Waarom citroenen zo gezond zijn – Superontgifter

Waarom citroenen zo gezond zijn – Superontgifter

Ooit waren ze zo zeldzaam, dat koningen ze als geschenk kregen. In de Indus-vallei werd een citroenvormige oorbel gevonden uit 2500 voor Christus, en rond de Middellandse Zee wordt hij al 2000 jaar geteeld.

Citroenbomen blijven groen en produceren het hele jaar fruit, tot 300 kilo. Citroensap helpt zo goed tegen scheurbuik, dat Britse marineschepen citroenen meenemen: ieder bemanningslid krijgt ook tegenwoordig nog dagelijks vers sap. Deftige dames wreven er 500 jaar geleden hun lippen mee in om ze roder te maken. Wereldwijd is de vrucht immens populair.

Wat maakt een citroen zo gezond?

Een opsomming om vrolijk van te worden… Citroenen bevatten vitamine C, citroenzuur, flavonoïden, B-vitamines, kalk, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en vezels. Om te beginnen: kalium is goed voor je hart.

Super detox

Vers citroensap in een groot glas water, iedere ochtend?

Misschien even slikken, maar het veegt de boel van binnen geweldig schoon, dankzij de vitamine C en flavonoïden. Darmen, nieren, lever en gal varen er wel bij. Deze stoffen ontgiften de lever, neutraliseren urinezuur, lossen klompjes kalk op en ook gal- en nierstenen. Verder verlagen ze de bloeddruk, versterken de bloedvaten en gaan bloedingen tegen. Citroensap stimuleert de darmen en een regelmatige stoelgang. Het is zeer desinfecterend! Het doodt wormen in de ingewanden en verwekkers van griep en verkoudheid.

Citroen vernietigt bacteriën

Uit onderzoek blijkt dat citroensap ook de bacteriën vernietigt van malaria, cholera, difterie, tyfus en andere dodelijke ziekten.

De vitamine C in citroenen neutraliseert vrije radicalen. Dit zijn schadelijke deeltjes die veroudering en ziekte veroorzaken. Citroenschil bevat tangeretine, dat weer helpt tegen hersenkwalen zoals de ziekte van Parkinson.

Citroen bevat ook rutine, dat heilzaam werkt bij oogkwalen, zoals aandoeningen van het netvlies door suikerziekte.

Citroen neutraliseert en geeft balans

Wij gedijen het beste bij een balans tussen zuren en basische voedingsstoffen. Op het vele zuurvormende voedsel dat we eten, zoals granen, vlees en kaas, werkt citroen balancerend. Citroenen smaken zuur, maar reageren zeer basisch. Weinig voedsel maakt zo veel basen aan!

Energiebommen

Verder zijn citroenen energiebommen, volgens onderzoeker Carey Reams (1903-1985). De citroen is volgens hem het enige anionische voedsel. Dit betekent dat de elektronen ervan negatief geladen zijn. Alle andere voedingsmiddelen zijn positief geladen. De energie in je lichaamscellen, zegt Reams, wordt opgewekt door de spanning tussen positieve en negatieve ionen. Citroenen houden dus je lichaamsenergie ‘op spanning’.

Citroenen helpen bij zuurstofgebrek en ademproblemen

De eerste die de top van de Mount Everest bereikte, Edmund Hillary, zei, dat dit zonder citroenen niet was gelukt. Citroenen bevatten 22 kankerwerende stoffen, waaronder limoneen, dat de groei van gezwellen remt, en flavonoïde glycosiden, die de celdeling stoppen in kankercellen.

Sappig en zoet

Zware citroenen zijn sappiger, zoeter en rijker aan mineralen en hebben een fijner stipjespatroon in de schil. Citroenen moeten helemaal geel zijn: groenige zijn deels onrijp en intens zuur. Overrijp ogen ze gerimpeld, minder heldergeel en met zachte en harde delen. Bewaar ze bij kamertemperatuur, uit de zon, tot 10 dagen…of in de koelkast tot vijf weken.

Citroenen geven frisse geur af

Een schaal verse citroenen geeft dagenlang een frisse geur en kleur aan een kamer. Sprenkel het sap over salades, soepen en warme schotels om je natriumopname te beperken. Het meeste sap ontvang je door ze voor persing even heen en weer te rollen over tafel. Verse citroenschil is bovendien lekker in cake, koek, en groenten.

 

Bron: Hetkanwel.net

Artikel overgenomen van:
http://www.argusoog.org/waarom-citroenen-zo-gezond-zijn-superontgifter/

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid. Bookmark de permalink.

Één reactie op Waarom citroenen zo gezond zijn – Superontgifter

 1. barabbas schreef:

  jaren geleden kreeg ik het advies van medium; tevens magnetiseur; dit advies:
  14 dagenlang, iedere morgen en avond, in een glas 1/3 citroensap en 2/3 water. hoeft niet langer, maar als je een keer overslaat, dan moet je weer opnieuw beginnen.
  dit was nodig als gevolg van een oude tekenbeet. Ging perfect. De laatste dag voelde ik een geestelijke mannelijke energie, die met me mee liep om toe te zien, dat alles correct was verlopen. Ik voer er wel bij!!!.
  Inmiddels; ik heb intussen suiker ziekte en kreeg ik last van diabetische voeten. En dat was knap lastig. Ik vroeg geestelijke om hulp! Ik kreeg in gevoel het volgende advies: a. voeten masseren en b. beginnen met de citroenzuurkuur. Resultaat; geen diabetische voeten meer. en wat ik geestelijk verder kreeg was, dat dit citroenzuur kapotte cellen hersteld.
  Nog steeds gebruik ik regelmatig citroensap en ik voel me er gezond bij.
  De arts die ik het vertelde, keek me aan alsof hij water zag branden en ik gek was.
  in ieder geval ik vaar er wel bij.
  Overigens; ik hoorde van een vriend, dat ik Duitsland aan diabeten wordt citroenzuur tabletten verstrekt.
  jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *