Jan Boeykens Voorzitter van de Werkgroep Morkhoven. ‘Marcel werd tijdens zijn gevangenschap omwille van zijn overtuiging gefolterd’.

 

Jan Boeykens Voorzitter van de Werkgroep Morkhoven. ‘Marcel werd tijdens zijn gevangenschap omwille van zijn overtuiging gefolterd’.

In reactie op de Media Tereur in de Gazet van Antwerpen

Jan Boeykens

Marcel ziekenhuisMarcel geketendMarcel ziekenhuis 2

Nu Justitie toch zoveel moeite doet om Marcel zijn uitstekend werk te ondermijnen en daartoe loopjongens als Herman Gezelle van Gazet van Antwerpen gebruikt wordt het tijd om eens de feiten met naam te noemen.

Marcel werd tijdens zijn gevangenschap liefst 5 weken lang opgesloten in een speciale cel. De cel was voorzien van twee ventilatie toestellen, eentje om lucht te blazen in de ruimte en de andere om de lucht naar buiten te zuigen. De twee toestellen draaiden dag en nacht en maakten zoveel lawaai, dat slapen onmogelijk was. Een bijzonder fel licht bleef vijf weken lang vierentwintig uur op vierentwintig branden.

In de speciale cel was er niets aanwezig om te ontspannen. Marcel die diabetisch is kreeg tijdens die periode ook geen aangepaste voeding. Het gebeurde zelfs dat men hem vergat voedsel te brengen. Toen ik hem met Princesse De Cröy een bezoekje bracht, konden wij een blik werpen in die speciale cel. Het was onbegrijpelijk dat zoiets in België bestond. Zelfs een Advocate die de levensomstandigheden van de activist zag was verbouwereerd.

Het was dan ook niet moeilijk dat Marcel ernstig ziek werd en diende gehospitaliseerd te worden.

De medische onderzoeken brachten steeds met zich mede, dat Marcel geboeid naar alle diensten in het AZ St Jan in Brugge werd gebracht en telkens met veel vertoon, tussen andere bezoekers en patiënten tentoon werd gesteld. Het ging zelfs zover, dat telkens hij een onderzoek onderging, radiografie, scan, longtoestel en ga zo maar door, aan de medische toestellen vastgeketend werd. Zelfs na zijn hartoperatie in het AZ St Jan in Brugge, werd hij zelfs met zijn voeten aan het bed geketend op de dienst Intensieve zorgen.

Toen zijn familie, vrienden, ikzelf en Princes De Cröy hem opzochten, zagen wij allen hoe hij in coma, vastgeketend lag. Omdat zijn toestand zo erg verslechterde werd besloten hem om de twee dagen aan de kunstnier te leggen. dat gebeurde in een zaaltje met zes. Onder de vele ogen werd hij ook daar telkens geketend aan het bed.

Het waren onbeschrijfelijke toestanden en zeer mensonwaardig.

Omwille van medische verwikkelingen diende hij liefst drie maanden aangesloten te worden aan een speciaal toestel. Omdat hij op zijn standpunten bleef dreef de Justitie haar verwerpelijke praktijken jegens hem nog op.

Na een kijkoperatie in het AZ St Jan werd hij geboeid in een ziekenwagen terug naar de gevangenis gevoerd, dit diende liggend te gebeuren. Nog dezelfde avond eiste men van hem dat hij zijn bed zou verlaten om zijn medicatie in de gang op te halen. Dezelfde nacht diende hij met spoed terug gehospitaliseerd te worden omdat de wonde terug was opengebarsten.

Zo kreeg hij wegens zijn slechte toestand een Insulinepomp aangesloten, die werkte op elektriciteit. Telkens men het eten rond bracht moest hij zijn bed verlaten en naar de gang zijn maaltijd ophalen. Het gevolg was dat de Insulinepomp telkens uitviel en men protesteerde omdat men deze terug diende in te stellen.

Bij de middagmalen keerde Marcel meestal enkel met aardappelen terug naar zijn cel.
Volgens het personeel was het vlees te vettig, de groenten eveneens etc.. Marcel zijn voeding bestond dus vaak enkel uit aardappelen. Personeelsleden die het niet langer konden aanzien smokkelden hem soms wat voedsel toe.

Drie dagen nadat hij het Ziekenhuis had verlaten werd hij in een gewone cel opgesloten en besloot men hem zogezegd over te brengen naar Turnhout. Ondanks al zijn wonden wegens de hartoperatie dewelke 6 uur had geduurd, werd hij geboeid in een klein cel hokje in de gevangeniswagen gezet richting Turnhout. Na uren rondgereden te hebben werd hem verteld dat er een vergissing was gebeurd en hij terug naar Brugge moest.

Opnieuw urenlang in dezelfde omstandigheden ondanks zijn wonden.

In Brugge was men verontwaardigd omdat Italiaanse Journalisten over zijn kwestie en levensomstandigheden had geschreven. Dit gaf tot gevolg dat hij tuchtmaatregelen kreeg, hij mocht niet spreken over wat hem overkwam.

Een maand lang werd hem verboden te telefoneren, ontspanning te volgen, kreeg hij bezoek achter glas en zo verder… Justitie eiste dat hij voortaan zijn te verzenden briefwisseling zou open laten om de inhoud ervan te kunnen lezen. Marcel weigerde en werd dan maar zijn schrijfgerief, postzegels en adressen afgenomen. Zijn uurtje wandeling bestond rondjes te lopen in een grijze betonnen bunker.

Toen Marcel een document voorgeschoven kreeg met als inhoud dat hij zijn actieleven zou staken, weigerde hij. De Franse Journalist serge Garde had telefonisch een gesprek met Marcel en zo ontstond de uitzending van Karl Zero, die meteen voor heel wat ophef zorgde.

De Raad van State vernietigde bij arrest nummer 189.936 – zaak A.191.197/IX-6192 de tegen Marcel genomen maatregelen. Voorzitter P.Lemmens maakte meteen een einde aan de onmenselijke omstandigheden waarin de activist verkeerde.

Tenslotte besliste de Minister van Justitie, die steeds op de hoogte was geweest van deze toestanden, omdat hij hiervan tientallen keren was ingelicht door ons en de Advocaat van Marcel, om de activist met spoed weg te halen uit Brugge en over te brengen naar Turnhout. Kort daarop werd Marcel in vrijheid gesteld.

Tijdens zijn gevangenschap was hij 599 uren geketend geweest, 5 weken in een folter cel ondergebracht, 1 maand strenge regiem opsluiting ondergaan, en liefst 5 operaties en hospitalisaties ondergaan. Hoe Marcel dit alles kon overleven begrijp ik nog steeds niet, maar hij heeft zijn werk steeds verder gezet.

J.B. Voorzitter Werkgroep Morkhoven – Maarten.

Dit bericht is geplaatst in pedofilie satanisme en kindermisbruik met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op Jan Boeykens Voorzitter van de Werkgroep Morkhoven. ‘Marcel werd tijdens zijn gevangenschap omwille van zijn overtuiging gefolterd’.

  1. Robby van der Plancken schreef:

    Iedereen leest teveel romannetjes he bij jullie

  2. Suys Jo schreef:

    gelieve dit mailadres te verwijderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *