DE ARK DES VERBONDS (2 delig) Evert Jan Poorterman

 

DE ARK DES VERBONDS Evert Jan Poorterman

(boek, geschreven door Tudor Parfitt)

Deel 1

BRUMMEN – Bij ‘Boek en Buro’ in Zutphen liep ik even binnen, na mijn afspraak met de zwartharige Anna, die me trakteerde op een lunch in het Volkshuis in Zutphen. Ik ontving vorige week een folder van de boekenzaak en zag dat er leuke afgeprijsde boeken te koop werden aangeboden. Mijn belangstelling ging uit naar een kleine handige ‘zakatlas’ van de ANWB (voor maar 3,50 euro). Deze wereldatlas is zijn geld zeker meer dan waard, hoewel de kaarten niet geweldig zijn te noemen. Het boekje is mooi uitgevoerd en vooral de ‘landen-informatie’ erbij is de moeite waard. Ik liep wat te snuffelen en opeens zag ik een dikke pil, met de titel ‘De Ark des Verbonds’ en ik was meteen op scherp. Ging het hier om een roman, een geromantiseerd verslag of om een wetenschappelijk boek. Het is het tweede…

Tudor Parfitt is professor Joodse Studies aan de prestigieuze “School of Oriental and African Studies” (SOAS) van de Universiteit van Londen en hij is ‘fellow van het Oxford Centre of Hebrew and Jewish Studies’… In 2006 werd hij benoemd tot ‘Distinguished Visiting fellow’ van de Universiteit van Harvard. Tudor publiceerde veel over de geschiedenis van de joden in Afrika en Azië en heeft een aantal documentaires geschreven en gepresenteerd voor Channel Four en de BBC, aldus de flaptekst. Het is me nogal wat, dit is geen kleine jongen, maar een echte ‘wetenschapper’… en zodoende heb ik natuurlijk hoge verwachtingen van ’s mans ondervindingen en onderzoek. Eeuwen geleden verdween de Arke des Verbonds uit de Tempel in Jeruzalem. En dit is juist! Het was de grote koning der Joden, Salomo, die zijn zoon Menelik geschenken gaf, maar niet de Arke. Menelik kwam voort uit de hete nachten die Salomo had met de koningin van Sheba.

Deze pittige tante wilde de onmetelijke rijkdom van koning Salomo wel eens met eigen ogen zien en reisde af naar het noordelijker gelegen Kanaän. Zelf kwam zij uit het zuiden van het Arabisch schiereiland; het gebied dat we nu kennen als Yemen. Maar ook aan de overzijde heerste zij in wat we nu Djibouti en Eritreya noemen (of Abbesinië/Ethiopië). Velen weten het niet, maar deze koningin is zeer waarschijnlijk de zelfde als de bekende Egyptische Hatshepsoet. Volgens Berend Willem Hietbrink dus de eigenaresse van een grote vloot. Vandaar haar naam hat-shep-sat (had schepen zat)… Dat is leuk gevonden natuurlijk en waarschijnlijk waar. Het oude Egyptische woord ‘hat’ betekent huis en het hiëroglief hiervoor is een vierkantje op een basislijn. Zie hier het Engelse ‘hat’ voor hoed. Hat-shep-soet is ‘huis van Sheba’ en soet of sut is een koosnaampje. Zij was dus van het ‘huis van sheba’, van de zeven ofwel Orion en werd de ‘koningin van het zuiden’ genoemd.

Als bezitster van een grote vloot is het niet ondenkbaar dat die gestationeerd was aan het begin van de Rode Zee. Van daaruit kon de vloot naar het zuiden varen en ook naar Soemer en Akkad (Akkadië en het latere Babylon). Onderzoeker en schrijver Wim Zitman meent dat de ‘rode mannen’, ofwel de Phoeniciërs ook uit Djibouti komen, maar dat is niet waar natuurlijk. Zij hadden daar wel een grote vloot, misschien wel die van de koningin van Sheba?! En met die vloot voeren de Phoeniciërs naar het zuiden van Afrika (Zimbabwe?) om er goud te halen… maar dat moet natuurlijk Ofir zijn, het ‘goudland’. en dat moet Eldorado zijn en ligt in Zuid-Amerika. Deze Phoeniciërs werkten voor koning Salomo. Hij leverde de soldaten en de Phoeniciërs de schepen en de maritieme kennis. Duidelijk mag zijn, althans in mijn beleving dat deze Phoeniciërs de zelfde zijn als de ‘Zeevolken’ en de Friezen van wie zij zich eerder hadden afgescheiden.

Als koningin Hatshepsoet de vloot in handen had, die werkte voor koning Salomo, dan kenden zij elkaar. In elk geval ging zij bij hem op bezoek. Salomo wist dat zij een aantrekkelijke vrouw was en dat zij zwaar behaard was. Dat wond hem zo op dat hij de marmeren vloer van zijn paleiszaal liet polijsten tot het een spiegel was. Zo kon hij onder haar rok kijken… nog de zelfde avond lagen beiden lekker te spartelen in de koninklijke sponde (Hooglied van Salomo). Negen maanden later baarde zijn een zeer ‘mannelijk’ kind dat zij Menelik noemde. Deze knul ging, eenmaal volwassen, op bezoek bij zijn vader. Deze was trots op zijn zoon en schonk hem een vliegtoestel… Tijdens dat bezoek moet Menelik de Arke des Verbonds hebben mee gejat. En zo kan dit heilig relikwie terechtgekomen zijn in Ethiopië, in de heilige stad Axum. Toen de Kruisvaarders hier naar zochten in Jeruzalem…

vermoedelijk werden de ‘Kruistochten’ georganisseerd om deze belangrijke relikwieën in handen te krijgen… vonden ze niets. Uiteindelijk zochten ze nog verder en kwamen terecht in Axum.

Daar hebben ze de schat gestolen en meegenomen naar Frankrijk. Hier zitten we al midden in het verhaal van Rennes-le-Chateau en de schat die de Prior vond en in het verhaal van Klaas van Urk. Klaas en zijn broer doen ook al jaren en jaren onderzoek naar de verdwenen schat van Rennes-le-Chateau en kwamen zelfs terecht?! in het Spaanse plaatsje waar Salvador Dali woonde?! Klaas vermoedt dat de schat door de Prior voor veel geld is verkocht aan de Habsburgers… en dat die het wilden vanwege hun afkomst. Naar het schijnt hebben de Katharen gewoond op landgoederen en in kastelen die bezit waren van Guillome de Orange. Later werd Orange bezit van Willem van Oranje… en nu vermoeden Klaas (en ik) dat het koning Willem-Alexander zal zijn die de schat, een gouden kroon, gouden scepter en de gouden koningsappel straks zal aanbieden aan Koning Jezus, bij zijn tweede komst naar onze planeet…

Hûh? hebben we het wel over de zelfde schat? Het ging toch om de ‘stenen tafelen’, de staf van Mozes en nog een paar heilige dingen… Nou dat weet ik niet. Volgens mij is de ‘Arke des Verbonds’ geen kist maar een radio-transmitter. Een toestel waarmee je contact kon zoeken met de godheid JHWH (Jehova oftewel de oudste zoon van Enki/Ptah – lieverdje Mardoek/Ra/Baäl). Breki breki breki… hier Mozes over… Zeg het maar Mozes over… We zijn door onze koekjesvoorraad heen over… Oke ik laat nieuwe bakken over…
Zoiets moet het zijn. Het was een ‘multi-inzetbaar’ apparaat en mogelijk ook een aggregaat waar stroom van kon worden afgetapt. Vandaar ook de gouden bekleding van de kist en de speciale kleding van de priesters. Wat van waarde is, zijn de stenen tafelen, de staf van Mozes (die ligt in Engeland, Manchester), de zilveren schaal van Mozes (werkte als glazen bol… ook Jozef had een zilveren schaal om helder te kunnen ‘zien’) en dat is het… Dan was er ook nog een ‘manna-machine’ en de radio-ontvanger. Het wordt er niet gemakkelijker op. Zucht. Later meer want ik ben pas op pagina 33/406 van het boek…

Dit bericht is geplaatst in Borobudur / Enki / Annunaki / Sitchin, Evert Jan Poorterman (Sitchin/Anunaki/Nibiru) met de tags . Bookmark de permalink.

6 reacties op DE ARK DES VERBONDS (2 delig) Evert Jan Poorterman

 1. Terry schreef:

  – A(lles) R(eddende) K(ist)
  – No (geen) Ach (pijn)
  – Cha (bewegen/activiteit/werken) On (door/continueren/verder) = Eeuwig?
  – Ararat — Ar (bevinden/zijn) A (in/op/plaats) Rat (molen/wiel/waterschepper of verplaatser)

  Kijk voor de grap is naar de plaatsnamen op de Veluwe…. 😉

  • Terry schreef:

   Paradijs , het woord para is niet hetzelfde als “inter” dus ik denk dat het hier een andere betekenis heeft.

   Para – Voor(bij) , (er)overheen , (er)boven
   Parad – Gestructureerd, klaar voor actie
   Ijs – Het ijs (de polen?) , rivier uit ijs (Ijssel??)
   Dijs – Kans / Mogelijkheid / Toevalligheid?

   Paradijs – Voorbij de Ijssel, Staat boven toevalligheid, Die Voor Jullie Is(Paradise)

   Aaron – A (water of plaats) Ar (bevind) On (doorgang)
   Aaron – De plek waar water doorgang vind of kan vloeien
   MoZes – Mo (man, sprekende identiteit) Zes (het getal van de mens)
   Mozes – De man die de mens is (mensheid?)

   Ware identiteit Hebron?
   Ware identiteit Jeruzalem?

  • Hallo Terry,

   Alles Reddende Kist vind ik zeer goed gevonden. Ik kijk vandaag voor het eerst naar reacties op het bovenstaande verhaal.

   Groet Evert Jan

   • Terry v/d Heuvel schreef:

    Hallo Evert Jan,

    Ik zag later zelf ook pas, dat onderstaande reacties van anderen al van enige tijd geleden was.
    Maar het verhaal/item is zeer interessant en voor mij de laatste maanden zelfs erg actueel geworden.

    ARK – alles reddende kracht?
    a – de eerste (schepper) r – vlees en bloed (rood) k – kracht in spirit, oftewel de ark is (ook) ons eigen lichaam?

    Zeggen de getallen 7 5 3 iets?

    Ik heb voorlopig weer even genoeg stof om over na te denken 🙂

    Groet Terry

 2. leon schreef:

  ARKE . NL dacht het wel….

  toppie eindelijk is een vorm van waarheid die boven water komt 🙂

  Wat ook wel intressant is over de ARK van Noach, is dat er in het midden van het schip aan een gat zat, gen 6:16 waardoor de beesten konden blijven ademen en alle troep (mest) afgespoeld werd, en om deze ark in ballans te houden werden er 6 grote rotsblokken aan beide kanten bevestigd om het schip nog beter in ballans te houden… Wanneer de regen ophield werden deze stenen los gesneden en kon de ark vervolgens blijven liggen op de berg arrarat deze stenen zijn namelijk ook ergenst gevonden ik kan me alleen niet meer zo goed herrineren waar dat had moeten zijn…

  ga zo door jongens 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *