Vaccins en inhoudsstoffen’).

In 1976 vielen in de VS vele mensen na vaccinatie direct dood neer op de priklocatie van de nooit geteste griepvaccins die toen ineens massaal werden geïnjecteerd in verband met een geheel verzonnen griepepidemie. Daarbij waren er vele gevallen van de verlammingsziekte Guillain-Barré.

En op precies dezelfde manier als in 1976 hebben tijdens de Mexicaanse griep plandemie van 2009 over de hele wereld vele gevaccineerden de al evenzeer de levens verwoestende neurologische aandoening ‘narcolepsie’ opgelopen. Het in 2009 gebruikte Pandemrix vaccin van GlaxoSmithKline was tevoren onvoldoende getest, en binnen een scenario van gekweekte massahysterie haastig toegepast.

Terwijl de WHO onmiddellijkliet weten de slaapziekte narcolepsie niet te kennen als negatief effect van een vaccin, meldt een krantenknipsel uit 1928 dat narcolepsie na vaccinatie in historisch opzicht allerminst een onbekend negatief resultaat is:

“In 1928 werd in Nederland de verplichte [pokken]vaccinatie stopgezet
vanwege de alarmerende frequentie van ‘slaapziekte’ die dit veroorzaakte”…
http://www.vaclib.org/books/archive2/polio/smallpox.pdf

Vitamine C en vrije radicalen
Vrije radicalen zijn stoffen die een elektron missen en die daarom een elektron ergens anders willen wegkapen, desnoods uit gezond weefsel. In alle situaties waarin deze vrije radicalen een rol spelen, kan vitamine C helpen de schade te beperken, omdat deze stof een gulle donor van elektronen is. Dat verklaart de helende werking van vitamine C bij de vrije radicalen cascade door vaccinaties, infecties en/of vergiftigingen.

Dit heilzame antioxidant effect kan alleen voortduren zolang er vitamine C voorhanden is. Vandaar de noodzaak om door de dag heen verscheidene doses vitamine C te nemen.

De reden dat onder artsen zo weinig kennis en goodwill heerst richting vitamine C, is allereerst omdat in hun farmaceutisch georiënteerde opleiding over dit natuurlijke, essentiële macronutriënt ernstig beperkte en zelfs foutieve informatie wordt aangeboden.

Maar bovenal schenken artsen geen aandacht aan vitamine C omdat diezelfde farmaceutische industrie deze stof niet kan patenteren en daar dus geen droog brood aan kan verdienen. Maar misschien nog wel belangrijker is dat het toedienen van vitamine C haaks staat op het industrieel farmaceutisch belang van veel zieke klanten, omdat deze lichaamsvriendelijke substantie mensen kan helpen werkelijk te genezen!

Verschillende vormen van vitamine C
Vitamine C is wateroplosbaar en komt voor in vele vormen. Sommige daarvan zijn prettig in het gebruik, andere niet, en weer andere zijn af te raden (zoals de time-release uitvoeringen).

De meest rudimentaire vorm van vitamine C is L-ascorbinezuur poeder. Dit smaakt heel zuur, etst het tandglazuur en is minder prettig in het gebruik. Daarnaast zijn er verschillende gebonden vormen: calcium-, magnesium-, en natriumascorbaat. Natriumascorbaat is de meest neutrale, want smaakt licht zoutig, is prettig om in te nemen, en verstoort de mineraal evenwichten in het lichaam niet. Na een hersenschudding of een herseninfarct (of ter vermijding van die laatste) kan de vetoplosbare vorm van vitamine C, ascorbylpalmitaat, ‘wonderen’ doen.

Verkrijgbaarheid
Met de overname door de farmaceutische industrie van de meeste van hun aartsvijanden ? de voedingssupplementen producenten ? is natuurlijke vitamine C inmiddels zodanig uit de markt weggedrukt dat je jezelf groot verdriet doet wanneer je je alleen daar op richt. Natuurlijke vitamine C wordt onbetaalbaar in de hoeveelheden die nodig zijn in geval van een werkelijke crisis (zie bovenstaande tabel). Alles wat anders is dan simpel natriumascorbaatpoeder is bovendien altijd vele malen duurder, en daar komt bij dat de bewerkte vormen van vitamine C niet noodzakelijkerwijs beter zijn in hun effect. Vitamine C in tabletvorm is gemakkelijk voor gebruik onderweg, maar bevat vaak toegevoegde stoffen die je niet in je lichaam wilt ? zo zit er soms aspartaam (E951) in sommige zuigtabletten en zelfs (of vooral?) in kindervitamines …

Ja, het is waar, de poedervormen van L-ascorbinezuur en natriumascorbaat zijn kunstmatig en komen uit China, maar volgens dr. Thomas Levy hindert dat niet. Ja, natuurlijk moet je letten op het bijgeleverd rapport van eventueel aanwezige toxische stoffen en zware metalen, maar indien nodig worden die door de vitamine C ontgift.

Dr. Thomas Levy stelt daarover onverdund: “Het is beter deze kunstmatige natriumascorbaatpoeder te gebruiken, dan geen of te weinig vitamine C te nemen.” En hij benadrukt: “De enige fout die je met vitamine C kunt maken, is dat je er te weinig van neemt…!”

Overigens is er natuurlijk niks op tegen om bij het innemen van synthetische vitamine C tegelijk ook een sinaasappel te eten… De natuurlijke stoffen daarin zullen de werking van de kunstmatige vitamine C alleen maar synergetisch ondersteunen en wellicht zelfs verhogen.

Weet bovendien dat er beneden de 10 gram vitamine C per dag geen therapeutisch effect van de stof valt te verwachten. Met andere woorden: wil je een gezondheidsprobleem afdoende oplossen, moet je altijd boven die tien gram per dag uit komen. En dat is met het door de dag heen nemen van vele kleine porties ordinair natriumascorbaatpoeder gelukkig een fluitje van een cent.
Nogmaals, in tegenstelling tot de zure vorm, L-ascorbinezuur, smaakt natriumascorbaat alleen maar een beetje zoutig, en is daardoor heel vriendelijk voor maag, gebit en smaakpapillen.

Mensen met ervaring in het gebruik van natriumascorbaat kunnen er bij het innemen van hun dosis aan de smaak daarvan merken of ze er die keer meer, of juist wat minder van nodig hebben.

Vitamine C behoefte
Niet alleen verschilt de individuele vitamine C behoefte van mens tot mens, ook hangt de manier van verwerken van de stof af van het individuele metabolisme. Vitamine C heeft vele verschillende functies in het lichaam, maar die kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer de stof daadwerkelijk aanwezig is, dus: OP=OP…

Daarom: altijd meer doses gebruiken door de dag heen! (zie de tabel). De grens aan de persoonlijke behoefte meldt zich vanzelf aan de darmtolerantie/C-flush!

Per individu verschilt de behoefte bovendien naar de omstandigheden. Zo heeft een stewardess thuis misschien 6 gram vitamine C per dag nodig, terwijl haar lichaam tijdens internationale vluchten om 20 gram of zelfs meer kan vragen!
Ook een persoon met een sluimerende infectie of ontsteking(en) heeft een grotere behoefte.
En dezelfde hogere behoefte geldt bij alle vormen van stress, infecties, stralingsbelasting, voedselvergiftiging, contact met giftige stoffen, en bij giftige beten van dieren.

In tegenstelling tot de meeste dieren (uitgezonderd o.m. primaten en een hamster soort) kunnen wij mensen de levensbepalende stof vitamine C niet zelf aanmaken, daarom moeten we die van buitenaf krijgen.
Onze huidige voeding levert bij lange na niet genoeg vitamine C op, vandaar de noodzaak tot suppletie van bij voorkeur het niet-zure, gemakkelijk in te nemen natriumascorbaatpoeder. Pillen bevatten immers altijd allerlei vulstoffen en andere substanties die je niet in je lichaam wilt hebben.

Gebruik thuis natriumascorbaatpoeder, dat is de meest simpele vorm, zonder vulstoffen e.d., en neem voor onderweg tabletten van bijv. AOV.

Vitamine C ~ gebruik
Nogmaals, de behoefte aan vitamine C van de moderne mens moet worden uitgedrukt in grammen, en niet in de miezerige 75 milligram van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) die artsen maar braaf blijven napraten zonder zelfs te weten wat ze met dat nep-advies hun patiënten in werkelijkheid aandoen.
Deze verregaand tekort schietende ADH-limiet kan ternauwernood scheurbuik voorkomen. De 75 mg norm werd vastgesteld door toxicologen, in plaats van door biochemici die bekend zijn met de functies en dynamiek van vitamine C in het lichaam van warm vlees en bloed.

Algemene tips zijn:

 • Koop de niet-zure vitamine C poedervorm natriumascorbaat groot in, bijvoorbeeld bij http://www.naturalspices.eu/natrium-ascorbaat-e301.html. Koel, droog en in het donker bewaren Wikkel aluminiumfolie om een goed afsluitbare fles of pot).
 • Neem dagelijks een paar maal zoveel natriumascorbaat als je kunt (bouw de dosis op). En houd nooit meer mee op met het nemen van C!
 • De correcte methode voor inname van vitamine C is om door de dag heen meer kleine doses te gebruiken (zie ‘Gebruik’).
 • Maak voor het oplossen van de vitamine C gebruik van vitaal, zuiver water. Het water mag eventueel lauw, maar niet warm zijn.
 • Bouw de individueel benodigde dosis op door de hoeveelheid telkens wat te verhogen, totdat er diarree-achtige verschijnselen optreden.
 • Dit heet ‘darmtolerantie, of ‘C-flush’: de vitamine C die het lichaam niet nodig had, verdwijnt via de darmen in de vorm van een soort diarree (hard hollen naar de toilet, want zodra je het voelt rommelen, is het niet meer te stoppen!)
 • Deze ‘C-flush’ is lastig, maar niet schadelijk, integendeel, het reinigt de darmen van oude voedselresten e.d.
 • ALTIJD blijven doorgaan met het nemen van vitamine C, want alle fruit- en voeding fabels van bijvoorbeeld het Voedingscentrum ten spijt, krijgen we via de voeding meestal ruim onvoldoende van deze essentiële voedingsstof binnen.
 • VERMIJD time released vitamine C tabletten. De C komt door de coating voorbij de maag in een verkeerd deel van de darmen terecht, kan daar niet worden opgenomen, en gaat dus verloren voor het lichaam. Heb je die per ongeluk toch gekocht, maak dan voor inname de tabletten stuk, zodat de coating onwerkzaam is.

 

Briefwisseling met een luisteraar over vitamine C

Hai Désirée, ik heb nog een paar vragen.
Vandaag heb Ik met een grote regelmaat vit c genomen, in steeds grotere doses. Ik gebruik gewoon een theelepel en neem steeds een beetje meer. Ik heb geen diarree maar wel buikpijn. Mijn maag doet zeer, ik heb een opgeblazen buik, veel lucht, gerommel en moeite met naar de wc te gaan. In alles wat ik las en hoorde heb ik dit niet gehoord. Is dit een bekende reactie?

Loop je niet te hard van stapel?
Neem je natriumascorbaat, of is het toch de zure vorm, L-ascorbinezuur?
Wat je beschrijft, hoort bij vitamine C, simpelweg omdat er allerlei (reinigings)processen op gang komen.

Neem je de C vóór, of na je maaltijd?
’s Morgens moet je C nemen voordat je iets anders neemt.
Het is het beste is om C voor de maaltijd te nemen.
Maar als dat problemen geeft, doe het dan direct daarna.
Dan kan de C helpen om de voedingsstoffen zonder problemen te laten verteren.
Je zou ook de helft van de dosis voor, en de helft na de maaltijd. Speel ermee, neem waar en schrijf op wat je neemt en wanneer, schrijf ook op wat je eet, en voel en noteer wat goed voor jou voelt. (Feitelijk verslag i.p.v. gevoelsmatige herinnering).
De pijn die je beschrijft is een vorm van koliek.
De C verhoogt de peristaltiek (darmbewegingen) en maakt je darmen schoon, helemaal niks mis mee dus. Integendeel. Maar dat voel je natuurlijk wel!

Het opgezette gevoel kan veel oorzaken hebben, afhankelijk van wat je hebt gegeten.
Maar ook C produceert gas, en dit (methaan) gas heeft een anti-carcinogene werking, laat het dus door de darmen heen trekken, dat is juist prima!
Maar dat kan pijnlijk zijn.
Je kunt dus blij zijn dat je winden er zijn, want ze kunnen je gezond maken!
Overigens, aan de geur van je winden kun je vaststellen hoe (on)gezond je bent.
Al wat je beschrijft, is een reactie van je lichaam tijdens een detox fase.
Doe jezelf geen geweld aan, blijf goed waarnemen wat er gebeurt.
En nogmaals, schrijf alles op, zodat je een feitelijke verslaglegging hebt.
Geheugen is vaak emotioneel en dus inaccuraat.

F. heeft wel meteen diarree. Ik begreep dat diarree betekent dat het lichaam voldoende vit c heeft. Moet ik nu minderen bij haar tot onderhoudsdoses of verdwijnt de diarree bij hoge doses vanzelf?

Als F. een Ayurvedisch Vata-type is, kan het zijn dat ze heel direct reageert.
Doe meer kleinere hoeveelheden door de dag heen en kijk wat er gebeurt.

Als je het intraveneus gebruikt hoe werkt het dan dat het pijnstillend is? Weet jij de chemische reactie in het bloed en de zenuwen?

Vitamine C is ook pijnstillend bij orale doses.
Het precieze mechanisme daarvan heb ik nog niet bekeken.
Dr. Viera Scheibner vertelt me dat ze geen idee heeft van hoe het pijnstillend vermogen van vitamine C werkt, maar ze bevestigt me met klem dat ze ten tijde van de heftig ontstoken kies al tijdens het opdrinken van de C het verzachtend effect ervan kon voelen. En dat komt overeen met wat ik steeds bij haar heb zien gebeuren.
Dus wat kan het je schelen hoe het werkt. Het WERKT!

En hoe werkt het praktisch, als pijnstiller en middel om te genezen? Stel, ik krijg iets en kom in het ziekenhuis terecht. Moet Jan dan de doos met vit c onder zijn arm nemen en weet een ziekenhuis dan wat ze er mee moeten? Ik weet dat bij ernstige dingen 50 gram er in kan worden gepompt.
Moet dat gemengd worden met een zoutoplossing of iets? Hoe gaat dat?

Hoe vitamine C in een infuus moet worden bereid en gebruikt, staat beschreven op http://www.orthomed.com/civprep.htm . Lees op die site al Klenner’s artikelen!

Wat doet vit C in de mond? Spoelen met vit c, maakt dat het speeksel minder zuur?

Vitamine C wordt opgenomen in het bovenste deel van het spijsverteringskanaal. Of dat al gebeurt in de slijmvliezen in de mond, weet ik niet.
Vandaar dat time released vitamine C geen goed idee is, de C gaat dan voorbij de maag, waar het niet meer wordt opgenomen. Niet alleen zinloos, maar het tast ook het zuur-base evenwicht aan.

Een verzuurd lichaam nodigt kanker uit…
Om het lichaam meer basisch te maken daar waar dat zo hoort, is het weglaten van verzurende voedingsstoffen de meer aangewezen weg. Zie onder voetnoten.
Volwassenen kunnen beginnen met het weglaten van alcohol en koffie.

Wat doet vit c precies in de darmen?

Alles wat in het bovenste deel van het spijsverteringskanaal niet os opgenomen, komt er na de maag doorheen donderen, met tot aan de anus, medeneming van oude aankoeksels.
Vitamine C komt alleen in de darm terecht wanneer het lichaam het in het begin van het spijsverteringskanaal niet heeft opgenomen om reden van voldoende aanwezigheid, of onvermogen tot opname.

Ik begreep dat jij weet welke tand en welke kies bij welk orgaan hoort. Heb je daar ook een artikel van?

Op mijn website staat een artikel ‘Kiezen of Helen’, daarin staat een afbeelding van de specifieke verbindingen tussen iedere tand of kies en de organen en orgaan-systemen. Ik ben nu bezig aan een artikel dat daar dieper op in gaat.

Ik vond het nogal een shock te lezen dat de bacteriën bij wortelkanaal behandelde tanden en kiezen vaak uit streptokokken bestaan! Daar komt waarschijnlijk de besmetting bij baby?s vandaan, en niet zo zeer door gebroken vliezen. Men zegt dat strep bij de baby aanwezig kan zijn en gevaarlijk is bij gebroken vliezen. Maar hoe kan het dan dat baby?s ook kunnen worden geïnfecteerd bij een keizersnede? Dat slaat dan nergens om te stellen dat de besmetting via de vagina zou zijn. Veel logischer is dan dat het via de bloedbaan komt. Wat denk jij?

Streptokokken zijn overal. Een 9-jarige jongen overleed in 2009 aan een overload aan streps en stafylo’s vanwege de immuunsuppressie (uitschakeling van zijn immuunsysteem) veroorzaakt door de DTP/BMR-vaccinaties die hij drie dagen voor zijn dood had ingespoten gekregen.
Of die beide ziekteverwekkers op het moment van vaccinatie al in zijn lichaam aanwezig waren, of in de vaccins zelf zaten, doet er in wezen niet toe.
Het gaat erom dat zijn lichaam vanuit de immuunsuppressie, veroorzaakt door de vaccins, niet in staat was om daarop adequaat te reageren.

Immuunsuppressie door vaccinatie is een ruim gedocumenteerd feit dat Coutinho standaard stellig ontkent met de frase : “Dat vaccins immuunsuppressie veroorzaken, wordt niet door de medische literatuur ondersteund.”

Dr. Viera Scheibner’s bibliotheek puilt uit van de wetenschappelijke artikelen die precies die immuunsuppressie beschrijven. Hij zou ze moeten opeten…!

 

Voetnoten

Het zelf maken van door lipiden omhulde Vitamine C

embedded by Embedded Video

Download dit artikel als Pdf bestand:
http://www.desireerover.nl/wp-content/uploads/2010/11/Vitamine-C-Redder-in-de-nood-6.pdf

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.

4 reacties op Vitamine C – De Redder in nood

 1. Dorette schreef:

  Ik neem sinds 2 weken natrium ascorbaat in, omdat ik 2,5 jaar een chronische ontsteking heb, waarschijnlijk door jarenlange stress.
  Ik merk een lichte verbetering in de vorm van minder pijn, door de dag heen.
  Omdat ik op vakantie ga, wil ik de tabletvorm bestellen. Welke vit.c tabletten zijn aan te raden? Ik heb op de site van AOV gekeken, maar ook daar zijn wel 10 varianten verkrijgbaar van vit. C.

 2. Wim Pieters schreef:

  Het natriumascorbaat die u aanraadt komt uit China. Ik ben zeer voorzichtig met de goedkope produkten uit China omdat er totaal geen kwaliteitsgarantie bestaat. Is er een puur en betrouwbaar produkt bij u bekend wat niet uit China afkomstig is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *