Uitspraak van het Grondwettelijk Hof in Karlsruhe

 Klik op de titel voor “die Entscheidung” in het Duits

Uitspraak van het Grondwettelijk Hof in Karlsruhe


Het Hof heeft in zijn uitspraak van 12 september 2012 condities gesteld aan de ratificatie van het ESM-verdrag door Duitsland. Enerzijds moet vastgelegd worden, dat zonder toestemming van de Duitse vertegenwoordiger de betalingsverplichtingen van Duitsland niet verder gaan dan het bedrag dat bij aanvang is vastgelegd. Anderszijds moet door middel van internationaal bindend recht zeker gesteld worden, dat de clausules van artikel 32.5 (onschenbaarheid ESM-documenten), 34 (zwijgplicht) en 35.1 (immuniteit) geen belemmering vormen voor een goede informatie aan de Bundestag en de Bundesrat. (link naar uitspraak)

Het zijn dus de punten in het ESM-verdrag die de democratie ondermijnen, die er voor Duitsland uit moeten.

Dit zijn trouwens ook de punten waarover minister de Jager de Kamer voorgelogen heeft door te beweren, dat het parlement betrokken zou worden in alle belangrijke besluiten van het ESM en dat verhoging van het maatschappelijk kapitaal niet mogelijk was zonder toestemming van het parlement. (Ze zouden eens moeten leren lezen.)

Merk op, dat het Bundesverfassungsgericht met deze uitspraak ook president Barroso van de Europese Commissie te vlug af is geweest. Barroso werkt aan een project om alle EU-verdragen zodanig te wijzigen, dat overal waar sprake is van unamieme besluitvorming, dit vervangen wordt door meerderheidsbesluiten. Zo kunnen dus veel landen – vooral de kleinere – tegen hun wil gebonden worden aan besluiten van andere landen. (Het ESM is nu nog een internationaal verdrag, maar de omzetting van het ESM in een EU-verdrag staat ook op het verlanglijstje van de Europese Commissie.)

Duitsland zal dus ook in de toekomst veto-recht houden.

Bij het ESM hopen ze de opgedragen aanpassingen nu razendsnel in orde te maken, zodat ze in oktober van start kunnen gaan. In ieder geval voordat de andere ESM-leden zich gaan bedenken en dezelfde rechten als Duitsland eisen. Maar welke landen hebben nu nog iets te eisen? Steeds meer eurolanden zitten nu al diep in de financiële problemen. Ze hebben nog niet door dat de euro niet de oplossing is, maar de oorzaak.

Wanneer consumenten de voorkeur geven aan produkten uit andere euro-landen, verlaten de euros het land en raakt het land in de schulden…

Overgenomen van:
http://www.courtfool.info/nl_ESM_Zwarte_dag_voor_de_democratie.htm

Wat is eigenlijk het ESM?? – Wie zijn al die mensen?

  1. ESM: hoe de Goldman Vampier Europa veroverde
  2. ESM is in strijd met Nederlandse Grondwet
  3. ESM, een zwarte dag voor de democratie
  4. ESM, zeven fatale vergissingen
  5. ESM verdrag
  6. Als de pers zwijgt ***update 04-02-2012***
  7. Uit de euro, en dan?
  8. Zeus verkrachtte Europa – Op weg naar een gezonde economie
  9. Van staatsschulden naar staatsgulden
  10. esm de nieuwe europese dictator
Dit bericht is geplaatst in Het Einde van ons Beschikkingsrecht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *