KEVELAER en de godin Frya (2 delig)

 

KEVELAER en de godin Frya

Geschreven op 11 mrt 2004 door Evert Jan Poorterman

Hallo belangstellenden,

Afgelopen zondag ben ik mee geweest met Ineke van den Broek, die min of meer een dagje Kevelaer organiseerde… Wij waren ietwat aan de late kant omdat wij de toeristische route bereden… Bij aankomst in Kevelaer waren de anderen reeds aanwezig… Met z’n zevenen hebben we enkele uren met elkaar opgetrokken en zijn we weg van de toeristen en bedevaartgangers ook naar andere plekken geweest waar de energie soms zeer goed voelbaar was…

Kevelaer
Impressie van een dagje zwerven door dit alleraardigste Duitse stadje, dat bij nader onderzoek een echt ‘Bedevaartsoord’ is en een enorme toeristische trekpleister. Kevelaer telt ongeveer 25.000 inwoners en ligt aan de Niers, een klein riviertje en is gelegen in de Neder-Rijnse laagvlakte. Kevelaer is sinds 1642 een Bedevaartsoord, nadat ene Hendrik Busman Maria’s verschijning meemaakte. Hij liet er een kapelletje bouwen ter ere van haar…

Kevelaer is sindsdien een trekpleister vanjewelste en momenteel komen er jaarlijks zeker 700.000 bezoekers naar dit gezellige stadje. In verhouding tot haar inwoners heeft de stad veel winkels en een ruim horeca-bestand. In alle straten kom je conditoreien voorbij, zie je de beeldenwinkels en als je niet goed kijkt ook vele sexwinkels… Bij een betere beoordeling zijn dit winkels waar de enorme dildo’s kaarsen bleken te zijn. Men verkoopt kaarsen in alle maten tot wel anderhalve meter hoog… Vanwege het mooie zonnige weer, kwamen de mensen in de loop van de middag naar de stad en werd het zowaar echt druk. Overal doken dagjesmensen en toeristen op, allemaal gelokt door de gezelligheid, het mooie weer en natuurlijk ook voor een stukje devotie… Ik heb de Maria-kapel van binnen bekeken en ook het icoon, een ‘Gnadenbild’ (een ets uit 1642), een afbeelding van de maagd Maria… Dat bleek een kleurenprentje te zijn, met daaromheen een kitserige plastic lijst… Ik maakte daar een opmerking over en een Duitser zei; ‘Mann muss nicht nur sehen, mann muss auch ervaren’… met andere woorden; het maakt niet uit of het plaatje mooi of lelijk is en de lijst eromheen een prul, het gaat erom dat je de liefde en energie van Maria voelt. Daar zit wat in, maar waarom dan zoveel glans en glitter? Dat is natuurlijk wel echt Katholiek!. Ik zie liever soberheid, de essentie…

Ikzelf heb helemaal niets met het geloof, waarschijnlijk omdat ik in meerdere vorige levens vaak ben gebotst met de Kerkelijke systemen, vooral met de Roomse Kerk! Daarnaast vind ik religie zoals wij het op deze planeet kennen een verderfelijk systeem, dat er slechts op gericht is de individualiteit van de mens te beperken. Het oude systeem van totale aanbidding, devotie, aderlaten, biechten en het aansporen van het verkrijgen van vele kinderen, heeft de mensen onnodig beperkt, in armoede gehouden en afhankelijk gemaakt. Ruim honderd jaren geleden zei de toenmalige directeur van de Maastrichtse Spinx-fabriek tegen de Bisschop van Maastricht; ‘Als jij ze dom houdt, zal ik ze arm houden’… Toen de Paus enige jaren geleden Zuid-Amerika bezocht heeft hij in Ecuador of Colombia een gouden speld uitgereikt aan een goede Katholieke vrouw. Zij was destijds 56 en had 42 kinderen geworpen en dat was een schouderklopje en een gouden presentje waard. Deze vrouw heeft vanaf haar tienerjaren constant in bed gelegen, enerzijds om te paren en anderzijds om de resultaten ervan te werpen. Een schande dat de vertegenwoordiger van GOD op Gaia (Aarde), de Paus, dit aanmoedigt en als voorbeeld stelt… Genoeg ergernis gespuid/gespoten?…

Ik kreeg niet genoeg van het kijken en wilde het liefst alleen door de stad slenteren. Ik wil meestal eerst verkennen en dan later pas de plekken bezoeken waarvoor ik kwam. Ik keek mijn ogen uit vanwege de mooie gebouwen en de vele kerken en kapellen… Overal liepen de opgedofte mensen door de stad en bij de Maria-kapel staken velen een kaarsje aan. Ik zag er zelfs Japanse toeristen! Wij slenterden van de Maria-kapel verder weg van de drukte en bezochten een nieuw gebouwde kerk. Mooi van binnen en aangenaam om er te vertoeven. Deze nieuwe kerk vervangt de oude die door brand is verwoest. Eerst slachtoffer van WO II en later na herstelt te zijn, door brand verwoest. Het nieuwe gedeelte is pal tegen het oudste deel aangebouwd en in die kapel was de energie erg voelbaar. Al toen wij er heen liepen leek het wel alsof we een heuvel beklommen. Met zware knieën betraden wij de kapel en verstoorde ik de stilte door een hard plastiek doosje met snoepjes te laten vallen… Daar werden allen wakker van. De energie was nabij het doopfond en het altaar het sterkst en je kreeg werkelijk de neiging door de knieën te gaan. Dat moet natuurlijk ook… knielen voor GOD en Maria… Devoot je kleinheid ondergaan…

Vandaar liepen we terug naar de stad en begonnen enkelen te morren en keken begerig bij de bakkers naar binnen, zodat wij uiteindelijk onder zware druk allen een konditorei betraden alwaar wij koffie en gebak nuttigden… Daar maakten we beter kennis met elkaar en stoorden enkele andere bezoekers zich aan ons soms luidruchtige gesprek. Na deze onderbreking zijn we verder getrokken en bezochten we nog enkele kapellen en de grote Kerk, een soort Dom. Zeer duister van binnen en zeer sfeervol, maar mij te Katholiek. Veel versieringen en de atmosfeer was zwaar. Ik liep rustig en gepast door de grote kerk totdat de organist meende het orgel te moeten beroeren… ik kreeg bijna een hartverzakking en haasten mij naar buiten… In het klooster/kapel ernaast heb ik drie kaarsen gebrand en in een opwelling leek het mij goed deze lekker niet te betalen. Vanwege de vele misstanden die mij waren aangedaan in het verleden, maar uiteindelijk heb ik toch 60 Eurocent in het bakje gedaan!… In die kapel was een waterfontein met lauw tot warm water en dat was verkwikkend om er mijn handen in te wassen, wat ik ook deed… Het meest opvallende van alles was, dat er overal schelpen zichtbaar waren. Schelpmotieven op de gevels van de huizen en motieven in de kerken/kapellen en de meeste waterbakjes waren van rose gebeeldhouwd Marmer in de vorm van een… schelp! Wat is nu de reden dat dit motief zo zichtbaar overal is afgebeeld? Dat is de verering van de godin Aphrodite. Zij ontstond uit het schuim der zee en de Italiaanse schilder Botticelli beeldde haar af staande in een enorme schelp… Deze Aphrodite is dezelfde godin als Venus, Minerva, Fortuna, Frau Holle, An, Spin-An, Spinwieffie, Spiderwoman, Nehalennia, Nyhelle, Inanna, Ishtar, Astoret, Astarte, Ast, Isis en natuurlijk de godin Frya, die de Sumeru/Vrijen wegvoerde uit Mesopotamië naar Europa. Zij was dus de leidvrouwe van dit volk, dat zich vestigde in de lage landen… De Maria-verering is geheel gebaseerd op deze oude godin. Omdat zij in de ogen van de Kerkvaders heidens was, is zij overgoten met een Rooms sausje. Dat onderging ook EN.KI, EA, Ptah, Zeus, Wodan en zo werd hij een Katholieke vent in een soepjurk! ofwel onze Sinterklaas… De godin Frya, ook bekend onder tal van andere namen, is de enige godin die zich een plek wist te verwerven tussen de regerende/heersende goden. Zij was zo machtig dat zelfs Zeus geen weerstand kon bieden aan haar. Frya, maar beter Inanna/Ishtar was van den beginne betrokken bij de schepping van de mens en zij is één der oermoeders van de mensheid. Daarom ook wordt zij afgebeeld met een kindje op schoot. Sinds tweeduizend jaren heet zij ook Maria en schonk zij het leven aan Jezus/Issa… een nieuw mens, klaar voor de toekomst…

De plek waar de energieën goed voelbaar zijn is al duizenden jaren oud. Al ver voordat de Romeinen in deze gebieden arriveerden! Het is door de tijden heen altijd een bijzondere plek gebleven en toen de Katholieke kerk deze plek inpalmde werd het echt een toeristische trekpleister. Het feit is en blijft ondanks deze inpalmerij, dat Kevelaer enkele zeer belangrijke energie-plekken kent, allen verbonden met de oude godin Frya. Dat de afbeeldingen van de schelp de duizenden jaren hebben overleeft is al een bijzonderheid. Bekend geacht mag worden dat de Anunnaki-guds (de goden) een netwerk hebben aangelegd op de meest krachtige aardstralen op onze planeet. Om er over te reizen, om via telepathische weg boodschappen te verzenden en te ontvangen en… om er met hun vliegtoestellen over te vliegen (UFO’s). In China noemt men deze energiebanen ‘Drakenwegen’… Dit vanwege de Anunnaki-goden die in werkelijkheid draken of intelligente sauriërs zijn… Geëvolueerde reptielen dus… Lang verhaal, iets met kikkers kussen die in prinsen veranderen en zo… Komt volledig aan bod in mijn boek; ‘Friezen aan de Eufraat’…

In de komende delen van de wetten van Frya wordt duidelijk dat deze godin een ware leidsvrouwe was/is, goed in staat een volk te leiden en ook vorm te geven aan een nieuwe staatsvorm. De komst van de Vrijen uit Sumer naar Europa betekende een ommekeer in hun ideologie. Zij stapten af van de 6 en schakelden over op een systeem waarin de 5 centraal staat. Mogelijk voerde zij ook het desimale stelsel in. Het rondlopen in een stad van Inanna/Ishtar was voor mij een kik. Te zien dat de schelpmotieven overal weer aangebracht zijn en dat dit bewustzijn ervoor aanwezig is vind ik ook bijzonder. Ik beweer niet alleen dat de planeet der goden er weer aankomt, maar ook dat hun kracht, hun essentie alweer voelbaar is. Zo zijn overal mensen alweer of opnieuw begiftigd met hun ideologie en worden velen, ook zonder dat zij het beseffen, aangestuurd door de Anunnaki-guds… de goden van weleer. Ikzelf heb mijn Oertaal-vondst niet kunnen doen zonder de hulp of aansturing van EN.KI/Thot zelf en ik weet hoe dat voelt. Wij maken ons op voor de finale op deze planeet en de krachten der goden sturen vele mensen aan en zo komt ook het benul, het besef van de schelp-ornamenten weer terug. In Nederland kennen wij deze godin in Drenthe als An en in Zeeland als Nehalennia ofwel Neeltje Jans! Overal in Zeeland wordt zij afgebeeld zittend in een schelp, met de hoorn des overvloeds, een mand met appelen en soms ook met een kindje op schoot. In het oude Drenthse provinsie-wapen was zij ook afgebeeld met een kindeke op haar schoot… De onderzoekers menen dat zij de Romeinse Minerva of Fortuna is… Zij beseffen niet dat het dezelfde godin is die al zeker 445.000 jaren hier op Gaia is en aan de wieg stond van de mensheid…

met vriendelijke groet,
Evert Jan Poorterman.

Overgenomen van:
http://2012.forum2go.nl/kevelaer-en-de-godin-frya-2004-t1478.html

Klik op pagina 2 voor deel 2

Dit bericht is geplaatst in Borobudur / Enki / Annunaki / Sitchin, Evert Jan Poorterman (Sitchin/Anunaki/Nibiru). Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *