Het sprookje van terreur

Dit artikel werd eerder al op 22-03-09 gepubliceerd op Anarchiel.com en wordt hier met toestemming van Jim Beam nogmaals onder de aandacht gebracht.

Klik hier voor de andere stukken van Jim Beame

Het sprookje van terreur

Nederland verkeert in de greep van de terreur! Het zijn onze islamitische landgenoten die we moeten wantrouwen! Extremisten onder islamieten hebben eerst het World Trade Center vernietigd, daarna de aanslagen gepleegd in Londen en Madrid, Van Gogh vermoord, aanslagen beraamd met de Hofstadgroep, Utrecht en Rotterdam bedreigd en onlangs is Amsterdam ternauwernood gered van terreuraanslagen zoals te Madrid in 2004. Doodsbang zijn we dat wij een volgend slachtoffer kunnen worden op weg in de trein naar ons werk. Maar gelukkig is daar de overheid om ons te beschermen met allerlei veiligheidsmaatregelen speciaal voor uw en mijn welzijn ingevoerd. De overheid: onze vriend. Of niet? 

Internationaal opererende terreurcel’ blijkt irritant pubergroepje
In november 2004 maakt het journaal bekend dat er een levensgevaarlijke terreurcel in ons land rondsluipt spiedend naar weerloze burgers en drukbezochte locaties om onder hen een massaslachting aan te richten. Nederland siddert. Er heerst een angstig klimaat in de metrostations: reizigers spoeden zich naar de uitgangen. Elk moment kan de bom immers afgaan met duizenden doden tot gevolg! Lijken badend in het bloed. Ledematen achteloos rondgeslingerd op de trappen. Krijsende en gillende overlevenden. Het is een internationaal opererend netwerk dat uiterst professioneel te werk gaat en een acute bedreiging vormt voor onze samenleving! Het is de bloedlinke HOFSTADGROEP, een onheilspellend klinkende doopnaam die zij hebben ontvangen van het Openbaar Ministerie. 

Op 10 november 2004 zien wij op het journaal hoe tot op de tanden bewapende leden van het arrestatieteam hun leven voor ons in de waagschaal lijken te stellen gedurende een veertien uur lange belegering van een miezerig rijtjeswoninkje in de Haagse Antheunisstraat waarbij een deel van het doorgaans slaperige Laakkwartier is afgezet. De televisie toont ons scherpschutters liggend op daken, af- en aanrijdende pantservoertuigen en ambulances, het Rode Kruisteam, vertegenwoordigers van het energiebedrijf, traumateams en andere hulpverleners. Het verkeer is omgeleid. Vliegen boven het gebied is streng verboden (Trouw 11 november 2004). Elk moment kan het bloedvergieten plaatsvinden of de bom ontploffen. Gekluisterd aan de televisie wachten we met zenuwen gierend door onze kelen: Niets… Na veertien uur, nog steeds: Niets… De over het algemeen zeer nuchtere en vrij conservatieve lezers van Trouw reageren als volgt: 

Het was een raar circus. De hele dag richtten radio en TV zich op een betrekkelijke kleine gebeurtenis waar ze nauwelijks iets over te melden hadden. Ik vraag mij sterk af of op die manier niet juist een sfeer van crisis en angst ons wordt aangepraat…Zo lijkt het een toneelstuk.’(Trouw 11 november 2004)

Is deze hel echt noodzakelijk geweest?…Ik voel mijzelf ongemakkelijk, omdat ik denk dat NL de zaak heeft opgeblazen in het kader van Propaganda’ (Trouw 11 november 2004).

Op 16 november komt zelfs de kroonprins naar de plaats van wereldschokkend onheil om als een riet trillende buurtmoedertjes te verzekeren dat de overheid hen toch heus zal beschermen (Elsevier 16 november 2004). Dit moet dus wel bijzonder ernstig zijn geweest. 

De leden van de Hofstadgroep die het hele spektakel hebben beraamd worden gearresteerd en daarmee is de ‘acute dreiging’ voor uw veiligheid voorkomen, aldus minister Remkes in de NRC van 15 oktober 2005.

Maar op 23 januari 2008, als de meeste Nederlanders de hele episode goeddeels vergeten zijn, oordeelt het gerechtshof dat de ‘Hofstadgroep’ helemaal geen terroristisch organisatie is en spreekt zij alle verdachten vrij van terroristische activiteiten. De handgranaat die twee medewerkers van het arrestatieteam verwondt, blijkt door de AIVD zélf aan de vermeende terroristen te zijn geleverd volgens een onderzoek van KRO’s ‘Reporter’ (Trouw 28 oktober 2005). Vijf ‘leden’ van deze groep – voornamelijk bestaand uit instabiele pubertjes; drop-outs zonder uitzicht op een goede baan – ontvangen een schadevergoeding van ruim 88.000 euro. 

Kabinet misbruikt terreursprookje om eigen macht te bestendigen
Weinig gerucht wordt gegeven aan de vrijspraak wegens ontbrekend bewijs. Desondanks willen het CDA en de VVD een verdere aanscherping van de wet om de burger op ‘terrorisme’ te controleren, schrijft Michel Hoebink van de wereldomroep op 24 januari 2008. Talloze antiterreurmaatregelen zijn inmiddels ingevoerd: identificatieplicht, preventief fouilleren, cameratoezicht, uitwisseling van persoonsgegevens, melding van ‘verdachte’ financiële transacties, voorlopige hechtenis op grond van verdenking van terrorisme, biometrische kenmerken in het paspoort, afluisteren et cetera (lees: ‘De ‘War on Freedom’ van kabinet Balkenende’). 

Artikel 140a van het Wetboek van Strafrecht is speciaal ontworpen om zelfs de gedachten aan ‘terroristische’  daden al strafbaar te stellen (E. Hesen Wereldomroep.nl 02-12-2005). De grondslag voor de verdenking van terreurdaden is door Donner uitgebreid en de termijnen van voorlopige hechtenis verlengd. Ook het begrip ‘terreur’ is verruimd. 

De destijds achttienjarige Samir A. kan zo na twee vergeefse arrestaties alsnog veroordeeld worden. De rechtbank kan echter niet bewijzen dat hij tot een terroristische organisatie behoort. Ontlastende getuigenverklaringen zijn geschrapt door toedoen van Koos Plooy; de bekende officier van justitie die zijn afstudeerscriptie wijdt aan strafbare godslastering, dankbaar uitgegeven door de ‘Bond tegen het vloeken’ en zijn gereformeerde bondsgeloof omschrijft als ‘de meest tere en heilige gevoelens die een mens kan koesteren’ (NRC 10 september 2007). Daarmee is hij de zoveelste CDA-fähige persoon benoemd op een vanuit politiek oogpunt cruciale post en een man naar het hart van blasfemie-bestrijder Hirsch Ballin. Maar dit schrappen van essentiële informatie zou natuurlijk per ongeluk zijn gebeurd volgens de NU van 2 oktober 2008 en daarom vast ook goed te verenigen zijn met Koos’ gereformeerde overtuiging. De advocaat van Samir spreekt geëmotioneerd van een arrest voor ‘politiek gewin’ (NU.nl 2 oktober 2008/ pasteurella.blogspot.com 19 augustus 2008).

Brein achter ‘terreurcel’ blijkt extremistische eenling en AIVD-informant
Op 2 november 2004 vervult de beestachtige moord op Theo van Gogh door Mohammed B. Nederland met afschuw. Hij zou een sleutelfiguur zijn binnen de Hofstadgroep. In de documentaire ‘Prettig weekend, ondanks alles’ van actrice Katja Schuurman zegt Jan Vlug, advocaat, dat nagenoeg alle leden van de groep gevraagd zijn om medewerker te worden van de Binnenlandse Veiligheids Dienst en dat Mohammed B. AIVD-informant is. Mohammeds activiteiten blijken al maanden bij de politie en AIVD bekend te zijn en hadden volgens Katja voorkomen kunnen worden. De aanslag komt echter politiek buitengoed uit om zo meer ‘antiterreurmaatregelen’ te kunnen invoeren ter versterking van de overheidsmacht en beperking van burgerrechten. Het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat overheden ‘de vijand’ hiervoor misbruiken of zelfs creëren. 

KRO’s reporter presenteert Mohammed op 8 juni 2008 niet als Jihadterrorist maar als extremistische eenling. CDA coryfee Koos Plooy die ook dit politiek belangrijke proces voor zijn rekening neemt, berispt de pers aan het begin van de rechtszitting in mei 2005 voor stemmingmaken alsmede beïnvloeding van de rechtsgang en vervolgt met de suggestie dat Mohammed Van Gogh’s moord al uitbundig op schapen zou hebben geoefend: De woning van B. is veel te klein, en de gang is niet geëigende plaats om er een schaap ritueel te slachten, zoals niet ongebruikelijk is in islamitische kringen. Nee, het heeft er, gezien de wijze waarop Theo van Gogh is gedood, veeleer alle schijn van dat in de woning van B. een schaap is gebruikt om te oefenen of te demonstreren hoe een mens kan worden afgeslacht Diverse raadsleden spreken schande van deze oppering (Jos Slats en Bart Nijpels, Reporter8 juni 2005)/

ATTENTIE!!!! Nog véél meer islamitische terroristen in Nederland!
De AIVD waarschuwt met klem dat uit Irak terugkerende moslimstrijders ‘ervaren en getrainde jihadisten binnen nu en een paar jaar toeslaan’ in Nederland (Babants Dagblad 21 januari 2006). De aantallen potentiële islamitische terreurplegers zouden volgens de AIVD in rap tempo toenemen in Nederland. Vast staat dat er een aanslag zal plaatsvinden weten de politici: het zou niet een kwestie zijn van ‘óf ’ maar van ‘wanéér.’ Kritische vragen stellen mag niet want dat is ‘verheerlijking van terreur’ en gaat je een jaar cel kosten, bepaalt Donner (wikinews.org 28 juli 2005).

Talloze malen pakt de politie terreurverdachten op, dikwijls onder luid tamtam. De angst zit er goed in. In september 2004 sleurt de mobiele eenheid met veel opzichtig vertoon, manschappen, honden en materieel voor het onklaar maken van bommen, een levensgevaarlijk Marokkaans terroristengezin uit hun Utrechtse terroristenwoning: paps, mams en zoonlief Khalid, beduusd en van nauwelijks negentien lentes. De woning is zwaar beschadigd en de buurt geschokt. De getraumatiseerde familie blijkt volkomen onschuldig en zich van geen kwaad bewust. (De Volkskrant 30 september 2005). 

Op oudejaarsdag 2007 arresteert de politie drie islamitische Rotterdammers na een tip van de AIVD dat zij een ‘gewelddadige actie’ aan het voorbereiden zijn. Ondanks het feit dat het ook hier om loos alarm gaat, presenteert de AIVD in haar jaarverslag van 2007 als ‘een succes’ (bnddestem.nl 8 mei 2008). 

Op Donderdag 12 maart 2009 is Nederland in rep en roer. Er is sprake van een acute terreurdreiging in Amsterdam gelieerd aan de afschuwelijke treinaanslagen te Madrid, meldt CCN: ‘Amsterdam police foils terror attack on shopping mall – Linked to 2004 Madrid bombings.’ Mannen in witte pakken onderzoeken een woning aan de Meeuwenlaan. Bij IKEA is een bommelding binnengekomen. De burgermeester, politie en het openbaar ministerie melden tijden de persconferentie dat ze ‘niets meer kunnen uitsluiten’. De politie heeft verschillende aanhoudingen verricht in Amsterdam en Brussel. Drie mannen met explosieven staan op het punt deze tot ontploffing te brengen (gelijktijdige rapportage Geen Stijl, 12 maart 2009).  De opgepakte – uiteraard Marokkaanse – verdachten die lichamelijk letsel hebben opgelopen en van wie de woningen zijn vernield krijgen geen excuses als later blijkt dat zij helmaal niets met enige vorm van terreur van doen hebben maar gewoon onschuldige doorsnee Nederlanders zijn (Elsevier 16 maart 2009). 

Ons’ Sjibbe: de perfecte gecorrumpeerde aartsleugenaar om uw angst op peil te houden
Ondertussen voert nationaal terreurbestrijder Tjibbe Joustra de spanning op door te pas en te onpas de alarmfaseknop als een duimschroef van stand één naar drie te draaien: een soort nationale sm-seks. De Volkskrant meldt op 25 april 2007 dat onze Nationale Coördinator Terrorismebestrijding (‘NCTb’ jaja!!!), in zijn wijsheid het ‘dreigingsbeeld’ heeft bijgesteld van ‘substantieel’ naar ‘beperkt.’ 

Nooit vernemen wij welke aanleiding deze koddige noorderling in hemelsnaam beweegt tot het verhogen of verlagen van het zo onderhand hilarische ‘terreuralarm.’ Wij dienen slechts blindelings te vertrouwen op de integriteit van Tjibbe. Luttele seconden googelen leert ons echter dat ons’ Tjibbe een van de meest corrupte en onbetrouwbare ambtenaren is die in Nederland rondloopt. Ondanks zijn falen als directeur bij de UWV wegens leugens en geldverkwisting aan 24 karaat vergulde wc-potten en marmeren bekleding van de directieruimten, ontvangt ons’ Tjibbe een riante bonus en overplaatsing naar een functie als nationaal terreurbestrijder (NRC 6 juni 2006). De overheid als betrouwbare beschermer… 

De hoofdaanleiding was al nep
De aanleiding voor alle terreurbangmakerij in Nederland zijn de aanslagen op 11 september 2001. Maar wie deze goed bestudeert kan niet anders dan tot de conclusie komen dat bij de perfect- rechtstandige vrije val van de WTC-wolkenkrabbers eenvoudig geen sprake kan zijn van de islamitische terreuraanslag zoals voorgewend, maar van een ‘inside job’ die het excuus verstrekt voor de illegale inval in Irak en de invoer van de Patriot Act waarbij de overheid zichzelf een ongekende macht heeft toebedeeld.  In tegenstelling tot wat desinformanten ons willen doen geloven zijn alle critici van de officiële toedracht het hier roerend over eens. Van de talloze documentaires en artikelen over dit onder werp noem ik Loose Change en Zero 9/11. Desinformanten die – uiteraard na het bestuderen van deze twee films – nog steeds hardnekkig willen blijven ontkennen, verzoek ik vriendelijk eerst nog even het vragenlijstje te beantwoorden op ‘whatreallyhappenend.com’ en anders: welterusten! 

De aanslagen op 9/11 zijn belangrijk omdat zij functioneren als katalysator bij het plaatsen van de gebeurtenissen in een juist perspectief en de ongekend schandelijke rol van de overheid en de met het machtsestablishment hoererende mainstream media aantoont (bekijk aflevering ‘media’ van RVU’s ‘Het grote complot). Dat is ook precies de reden waarom overheden als de onze, de Amerikaanse en de EU de werkelijke toedracht systematisch weigeren te onderzoeken. Nog steeds blijft de Amerikaanse overheid nep al-Quaida filmpjes met dikhoofdige ‘Bin Ladens’ opvoeren om de terreurangst erin te houden, terwijl Benazir Butho vlak voor haar toevallige vermoording meedeelt dat Bin Laden reeds is omgebracht (zie interview met Butho).

Hetzelfde geldt voor de bomaanslagen te Madrid in 2004 die de verlamming van de 9/11 ‘shock’ laten beklijven en het volk ontvankelijk maken voor ‘drastische maatregelen’ geheel volgens de theorie van Naomi Kleins ‘The Shock Doctrine’. De Wikipediabeschrijving van 21 maart 2009 meldt dat het eindonderzoek van de Madrileense treinaanslag geen verband met al-Qaida heeft aangetoond: ‘The September 2007 sentence established no known mastermind nor direct al-Qaida link’. De mainstream media reppen hier nauwelijks over. De metro-aanslagen te Londen laten eenzelfde beeld zien (zie hiervoor julyseventh.co.uk). Een handige bijkomstigheid is dat de ‘daders’ zichzelf meestal opblazen. 

De oorlog tegen uw burgervrijheden door de kracht van terreurangst
Al sinds de Romeinse tijd gebruikt de overheid angst om de burgers naar haar hand te zetten. Soms door een vijand te manipuleren of zelfs speciaal te creëren. Soms door een terreuraanslag te ensceneren. Crassus, bijvoorbeeld, misbruikt een slavenopstand geleid door Spartacus om de Romeinen angst aan te jagen en ontvankelijk te maken voor zijn machtspolitiek. Hitler steekt de Reichstag in brand door welke terroristische aanslag het Duitse volk hun republiek opgeeft in ruil voor zijn ‘bescherming’ (bekijk documentairefragmentBush 9/11 and Hitler’s Reichstag Fire: One and the Same’). Dit laat hij bespoedigen door zijn troepen in Poolse uniformen het radio station te Gleiwitz aan te vallen en de Duitsers voor te liegen dat de Polen het land zijn binnengevallen. 

Overheden verlaten zich routinematig op dit soort volksbedrog om hun politiek aan een anderszins onwillig volk te verkopen. De Romeinen accepteerden hun keizers en de Duitsers hun Hitler niet omdat zij dat in hun hart wilden maar omdat zorgvuldig vormgegeven illusies van bedreiging hen geen andere keuze leek te geven. Een ander goed voorbeeld is de oorlog tegen jonge Zuid Amerikaanse democratieën zoals beschreven in Naomi Kleins ’The Shock Doctrine.’ 

Voortdurend plegen CIA-economische ‘hitmen’ als John Perkins overal ter wereld ’false flag’ aanslagen om de neoliberale kapitalistische belangen van corporatistisch Amerika vrijspel te kunnen geven: John Pilgers film ‘War on Democracy’ laat dit principe zonneklaar zien. Vandaag de dag, nu politieke partijen steeds meer samensmelten tot een ondefinieerbare brij en ideologieën steeds ongeloofwaardiger worden, profileren politici zich als managers die ons kunnen beschermen tegen nachtmerries die ze veelal zelf creëren. Hun macht wordt hiermee ongekend. Het bewijs levert de BBC-documentaire ‘The Power of Nightmares’ van Adam Curtis.

Nederlanders van welk geloof, ras, geslacht, welke overtuiging, geaardheid, origine, klasse dan ook: laat u niet door de overheid verdelen in vijandige kampen. We zitten in hetzelfde schuitje: verenigt u!

Sprookjes zijn voor kinderen. Het is tijd dat we wakker worden.

 

Door Jim Beame

download PDF-versie

Overgenomen van:
http://www.anarchiel.com/display/het_sprookje_van_terreur

Dit bericht is geplaatst in Jim Beame. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *