Anonieme internettrol pleegt zelfmoord

Wat eraan vooraf ging

Anonieme internettrol pleegt zelfmoord

Anonieme internettrol pleegt zelfmoordNa confrontatie door cameraploeg

Bert Brussen: 06-10-2014

De 63-jarige Brenda Leyland uit Leicester die donderdag door een cameraploeg van Sky News werd geconfronteerd met haar anonieme haatzaaierij via twitter is zaterdag dood in een hotel gevonden. Ze heeft naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord gepleegd. Dit meldt de Daily Mail.

Leyland werd donderdag voor haar huis opgewacht door de camerploeg van Sky News als onderdeel van een reportage over anonieme twitterhaat die is gericht tegen de ouders van de verdwenen Madeleine McCann.

De hoeveelheid haat die trollen dagelijks op de McCanns afsturen is zo heftig dat een onbekende burger inmiddels een dossier van de haters heeft samengesteld en heeft aangeboden aan Scotland Yard. Deze zegt de haatzaken samen met het OM te zullen onderzoeken.

Leyland kon door Sky News worden opgespoord aan de hand van haar Twitter-account genaamd @sweepyface (mirror 1, mirror 2).

Aan de Sky News-verslaggever vertelde ze, buiten de camera, dat ze ‘veel vragen had aan de McCanns’.

Maar na de confrontatie werd ze herkend in het dorp. Ook maakte een onbekende een foto van haar. Hierop vluchtte ze haar woonplaats uit met onbekende bestemming.

Leyland laat tenminste één zoon na. Hij reageerde vanuit Los Angeles op Facebook op de dood van zijn moeder met: “I love you mum and I will miss you forever“.

Overgenomen van:
http://cult.thepostonline.nl/2014/10/06/anonieme-internettrol-pleegt-zelfmoord/

Britten zijn internettrollen zat: maximaal twee jaar cel voor trollen

Britten zijn internettrollen zat‘Trollen zijn lafbekken en een gif voor de samenleving’

Bert Brussen: 22-10-2014

De Britten zijn (anonieme) internettrollen en socialmediahaat helemaal zat. Daarom heeft de Britse staatssecretaris van justitie, Chris Grayling, besloten de straf op hatelijk trollen en online lastigvallen te verviervoudigen. Trollen en (anonieme) lafbekjes die worden veroordeeld voor hun online haat en laster lopen nu het risico voor twee jaar achter tralies te verdwijnen. Dit meldt de BBC.

De strafverzwaring komt niet uit het niets. Groot-Britannië heeft de laatste tijd te kampen met een plaag van agressieve trollen en steeds meer mensen verzetten zich daar openlijk tegen.

Zo werd het Britse model Chloe Madely onlangs via Twitter bedreigd met verkrachting omdat de trollen het niet eens waren met een mening die de moeder van het model ergens had geuit.

Madely en haar ouders lieten dit niet op zich zitten en zochten media-aandacht om het toenemende probleem van online (anonieme) haat bespreekbaar te maken.

Madely-wet
De wet die nu door de Britse staatssecretaris van justitite wordt ontworpen zal de ‘Madely-wet’ gaan heten omdat de media-aandacht die zij vroeg voor de haat aanleiding was voor het ministerie van justitie om meer tegen internethaat te ondernemen.

De Britse staatssecretaris noemt het trollenprobleem “een gif voor de samenleving. Het zijn lafaards. Voor dit soort dingen zou geen plaats moeten zijn op internet.”

Lees verder:
http://media.thepostonline.nl/2014/10/22/britten-zijn-internettrollen-zat-maximaal-twee-jaar-cel-voor-trollen/

Wanneer volgt Nederland dit voorbeeld?

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Anonieme internettrol pleegt zelfmoord

 1. Helen schreef:

  Toch mee uitkijken. De door de overheid ingezette trollen verpesten het voor iedereen.
  (Bewijs van)
  Met als doel? (Probleem – Reactie – oplossing ) strategie.
  Oplossing is hier dat niemand nog anoniem zijn mening kan uiten geen getrol.. Is dat ook zo?
  Of was het doel het beperken van onze vrijheid?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *